Ravno razmišljate o tem, kaj boste za praznike postavile na mizo? Kaj pravite na to specialiteto?
SESTAVINE
- 150 g sveže tunine (primerne za suši)
- 35 g kalčkov redkvice
- 0,3 dl (2 do 3 velike žlice) sojine omake
- 0,3 dl mirina
- 0,15 dl (1 velika žlica) ribje osnove
- 5 ml (1 čajna žlička) sezamovega olja
- 1/4 čajne žličke wasabia (po okusu)
- košček manj pekočega svežega čilija
- drobnjak
- listi alg (za suši)
- slaba čajna žlička sezamovih semen
- 5 ml vinaigra Viny & Greta paradižnik-čil
PRIPRAVA
Zmešajte sojino omako, mirin in ribjo osnovo ter vse skupaj na hitro zavrite in hitro ohladite. Dodajte sezamovo olje in dobro premešajte.
Tunino narežite na zelo tanke rezine, od 2 do 3 milimetra, da dobite lističe, ki jih na papirnati brisački osušite. Marinirajte v pripravljeni marinadi približno 20 minut. Nekaj minut prej, preden preteče čas mariniranja dodajte še vasabi. Liste alg narežite na tanke, ne predolge trakce, čili in drobnjak pa na majhne koščke.
Na krožniku pripravite posteljico iz kalčkov rdeče redkvice, po njej razporedite koščke tunine. Potresite z listi alg, drobnjakom, svežim čilijem in sezamovimi semeni. Rahlo pokapajte z vinaigrom paradižnik-čili Viny & Greta.
Fotografije: Unsplash
Preberite še: → To je čustvena zgodba Slovenke leta 2017!
Priporočamo tudi: → 5 minut, ki bo spremenilo vašo kožo za vedno (napotki Elle uredništva)
Novo na Metroplay: "Ni uspeha brez trdega dela." | Maja Štamol Droljc