2 živili, ki ju nikoli ne bi smeli jesti zvečer: Otežujejo prebavo, povečujejo tveganje za debelost in slabšajo spanec

16. 5. 2024
Nutricionistki so razkrili, kateri dve živili mnogi uživajo zvečer, ne da bi se zavedali, da s tem sabotirajo svoj poskus hujšanja. (foto: Profimedia)
Profimedia

Nutricionisti so razkrili kateri dve živili mnogi uživajo zvečer, ne da bi se zavedali, da s tem sabotirajo svoj poskus hujšanja in kvarijo svoj spanec.

Številne diete in shujševalni režimi priporočajo, da nekaj ur pred spanjem ne jeste, a kaj, če postanete lačni v poznejših urah? Nekateri se vdajo tej skušnjavi, nekateri se odločijo potrpeti in gredo spat lačni, nekateri pa vseeno poskušajo lakoto prevarati z grižljajem.

Ne spreglejte:

Splošno razširjeno je prepričanje, da kozarec mleka ali jogurta pred spanjem ne bo negativno vplival na linijo, a nutricionisti trdijo, da to ni čisto res.

Bolje je, če pred spanjem izločite vse ogljikove hidrate. Prav tako ne smete uživati ​​mlečnih izdelkov, ki vsebujejo mlečno kislino. Če ponoči popijete kozarec mleka, vnesete v telo poldrugo čajno žličko laktoze oziroma mlečnega sladkorja, ki je povezan z izločanjem insulina. Prav tako pred spanjem ne smemo jesti kosmičev in sadja, so razkrili nutricionisti.

Strokovnjaki predlagajo, katere so boljše možnosti, če zvečer postanemo lačni. Trdijo, da je najbolje izbrati ribe, meso ali morske sadeže v manjših porcijah in zelenjavo.

Poudarili so tudi, da je vedno bolje uživati ​​surovo zelenjavo, saj se pri termični obdelavi uničijo dragocene vlaknine.

Če želite kaj pojesti, strokovnjaki svetujejo, da izberete kumare, sesekljano papriko z začimbami ali malo jogurta z otrobi, saj je ta hrana nasitna in malokalorična.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Toliko korakov morate narediti na dan, če želite shujšati: Številke vas lahko presenetijo

Priporočamo tudi: Tanja Ribič obudila te hlače, ki jih skoraj nihče več ne nosi, in nas prepričala, da so vredne povratka med največje trende!

 

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač