Toliko korakov morate narediti na dan, če želite shujšati: Številke vas lahko presenetijo

14. 5. 2024
Toliko korakov morate narediti na dan, če želite shujšati: Številke vas lahko presenetijo (foto: Profimedia)
Profimedia

Majhne spremembe v dnevni rutini vam lahko pomagajo povečati število korakov.

Hoja je najlažji in najenostavnejši način telesnega gibanja. Dokazano je, da hoja izboljšuje razpoloženje, varuje zdravje ter pomaga pri hujšanju in ohranjanju želene telesne teže. Preverite, koliko korakov v povprečju naredite in ali je to dovolj za hujšanje.

Hoja je nepogrešljiv pomočnik pri hujšanju, ohranjanju želene telesne teže in kondicije. S hojo lahko celo izgubite težo, ne da bi spremenili svoje prehranjevalne navade.

Ne spreglejte:

Hoja je nepogrešljiv pomočnik pri hujšanju, ohranjanju želene telesne teže in kondicije. S hojo lahko celo izgubite težo, ne da bi spremenili svoje prehranjevalne navade.

Študija je pokazala, da so ženske, ki so v povprečju naredile 3.520 korakov na dan (kar je približno pol ure hoje na dan), v enem letu izgubile več kot 2 kilograma, ne da bi sploh spremenile svoje prehranjevalne navade. Prav tako se jim je škodljivo maščobno tkivo na trebuhu zmanjšalo za 12 odstotkov.

Če želite vedeti, ali naredite dovolj korakov za hujšanje, preverite spodnje podatke, kjer podajamo povprečno število korakov, ki jih naredite med hojo in gospodinjskimi opravili.

1. Po minutah

1 minuta = 118 korakov

10 minut = 1180 korakov

30 minut = 3.540 korakov

60 minut = 7.080 korakov

2. Glede na kilometre

1,6 kilometra = 2000 korakov

4,8 kilometra = 6000 korakov

8 kilometrov = 10.000 korakov

12,9 kilometrov = 16.000 korakov

Profimedia

3. Gospodinjska opravila

Nakupovanje = 67 korakov

Brisanje tal = 101 korak

Sesanje = 94 korakov

Delo na vrtu = 89 korakov

Namig: majhne spremembe v dnevni rutini vam lahko pomagajo povečati število korakov, ki jih naredite čez dan. Preden greste po nakupih, se nekaj časa sprehodite po trgovini ali nakupovalnem središču.

V službi uporabljate stranišče v drugem nadstropju. Ko opravljate opravke, parkirajte na najbolj oddaljenem mestu parkirišča in na najbolj oddaljenem parkirišču.

Dobra in kakovostna prehrana lahko pripomore k izgubi kilogramov in izboljšanju zdravja nasploh, tukaj pa je 10 pravil vseh diet, ki prinašajo rezultate.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Karma bo močno prizadela ljudi, rojene na ta datum: Pripravite se na finančni zlom in peklenske odnose

Priporočamo tudi: Pozabite na japonke, to je prava izbira čevljev za pomlad

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk