"Ko sem dopolnila 50 let, sem dobila pomemben nasvet": Sporočilo Oprah Winfrey, ki odpira oči ženskam srednjih let

15. 5. 2024
Včasih je pomembno samo spremeniti perspektivo, pravi Oprah Winfrey. (foto: Profimedia)
Profimedia

Včasih je pomembno samo spremeniti perspektivo, pravi Oprah Winfrey. Kako pa vi gledate na staranje?

Spopadanje s procesom staranja je za mnoge izziv, največkrat zaradi družbenih pričakovanj, da ostanemo večno mladi. Oprah Winfrey, voditeljica in motivacijska govornica, pogosto pove, kako je staranje čudovit proces, v katerem še bolj spoznavamo sebe, odkrivamo novo svobodo in lepoto življenja.

Ne spreglejte: 

Ko se je soočala s staranjem in vstopala v srednja leta, je prejela pomemben nasvet od ameriške aktivistke Maye Angelou. "Ko sem dopolnila 50 let, je bila moja draga prijateljica Maya Angelou še živa in mi je rekla: "Draga, pri svojih petdesetih boš vse, kar si si kdaj želela biti, lahko počneš vse, kar si vedno želiš. To je vse."".

Oprah Winfrey je večkrat poudarila, kako lahko nova življenjska doba izboljša naša življenja.

"Živimo v kulturi, v kateri je vse proti staranju, vsak izdelek je izdelek proti staranju, vse, kar bi morali jesti, je proti staranju ... Mislim, da vsi postajamo boljši z leti in kultura je zasnovana tako, da pove to je napačno početje." je pojasnil vodja.

Dodala je še naslednji pomemben nasvet: "Vsako leto nas mora naučiti nekaj dragocenega; ali boste lekcijo sprejeli, je odvisno od vas. Vsako leto vas pripelje bližje vašemu resničnemu, ozdravljenemu Jazu. To slavim in spoštujem. In hvaležna sem za vsako leto, s katerim sem blagoslovljena."

Ko torej naslednjič razmišljate o staranju, težavah in življenjskih spremembah v srednjih letih, se spomnite, da je to morda eno najlepših poglavij na poti, imenovani življenje. In opazujte to z veliko hvaležnostjo.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 3 stvari, o katerih visoko inteligentni ljudje ne govorijo: Eno pogosto izpostavljajo mnogi, ne vedo pa, da ustvarjajo slab vtis

Priporočamo tudi: Jacquemus v Saint-Tropezu streže modo in hrano: Pri priljubljeni francoski znamki se to poletje lahko oblečete, dobro najeste, poležavate na plaži in se ohladite v azurnem morju

 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk