VSE O ŽENSKI: Po poti zdravljenja endometrioze, lajšanja tegob, čustvenega celjenja in sprejemanja same sebe (mesec endometrioze)

Vse o endometriozi in vse o ženski, opolnomočenju in opogumljanju žensk!

VSE O ŽENSKI: Po poti zdravljenja endometrioze, lajšanja tegob, čustvenega celjenja in sprejemanja same sebe (mesec endometrioze) - Foto: Anja Kralj

Mesec marec je v vsej svoji veličini posvečen endometriozi, bolezni, ki prizadene ogromno žensk v njihovi reproduktivni dobi. Tihi bolezni, ki je mnogokrat odkrita prepozno, ko pacientka že vrsto let trpi zaradi bolečin in kateri se še dandanes ne pripisuje pravega pomena, tako pa endometrioza ne dobi svojega pravega epiloga.

Bolečine ob menstruaciji se mnogokrat povezujejo z normalnim ciklom menstruacije, označene kot nekaj običajnega, kot nekaj, kar moramo ob menstruaciji preprosto sprejeti in potrpeti. Ker se tudi naše uredništvo zaveda pomena zdravja ženske, celostnega pristopa, ki pokrije vse vidike človekovega zavedanja in zdravja, in bi ga tudi sami radi predali vsem ženskam, ki so se srečale z diagnozo, je uredništvo Elle že drugo leto zapored pripravilo projekt, ki spodbuja žensko zdravje, tako mentalno kot fizično, projekt, ki ozavešča in opogumlja ženske.

Ker si želimo ženskam ponuditi celoten spekter znanja, jim predstaviti širino nasvetov in rešitev, jim ponuditi pomoč, za katero do zdaj še niso vedele, da jo lahko imajo, jih opomnimo, da sebe in lastno zdravje enkrat za vselej postavijo na prvo mesto, in ker je resnično čas, da se miti enkrat za vselej razblinijo in bolezen uzre luč in poznanstvo sveta, smo danes tu, da opogumljamo vse ženske, ki so se srečale z boleznijo, jih z znanjem in vsebino objamemo in opolnomočimo, ter naglas zašepetamo, da obstaja rešitev in da obstajajo načini in pot k lajšanju simptomov.

Zato vas vse povabimo, da se nam v naslednjih dveh tednih pridružite na našem skupnem popotovanju odkrivanja in celjenja. Vabimo vas, da prisluhnete Ženskam, ki so polne znanja in modrosti, ter se prepustite tem blaženim, zdravilnim energijam. Na pogumne, znanja polne, zdrave ženske in na neboleče menstruacije!

Vse o programu Vse o ženski si lahko ogledate tukaj, za boljši vpogled in pregled, iz česa je program sestavljen in vse o o naših strokovnjakinjah pa sledite tej povezavi. Program Vse o ženski lahko spremljate tudi na našem Instagram profilu in na YouTubu.