Liposukcijska prehrana obljublja izgubo 10 kg v rekordnem času: Prinašamo jedilnik učinkovite diete, ki je priljubljena po svetu

10. 7. 2022
Liposukcijska prehrana obljublja izgubo 10 kg v rekordnem času: Prinašamo jedilnik učinkovite diete, ki je priljubljena po svetu (foto: Instagram)
Instagram

Oglejte si jedilnik za liposukcijsko dieto, s katero se lahko v kratkem času znebite odvečnih kilogramov. Dieta prav zagotovo veliko obljublja, pa je vredna greha?

Liposukcijska prehrana je sodobna prehrana. Gre za eno novejših in učinkovitih diet, ki se je hitro razširila po vsem svetu. Primerna je za vse tiste, ki želite v razmeroma kratkem času na zelo preprost način izgubiti do 10 kilogramov.

Pri tej dieti namreč ni sestavljenih receptov, sam jedilnik pa je povsem preprost in dostopen vsakomur. Liposukcijsko prehrano si je zamislil nutricionist Kenan Mandra, ki trdi, da se moramo izogibati industrijski hrani in poseči po zdravi domači hrani.

Ne spreglejte:

Liposukcijska prehrana je posebna dieta, ki temelji na povečanem vnosu maščob in beljakovin ter zmanjšanem vnosu ogljikovih hidratov. Pomembno je poudariti, da se pri tej dieti uporabljajo določeni dodatki, to so aminokisline, ki pomagajo uravnavati maščobno tkivo. Zlasti aminokisline aktivirajo encim lipazo, ki deluje na povečan izkoristek maščob za pridobivanje potrebne energije. To je naravni proces, zahvaljujoč kateremu lahko izgubite do 10 % telesne mase. 

To ni hitra rešitev, kratkotrajna dieta ali modna muha, vendar boste že v nekaj tednih občutili veliko razliko in lahko pričakujete, da se bo vaš metabolizem pospešil, vaša koža zasijala, raven energije povečala in imunski sistem okrepil. Poleg vsega tega boste verjetno opazili tudi nekaj padca telesne teže.

Osnovna pravila

Ker gre za dieto, ki uporablja tudi določene dodatke v obliki aminokislin, je nujen posvet s strokovnjakom za prehrano, ki vam bo priporočil ustrezen odmerek in vam podal več nasvetov glede njihove uporabe v prehrani.

To je tako imenovani lipo napitek, ki ga nikoli ne uporabljajte po lastni presoji brez posveta s strokovnjakom. Pogosto nutricionist svetuje, da opravite potrebne analize, da bi uspeli sestaviti individualni načrt prehrane, ki bo najbolj učinkovito deloval na vaše telo.

Odvisno od številnih dejavnikov lahko ta dieta traja 10 dni, dva tedna, tri tedne ali mesec. V praksi se dieta običajno izvaja 10 dni, med katerimi se ob upoštevanju vseh pravil in nasvetov v povprečju izgubi 6 kg. Ne pozabite na beljakovine, dobri viri beljakovin so ekološko meso, sveži morski sadeži, ekološka jajca iz proste reje, ekološki mlečni izdelki, rastlinski viri (kot sta tempeh in tofu) ter stročnice (fižol, leča, oreščki, semena in lan), ki so ključnega pomena za našo mišično maso, tvorbo tkiva in podporo imunskemu sistemu.

Kar zadeva samo dieto, so dovoljena živila vse vrste pustega mesa, jajca, ribe, sir, mlečni izdelki, gazirana voda, zelenjavni sokovi, čaji, riž in vsa grobo mleta žita, sveže sadje in zelenjava. Prepovedane so vse vrste sladkorja, industrijsko predelano meso, močne začimbe, alkoholne pijače, kava brez kofeina, gazirane pijače, kandirano sadje, bela in sojina moka, ekološko pridelano meso (srce, možgani, jetra ...) in pekovski izdelki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Beauty Chef (@thebeautychef)

Nekatera pravila, ki jih še vedno morate upoštevati, so:

  •  Vsako jutro popijte kozarec limonade brez sladkorja, zvečer pa skodelico čaja za prebavo po vaši izbiri.
  • Potrebno je popiti 2 litra vode na dan.
  •  Kava, limonada in čaji brez sladkorja so dovoljeni tudi med obroki.
  •  Če postanete lačni in želite pojesti nekaj izven predvidenega jedilnika, so vaša edina izbira sveže kumare.

Primer jedilnika liposukcijske diete: 

1. DAN.

Zajtrk: limonada in domač smoothie.

Kosilo: Ocvrte bučke ali jajčevci in porcija zeljne solate.

Večerja: zrezek in napitek zelene solate.

2. DAN.

Zajtrk: limonada, vafelj biskvit s cimetom (po možnosti domačim) in kava ali čaj.

Kosilo: Kremna gobova juha, kos ocvrtega belega mesa in sezonska solata po izbiri.

Večerja: Porcija kumarične solate in sadje po izbiri.

3. DAN.

Zajtrk: Limonada, omleta s sirom in suhim mesom ter jogurt.

Kosilo: zelenjavna juha, piščančji polpeti in paradižnik.

Večerja: Morski sadeži in solata po izbiri.

4. DAN.

Zajtrk: limonada, solata iz tune in bučk.

Kosilo: riž z govedino

Večerja: Riba po izbiri in porcija sezonske solate.

5. DAN.

Zajtrk: Limonada in domač smuti po izbiri.

Kosilo: piščančji polpeti in solata iz paradižnika in kumar.

Večerja: zelenjavna solata po izbiri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Beauty Chef (@thebeautychef)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 5 pričesk, ki imajo učinke proti staranju: Izgledajo elegantno, so enostavne za oblikovanje in z obraza brišejo leta

Priporočamo tudi: Chanel kavbojski šik povzdignil v elegantno visoko modo

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik