10 primerov popolnih zajtrkov za hujšanje: bogati, nasitni, energični in nizkokalorični

Kaj pa je vaš najljubši zajtrk? V fotogaleriji si oglejte 10 primerov popolnih zajtrkov za hujšanje: bogatih, nasitih, energičnih in nizkokaloričnih

Lifestyle, 27. 5. 2022
Slika 1/12

Ali je zajtrk najpomembnejši obrok dneva tudi pri dieti? Čeprav stavek o pomembnosti zajtrka poslušamo že vse življenje, je res, da za to trditev ni dokazov, sam rek pa že dolgo ne velja več, vse je namreč odvisno je od posameznika in dejavnosti, ki jo opravlja po prvem jutranjem obroku.  Pomembno pa je, da za svoj zajtrk izberemo polnovredna živila, ki nam pomagajo nadzorovati vnos hrane čez dan, kar pa nam omogoča učinkovito hujšanje. 

Ko sledimo načrtu hujšanja in si po svojih najboljših močeh prizadevamo, da bi dieta delovala, so informacije strokovnjakov vedno dobrodošle. Strokovnjaki za to svarijo, da če želimo poskrbeti zase in shujšati, mora biti zajtrk dovolj popoln, da pokrije potrebe po energiji za del dopoldneva, ne da bi presegel količino energije, ki se lahko nabere, če je ne porabimo. Zato strokovnjaki podpirajo zajtrk, saj naše telo prihaja iz več urnega nočnega posta, zato je pomembno, da ga nahranimo z energijo. 
Ne veste, kaj izbrati za zajtrk? Ne skrbite, vse vam razkrijemo pod naslednjimi fotografijami in prepričani smo, da bo vsakdo našel svoj popoln zajrtk. Pred vami je kar 10 okusnih receptov.

Profimedia

Najbolj brano