Kako je Camilla s svojim videzom subtilno počastila kraljico Elizabeto II: Nova kraljica soproga je nosila bleščečo broško, ki ji jo je nekoč podarila kraljica

Kraljica soproga Camilla se je med posebnim bogoslužjem v katedrali St Giles' v Edinburgu v ponedeljek z izbranim modnim dodatkom prefinjeno poklonila svoji pokojni tašči kraljici.

Kako je Camilla s svojim videzom subtilno počastila kraljico Elizabeto II: Nova kraljica soproga je nosila bleščečo broško, ki ji jo je nekoč podarila kraljica - Foto: Profimedia

Camilla, nova kraljica soproga, se je včeraj s svojo zasedbo za procesijo v zgodovinski katedrali St. Giles subtilno poklonila pokojni kraljici Elizabeti II.

Včeraj popoldne so kraljičino krsto od prestolne dvorane v palači Holyroodhouse v Edinburgu na Škotskem do katedrale ponesli na razdalji dobrega kilometra. Za njo so šli štirje otroci pokojne monarhinje: kralj Charles III, princesa Ana, princ Andrew in princ Edward.

Camilla je sledila v avtomobilu z ženo princa Edwarda, Sophie, grofico Wesseško.

Ne spreglejte: 

Kraljica soproga je bila videti elegantna v črni obleki z dolgimi rokavi in belimi detajli ter s krznom okrašenim klobukom. Poleg tega je imela večplastno biserno ogrlico z diamantnim obeskom, različne zlate zapestnice in osupljivo veliko diamantno broško z osatom. Ta čudovit kos ji je podarila pokojna kraljica Elizabeta II.

75-letna kraljica soproga si je na ganljivo bogoslužje ob svojem možu, novem kralju Karlu III. oblekla svojo redko videno diamantno broško z ostjo, s katero se je udeležila ganljive cerkvene maše. Broška je bila prvotno eden od priljubljenih kosov kraljice matere, ki si jo je na uradnih obiskih pogosto pripenjala na klobuk. Nakit je kasneje, ko je njena mati leta 2002 umrla, prešel na kraljico, ki ga je nato podarila Camilli.

Ko sta se Camilla in Charles leta 2005 poročila, je Buckinghamska palača napovedala, da bo Camilla po Charlesovem prihodu na prestol prevzela naziv princesa konzorcijska. Vendar je kraljica Elizabeta pred smrtjo izrazila "iskreno željo", da bi Camilla dobila naziv kraljice konzorcijev.

V pismu, objavljenem dan pred njeno 70. obletnico nastopa na prestol, je pokojna monarhinja zapisala: "Ko bo moj sin Charles v polnosti časa postal kralj, vem, da boste njemu in njegovi ženi Camilli dali enako podporo, kot ste jo dali meni; in moja iskrena želja je, da bo Camilla, ko pride ta čas, znana kot kraljica konzorcijska, saj bo nadaljevala svojo zvesto službo."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Meghan Markle po "oljčni vejici" kralja Charlesa "preklicala" kontroverzne načrte za podcast

Priporočamo tudi: Novi dom princa Williama in Kate Middleton je prizorišče "škandalozne" kraljeve afere

Najbolj brano