Novi dom princa Williama in Kate Middleton je prizorišče "škandalozne" kraljeve afere

Princ William in Kate Middleton se selita v Adelaide Cottage v Windsorju, dom pa ima očitno bogato zgodovino.

Novi dom princa Williama in Kate Middleton je prizorišče "škandalozne" kraljeve afere - Foto: Profimedia

Čeprav je bila prvotno narejena za kraljico Adelaido (ženo kralja Viljema IV.) leta 1831, je v Adelaide Cottage med letoma 1944 in 1952 živel fant princese Margaret, Peter Townsend - ko je bil konjenik kralja Jurija VI. Očitno se je tu odvijalo nekaj njunih odnosov.

Po poročanju časopisa The Sun je bilo posestvo prizorišče "škandalozne afere" Margaret in Petra, o kateri ljubitelji serije The Crown podrobno vedo. A če potrebujete hitro osvežitev: Margaret in Peter sta bila v zvezi leta 1952, istega leta, ko je Peter vložil zahtevo za ločitev od svoje žene. In ker je bil Peter ločen, se z Margaret nista mogla poročiti z blagoslovom kraljeve družine, natančneje Margaretine sestre kraljice (ponovna poroka po ločitvi ni bila mogoča vse do mnogo kasneje). 

Margaret je na koncu dala prednost dolžnosti do krone pred svojim razmerjem in se odločila, da se ne bo poročila s Petrom. Poročila se je s fotografom Antonyjem Armstrongom-Jonesom, s katerim sta bila skupaj 18 let, preden sta se leta 1976 ločila in leta 1978 javno naznanila ločitev.

Preberite tudi: Kate Middleton in princ William: Šolanje njunih otrok sprožilo polemiko

Kateino "skrivno življenje" in Charlesova zahteva po stranišču: "Šokantna" spoznanja o kraljevi družini so razkrita v novi knjigi

Ja, Adelaide Cottage ima veliko zgodovine! Čeprav Peter Townsend še zdaleč ni zadnja oseba, ki je tam živela. Daily Mail poroča, da je bil zadnja oseba, ki je tam živela, Simon Rhodes (sin kraljičine sestrične Margaret Rhodes), od takrat pa se uporablja kot rezidenca "milosti in naklonjenosti", kar v bistvu pomeni, da kraljeva družina dovoli ljudem, da tam živijo brezplačno.

Poleg Adelaide Cottage imata William in Kate v lasti še Anmer Hall ("podeželski dom") in stanovanje 1 v Kensingtonski palači, kjer imata kraljeve pisarne in kamor naj bi se preselila, ko bodo njuni otroci odrasli.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 64-letna Michelle Pfeiffer sledi svojim igralskim kolegicam s selfijem brez ličil. Videti je čudovito!

Pripročamo tudi: Princ William in princ Harry se bosta morala odslej prikloniti kraljici soprogi Camilli, kar ju je močno "pretreslo"

Najbolj brano