Zimska juha, s katero boste preprosto shujšali: Vključite to beljakovinsko živilo in stavite na spremembe na področju zdravja in videza

Juha, ki je zelo preprosta za pripravo in ki temelji na veliko zelenjave!

Zimska juha, s katero boste preprosto shujšali: Vključite to beljakovinsko živilo in stavite na spremembe na področju zdravja in videza - Foto: Profimedia

V mrzli zimi ni veliko stvari, ki bi se lahko kosale s skledo tople juhe. Vendar pa lahko ta jed za vas naredi več kot le to, da vas pogreje. Juha mora biti in je lahko del zdrave prehrane.

Dejstvo je, da diete od vas pogosto zahtevajo pripravo zapletenih obrokov, kar otežuje hujšanje. Juha je lahko najboljša prijateljica ljudi, ki pazijo na telesno težo, saj ima običajno malo kalorij in lahko vsebuje veliko hranilnih snovi, poleg tega je preprosta za pripravo, tako da ne porabite veliko časa v kuhinji. Poleg kosila ali večerje si lahko celo ponudite skledo za popoldanski prigrizek.

Toda ob tako številnih možnostih, vključno z različnimi juhami za hujšanje, se mnogi med vami sprašujejo, katera juha je najboljša za hujšanje. Ta prispevek vam bo pomagal izbrati idealne juhe za hujšanje, ki so za vas tudi hranljive.

Ne spreglejte:

Velika skleda zelenjavne juhe vas bo nasitila za več ur, ne da bi zaužili veliko kalorij, kar je koristno, ko poskušate shujšati. Poleg tega je to preprost način, da povečate dnevno porcijo zelenjave, kar bi lahko koristilo vsem.

Kakšna je resnica o juhi in hujšanju?

Juhe so ena od najmanj kaloričnih jedi, ki jih lahko zaužijete, kar je odlično za zmanjšanje telesne teže. Raziskave so pokazale, da juha poveča občutek sitosti, zaradi česar pojeste manj. Juhe vsebujejo tudi nizkokalorične osnove, kot so voda, zelenjavna juha in piščančja juha.

Juha z veliko zelenjave brez dodanega škroba, vas nasiti in ohrani pod vašo kalorično mejo. Vanjo dajte ves zelenjavni vrt ali pa se osredotočite na eno ali dve fantastični kombinaciji zelenjave.

Drugič, juha vsebuje veliko vlaknin, kar je fantastično za hujšanje. Za večino od vas so vlaknine bistvene za dobro prebavo. Poleg tega so vlaknine pomembne za prehrano in hujšanje, saj nam dajejo občutek sitosti in zmanjšujejo željo po hrani.

In končno, če si prizadevate shujšati, so puste beljakovine še ena bistvena sestavina juhe. Več pustih beljakovin in zelenjave, bogate z vlakninami, kot boste dodali juhi, bolj polna bo. Poleg tega, da se boste počutili še bolj nasitno in polnovredno, vam bodo obilnejše alternative, kot so enolončnice in čili, pomagale, da se boste dlje časa počutili zadovoljni, kar je ključnega pomena za hujšanje.

Juha za kurjenje maščob?

V zelenjavni juhi je dobrodošla vsa zelenjava, ki je koristna za zdravje. Skoraj vsa zelenjava vsebuje vlaknine, ki pomagajo ohranjati sitost in zadovoljstvo ter lahko pomagajo pri hujšanju. V naši zelenjavni juhi uporabljamo čebulo, korenje, zeleno, stročji fižol, ohrovt, bučke, paradižnik in česen, vendar je na voljo veliko prostora za ustvarjalnost!

Dobro pravilo, če želite eksperimentirati, je, da izberete nekaj zelenjave iz družine allium (čebula, por in česen), da začnete ustvarjati okus. Nato preidite na zelenjavo, ki doda prostornino, kot so korenje, grah in buče, ter na koncu na eno ali dve nežni listnati zelenjavi, ki doda teksturo, kot sta špinača ali ohrovt. Uporabljeno juho lahko tudi spreminjate. Za vegetarijansko juho uporabite zelenjavno, brez piščanca ali gobovo juho, za bolj mesno pa piščančjo ali govejo juho.

Po mnenju dietetičarke Lauren Manaker je zlato pravilo vsake dobre juhe za hujšanje število zelenjave v njej. Več zelenjave kot je, bolje je za vašo postavo! Ko nas diete spodbujajo, da se prikrajšamo in jemo manj, juha spremeni situacijo in poveča možnosti receptov za največji užitek! "Dodajanje zelenjave v juho je preprost način za povečanje dnevnega vnosa zelenjave," priporoča dietetičarka Lauren Manaker. Priporoča tudi dodajanje superživil, znanih po svojih lastnostih, ki zavirajo apetit in odstranjujejo maščobe. Njen nasvet? Dodajte fižol! Ne glede na to, ali so rdeči, beli ali črni, vsebujejo veliko vlaknin in spodbujajo občutek sitosti, kar preprečuje občutek lakote in kopičenje maščob.

Fižolova juha vam lahko pomaga pri hujšanju, saj vsebuje hranila, kot so beljakovine in vlaknine, ki pomagajo povečati občutek sitosti. Če želite shujšati s fižolovo juho, spremljajte velikost porcij in sestavine ter pri načrtovanju preostalega jedilnika izbirajte zdrave, kalorično omejene jedi.

In jedci pikantnih jedi bodo navdušeni, saj pri začinjanju juhe za hujšanje ne smemo zanemariti ene korenine: ingverja. Ta korenina je znana po tem, da zaradi svojih antioksidativnih lastnosti spodbuja hujšanje.

Povzeto po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še:9 resnično učinkovitih nasvetov za hitro in zdravo hujšanje to zimo: Po vsakem obroku si umijte zobe in nikar se ne odpravite po nakupih s praznim želodcem

Priporočamo tudi:To so največji trendi čevljev v letu 2023: Špičasti čevlji in balerinke na samem vrhu lestvice

Najbolj brano