Zbogom, kava in zeliščni čaji: Ta neverjetni napitek obljublja čudežno rešitev hujšanja, ki združuje dvig energije in vitek pas

Yerba mate ima odlične hranilne lastnosti in koristi za človeško telo, zato je vse bolj priljubljena po vsem svetu, zlasti med tistimi, ki si prizadevajo za zdrav življenjski slog. Med številnimi prednostmi, med katerimi so zelo visoka vsebnost antioksidantov in preprečevanje bolezni, kot sta sladkorna bolezen in Parkinsonova bolezen. Yerba Mate spodbuja tudi zdravo telesno težo.

Zbogom, kava in zeliščni čaji: Ta neverjetni napitek obljublja čudežno rešitev hujšanja, ki združuje dvig energije in vitek pas - Foto: Profimedia

Maté je pijača, ki zapelje vse, ki želijo izgubiti nekaj odvečnih kilogramov in se znebiti začasne utrujenosti! 

Gre za pijačo, ki prihaja naravnost iz Latinske Amerike: Maté je pijača z učinkom hujšanja in takojšnje spodbude, ki jo radi pijemo pozimi, ko je utrujenost veliko pogostejša. Priznajte si, da tudi vi doživljate padce energije, jutranjo utrujenost in željo po prigrizkih, zaradi katerih pridobite nekaj kilogramov, kajne? Ker prihajajoča hladna sezona obljublja hladno vreme, ki nam bo odvzelo energijo, in neskončne napade lakote, smo morda našli čudežno rešitev, ki združuje dvig energije in nov vitek pas!

In prav v tem napitku najdemo dober odmerek energije in vitko postavo, ob katerem se ogreje naše telo in srce.

Ne spreglejte:

Yerba mate se v zadnjem času pojavlja v številnih različnih dodatkih. Če ste se kdaj spraševali, od kod izvira, kako pomaga pri hujšanju in izgubi teže ter kakšna so tveganja, povezana z njo, potem vam lahko ta kratek članek pomaga razjasniti vse to.

Čaj Yerba mate se pripravlja iz listov grmov yerba mate, ki jih je mogoče najti le v južnoameriških državah Argentini, Čilu, Peruju, Braziliji, Urugvaju in Paragvaju.

Dve gesli: proti utrujenosti in zaviralec apetita

Zdravstvene koristi čaja yerba mate so številne! Mate je zaveznik za hujšanje, zaviralec apetita, sredstvo za kurjenje maščob, saj naj bi imel številne lastnosti za izgubo telesne teže. Toda ali so te trditve res dokazane? Zaradi antioksidantov in kofeina lahko listi te rastline res veljajo za pomoč pri hujšanju. Prav tako naj bi imeli odvajalne in razstrupljevalne lastnosti.

Zaradi vsebnosti kofeina se mate aktivno bori proti začasni utrujenosti in izgubi energije. Z uživanjem mate lahko torej izboljšamo kognitivne sposobnosti in povečamo učinkovitost pri delu. Klinični poskusi so pokazali, da je kofein pravo sredstvo za izboljšanje kratkoročne kognitivne zmogljivosti, ohranjanje budnosti in povečanje zmogljivosti spomina.

Raziskovalci so dokazali, da yerba mate upočasnjuje praznjenje želodca, in ta učinek povezali z dvema drugima snovema: guarano in damiano. Ima veliko diuretičnih lastnosti,zato znatno zmanjšuje zadrževanje tekočine.

Mate je priljubljen zimski napitek, ki obljublja hujšanje in energijo, vendar je seveda potrebna uravnotežena rutina! Zanašamo se na redno gibanje, bogato, raznoliko, zdravo in okusno prehrano.

Kako vam Yerba Mate pomaga pri kurjenju maščob?

Yerba mate je poživilo s sestavino, znano kot matein, ki je podobna kofeinu, vendar brez nekaterih znanih stranskih učinkov. Matein v yerba mate lahko pomaga pospešiti presnovo in povečati energijo ter s tem izgoreva maščobe.

Yerba mate ima tudi sproščujoč učinek, ki lahko pomiri vaša čustva in zmanjša nagnjenost k prenajedanju med stresom - stanje, znano kot stresno prehranjevanje. Znano je tudi, da ta učinek yerba mate ustavi željo po nezdravi hrani.

Izguba teže z mate: ali je to mogoče?

Med prednostmi Yerba mate se pogosto navaja njegova sposobnost hujšanja. Po nekaterih virih ima njegovo redno uživanje pravi učinek "zaviralca apetita". Po podatkih japonske študije mate poveča občutek sitosti in pomaga bolje uravnavati dnevni vnos kalorij, s čimer posredno pomaga pri hujšanju.

Yerba mate lahko pomaga zatreti apetit in pospešiti presnovo, kar vam pomaga pri hujšanju.

Yerba mate vsebuje naravne snovi, imenovane ksantini, ki so poživila, ki pospešujejo presnovo, zmanjšujejo utrujenost in izboljšujejo duševno budnost.

Mate vsebuje več polifenolov, vključno s kafeoilkvinskimi kislinami (CQA). Za te spojine je znano, da delujejo proti debelosti, saj zavirajo absorpcijo maščob v črevesju in zmanjšujejo apetit.

Poleg tega, da je napitek brez maščob, je dokazano, da yerba mate zaradi svojih saponinov, ki ščitijo srce, neposredno prispeva k procesu izgorevanja maščob ter najboljši možni uporabi holesterola in lipidnih zalog. Kofein v yerba mate namreč pospešuje presnovo, povečuje porabo energije in s tem izgorevanje kalorij.

Yerba mate prav tako pomaga pri izločanju toksinov. Zaradi minimalne vsebnosti natrija ne povzroča zadrževanja tekočine, še pomembneje pa je, da ima povsem naravne diuretične in čistilne lastnosti, ki izboljšujejo delovanje ledvic in izločanje urina (še vedno morate poskrbeti za hidracijo telesa z najmanj 2 litroma vode na dan). Poleg tega ima yerba mate prebavne lastnosti in spodbuja gibanje črevesja.

Yerba mate povzroča zelo zanimiv energijski učinek pri športu in vadbi, ki sta pogosto del načrta hujšanja. Zmanjšuje utrujenost po telesnih dejavnostih in vam omogoča, da vadite dlje časa.

Hkrati ima lahko yerba mate tudi pomirjujoč in sproščujoč učinek. Z njenim rednim uživanjem se izognemo stresnemu prehranjevanju in prigrizkom, zaradi katerih ljudje pogosto pojedo več, kot bi morali. 

Yerba mate lahko spodbudi vaš metabolizem

Yerba Mate vsebuje kofein in druge spojine, ki so povezane z naravnim hujšanjem.

Kofein je poživilo, ki vam lahko pomaga porabiti več kalorij in ostati budni čez dan. Prav tako nekoliko pospešuje presnovo in vam lahko pomaga pri učinkovitejšem izgorevanju maščob.

Matejev čaj vsebuje tudi druge naravne snovi, imenovane ksantini, ki pospešujejo termogenezo - proces, pri katerem vaše telo proizvaja toploto zaradi izgorevanja kalorij. To vam lahko pomaga pri hujšanju, saj poveča vašo osnovno presnovno hitrost (BMR).

Poleg tega, da je yerba mate odlično naravno poživilo, ima tudi sekundarni sproščujoči učinek. Ob zmernem uživanju ne vpliva na kakovost spanja in počitka. Pravzaprav jo lahko štejemo za naravni antidepresiv, saj spodbuja trenutke dobrega počutja, zlasti če jo delimo s prijatelji in družino.

Povzeto po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Ujemajoči se obleki valižanske princese in princa ob prihodu v ZDA poslali pomembno sporočilo: Kate Middleton zablestela v temno vijoličnem kostimu

Priporočamo tudi:Mesečni horoskop za december: Pred bikom je možna prekinitev dolge zveze, enemu znamenju pa se v življenje vrne stara ljubezen

Najbolj brano