Vsako jutro spijte žlico tega olja in opazujte, kako vam topi maščobo: Omogoča izgubo kilogramov in zavira apetit

Nobena skrivnost ni, da je ribje olje odlično za hujšanje. Ta naravni in bogat vir maščobnih kislin omega-3 je pogost dodatek za hujšanje. Toda kako deluje?

Vsako jutro spijte žlico tega olja in opazujte, kako vam topi maščobo: Omogoča izgubo kilogramov in zavira apetit - Foto: Profimedia

Morda ste v svoj prehranski in lepotni režim že vključili nekaj dodatkov, kot so kolagen za lase, kožo in nohte ali različni vitamini, ki pomagajo telesu, da deluje kar najbolje. Med prehranskimi dopolnili, ki znanstveno koristijo našemu zdravju, je tudi olje iz trske, ki živi na dnu oceana. Vključitev odmerka olja iz trske v vaš vsakdan lahko prispeva k dobremu počutju več vidikov vašega telesa, saj vsebuje številne koristi za zdravje in vam lahko celo pomaga pri izgubi telesne teže.

Da bi izgubili tistih nekaj odvečnih kilogramov, ki nam povzročajo toliko gorja, je včasih dovolj, da preprosto najdemo pravo majhno spodbudo za hujšanje. Tisto, ki bo prinesla prave spremembe. Morda je to le žlica olja. Toda ne katerega koli olja! Olje iz trske, ki je znano po svojih koristih za postavo, predvsem pa za telesno pripravljenost. To ribje olje, pridobljeno z dekantiranjem jeter trske, ni preveč očarljivo, vendar če veste, da velja za eno najbolj zdravju koristnih olj, to vsekakor odtehta.

Ne spreglejte:

Želite shujšati? Če je tako, vam lahko nekaj tako preprostega, kot je jemanje prehranskega dopolnila z ribjim oljem, pomaga izgubiti nekaj dodatnih kilogramov vsak mesec. V nasprotju z večino prehranskih dopolnil za hujšanje, ki običajno vsebujejo kofein in druga poživila, zaradi tega ne boste imeli občutka treme in živčnosti. Tudi raven energije se vam nekaj ur po jemanju ne bo porušila.

Kakšne so prednosti ribjega olja?

Olje iz trske ali ribje olje je še posebej cenjeno zaradi visoke vsebnosti antioksidantov, omega-3 in vitaminov, ki so še posebej koristni za ohranjanje dobrega zdravja kosti. Z jemanjem olja iz trske boste svojemu telesu zagotovili tudi hranila, ki prispevajo k pravilnemu delovanju srca in ožilja, poleg tega pa spodbujajo hormonsko ravnovesje in pomagajo v boju proti oksidativnemu stresu. 

Ribje olje se bo zato odlično vključilo v program prehrane za zmanjšanje telesne teže. Vendar bodite previdni, da ga ne zlorabite. Ne smemo pozabiti, da gre za olje, zato je po naravi mastno in ima energijsko vrednost 3768 kJ (900 Kcal) na 100 gramov.

Običajno je priporočljivo pogoltniti žlico na dan zjutraj ob zajtrku, da bi izkoristili njegove koristi za telo. Zaradi okusa po sardinah to morda ni dobra ideja. Najverjetneje se boste raje odločili za kapsule, ki jih je lažje pogoltniti.  

Ribje olje omogoča izgubo maščobe in gradnjo mišic

Nekaj kapsul ribjega olja dnevno vam lahko pomaga izgubiti maščobe in zgraditi mišice. Vse, kar morate storiti, je, da jih vsak dan zaužijete dovolj.

Upoštevajte, da mišice pokurijo več kalorij kot maščobe. Ko torej med jemanjem dodatkov ribjega olja krepite mišice, porabite več energije. S pravimi spremembami življenjskega sloga boste sčasoma morda opazili napredek na tehtnici.

Dodatki z ribjim oljem zmanjšujejo apetit

Če želite med obroki ostati dlje časa siti, si lahko pomagate z nekaj kapsulami ribjega olja, ki jih zaužijete po jedi.  Sčasoma boste tako lažje shujšali, ne da bi se počutili lačne in trpeli zaradi napadov lakote, ki se pojavijo med dieto. Ribje olje najverjetneje pripomore k temu, da ostanete siti, ker uravnava sproščanje kemične snovi, imenovane serotonin. Serotonin pomaga uravnavati apetit in razpoloženje. Zaradi tega učinka ribje olje deluje tudi antidepresivno.

Pri ljudeh, ki so na shujševalnih dietah, se pogosto poveča občutek lakote. Zato se včasih priporočajo prehranska dopolnila z ribjim oljem omega 3, ki zavirajo apetit. Vendar se lahko učinek tega hranila na zaviranje lakote razlikuje glede na zdravje in presnovo.

Pospeševanje metabolizma

Visoka stopnja presnove pomeni, da vsak dan porabite več kalorij. To pomeni tudi, da lahko sčasoma obdržite težo. Številne študije so dokazale, da lahko omega 3 pripomore k hitrejši presnovi. Učinek tega hranila na presnovo so opazili pri zdravih mladih odraslih in zdravih starejših ženskah.

Ribje olje nadzoruje holesterol 

Ribje olje je znano po svojih protivnetnih lastnostih. Maščobne kisline omega-3 v ribjem olju pomagajo preprečevati vnetje maščobnih celic. Poleg tega lahko ribje olje preprečuje sladkorno bolezen tipa II, saj v telesu povzroča odpornost na inzulin.

Prirejeno po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Sijoči lakirani nohti: Pozabite na mat nohte, to je nov trend manikire, ki bo zaznamoval jesen

Priporočamo tudi: Knjiga spominov princa Harryja so "tempirana bomba" za kraljevo družino

Najbolj brano