Redno uživajte to sadje in opazili boste spremembe v počutju in izgledu: Naravno sredstvo za zmanjševanje apetita, ki spodbuja izgorevanje maščob

Če bi obstajal sadež, ki bi lahko pomagal vašemu telesu shujšati, se boriti proti raku, podpirati delovanje organov in morda celo izgledati mlajši... bi želeli izvedeti, kaj je ta sadež, kajne? Obstaja jagodičevje, ki ima vse te prednosti, to tako imenovano "čudežno jagodičevje" pa je zagotovo vredno vključiti v svojo prehrano.

Redno uživajte to sadje in opazili boste spremembe v počutju in izgledu: Naravno sredstvo za zmanjševanje apetita, ki spodbuja izgorevanje maščob - Foto: Profimedia

Ste utrujeni od preizkušanja vseh dodatkov za hujšanje in zdravljenja, da bi se znebili odvečnih kilogramov? Če je odgovor pritrdilen, potem je čas, da se zanesete na nekatera naravna živila, ki vam ne bodo pomagala le pri uravnavanju telesne teže, temveč bodo koristila tudi vašemu splošnemu zdravju. Zagotovo obstajajo živila, zaradi katerih pridobivate na teži, pa tudi tista, ki vam pomagajo pri hujšanju in izgorevanju maščob. To še posebej velja za veliko sadja in zelenjave, vključno z enim, ki prihaja k nam naravnost iz Indije in naj bi pomagal odpravljati maščobno maso. Eno od teh naravnih živil je amla ali indijska kosmulja. Amla je dobro znana po svojih številnih koristih za zdravje. Ta pikantno grenak sadež je poln hranilnih snovi in zdravilnih lastnosti, zato je našel svoje mesto tudi v različnih ajurvedskih zdravilih in terapijah. Amla, če jo uživate v obliki sadja in soka, vam lahko pomaga znebiti se nezaželene dodatne maščobe okoli pasu.

Amla velja za naravno sredstvo za zmanjševanje apetita, ki pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi in izgorevati maščobe. 

Ne spreglejte:

"Amla, sadje, ki je dobro za vašo postavo in zdravje"

Indijska kosmulja ali amla ima izjemne koristi za kožo, lase in zdravje. Amla je sadež zelene barve, kislega in grenkega okusa, bogat z železom, vitaminom C, vitaminom E, vitaminom A, kalcijem in vlakninami. Amla je znana po tem, da je zelo dragocena za dobro zdravje. Visoka vsebnost vitaminov v amli ohranja imunski sistem našega telesa.

Ena od najboljših stvari je, da je amla kljub temu, da je zimski sadež, na voljo vse leto (v posušeni obliki, soku itd., razen pozimi) in jo lahko najdete na vseh lokalnih tržnicah. Ljudje ga uporabljajo za različne namene, vendar je sok amle za hujšanje zelo priljubljen.

Zaradi visoke vsebnosti pektina, topne vlaknine, ki povečuje občutek sitosti, je odličen zaveznik v boju za izgubo odvečne maščobe, amla pa je zaradi visoke vsebnosti kroma postala živilo, ki uravnava raven sladkorja v krvi. Vsebnost beljakovin izboljšuje delovanje jeter in zmanjšuje trebušno maščobo. 

Na splošno je amla zelo koristna za zdravje. Ta sadež, poln vitamina C (dvajsetkrat več kot v porciji pomaranče), ima močne regenerativne, antioksidativne in protivnetne lastnosti, ki ščitijo imunski sistem pred napadi, kot so virusne ali bakterijske okužbe. 

Prednosti indijske kosmulje za hujšanje

Poleg tega amla pomaga tudi pri prebavi. Pospešuje presnovo in velja za najboljši napitek za ohranjanje splošnega zdravja.

1. Pomaga pri prebavi

Amla je zelo hranljiva in je povezana s številnimi koristmi za zdravje, kožo in lase. Spodbuja prebavo v telesu, saj čisti prebavni sistem. Za hujšanje je zelo pomembno dobro delovanje prebavnega sistema, sok amle pa ima lastnost, ki pomaga pri pospeševanju prebave.

2. Visoka vsebnost vlaknin

Naše telo potrebuje vlakninsko hrano, da ohranja zdravje črevesja pod nadzorom. Normalizacija gibanja črevesja je pomembna za pomoč pri boljši prebavi.

3. Pospeševanje metabolizma

Še ena prednost soka amle je, da spodbuja presnovo v telesu. Metabolizem pomeni pretvorbo hrane in pijače v energijo. Hitrejša kot je presnova v telesu, hitreje porabite kalorije.

4. Nadzoruje sladkor v krvi

Z rednim uživanjem soka amle pomagamo preprečevati sladkorno bolezen. Sok amle nadzoruje raven sladkorja v krvi, saj vsebuje element, imenovan krom, ki nadzoruje raven sladkorja v krvi.

Kako uživati ta sadež?

Amla se lahko uživa sveža ali v obliki soka za razstrupljanje ali v obliki čaja.

Amla čaj za hujšanje

Priprava čaja iz amle je zelo preprosta in ne bo trajala več kot pet minut. 

Sestavine:
  •   2 skodelici vode
  • 1 žlička amle v prahu
  • Pol žličke zdrobljenega ingverja
  • Četrtina žličke črnega popra
  • 1 žlička surovega/ekološkega medu

Prirejeno po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Sarah Jessica Parker se je s hčerkama vrnila na rdečo preprogo v popolni podobi Carrie Bradshaw

Priporočamo tudi: Pričeska Kate Middleton je nedvomno najbolj šik vsakdanji videz jeseni 2022

Najbolj brano