Kako do izklesanega in ravnega trebuha: Ta sok proti napihnjenosti lahko v manj kot minuti poskrbi za ploski videz vašega trebuha

Večina ljudi se je že soočila z ekstremno napihnjenostjo. Z vajami, dodatki in masažami lahko hitro zmanjšate napihnjenost, s preprostimi spremembami življenjskega sloga pa lahko preprečite, da bi se ta pojavila znova.

Kako do izklesanega in ravnega trebuha: Ta sok proti napihnjenosti lahko v manj kot minuti poskrbi za ploski videz vašega trebuha - Foto: Profimedia

Napihnjen trebuh ni nujno posledica prenajedanja ali nekaj dodatnih kilogramov, ampak je zelo pogosto posledica različnih dejavnikov. Stres, sedeč način življenja, menstruacija, neuravnotežena prehrana, slaba prebava, preobčutljivost na hrano ... so razlogi, ki lahko upravičijo pojav črevesnih težav, zaradi katerih se lahko pojavi napihnjenost.

Čeprav sta napihnjenost in plini večinoma benigna, je lahko občutek trdega želodca še posebej neprijeten in sramoten, zlasti če simptomi trajajo več dni. Čeprav bo morda potrebno nekaj potrpežljivosti, preden bo prebavni sistem spet začel normalno delovati, ni nikoli odveč prositi za majhno pomoč, da bi se sprostili in izločili toksine. 

Ne spreglejte:

Napihnjenost je znak prevelike količine plinov v črevesju ali tekočine, ki se je nabrala med celicami v trebušnem predelu. Napihnjenost lahko pogosto preprečite ali odpravite že s spremembo dnevne prehrane ter pitjem velike količine vode in drugih zdravih tekočin, kot so sokovi. 

Med drugim lahko prehrana, ki vsebuje veliko soli, povzroči zadrževanje vode, kar včasih povzroči napihnjenost.  Presežek soli namreč dehidrira tkiva vašega telesa, zato telo zadržuje vodo, da bi se temu izognilo.  Jasno je, kaj morate storiti, če je vaša prehrana z visoko vsebnostjo soli vzrok za napihnjenost in napihnjenost trebuha - zmanjšajte količino soli in predelane hrane ter pijte veliko vode, da odplaknete vso odvečno sol iz telesa.  Prekomerno uživanje alkohola (zlasti piva) ali gaziranih brezalkoholnih pijač (mehurčki povzročajo pline) včasih povzroči napihnjenost.  Tudi tu veste, kaj storiti.  Včasih je napihnjenost povezana z gastrointestinalnimi motnjami, kot sta slaba prebava ali zaprtje. 

Kako poskrbeti za raven videz vašega trebuha?

Ta napitek naj bi v manj kot minuti pomagal izprazniti želodec in odpraviti napihnjenost. Vse to zaradi koktajla sestavin, ki pomagajo preprečevati nastajanje črevesnih plinov. 

Ta napitek je sestavljen iz petih ključnih sestavin: svežega ingverja, ki izboljšuje prebavo, saj spodbuja izločanje žolča, kumare, bogate s kvercetinom, antioksidantom s protivnetnimi lastnostmi, limone, večnamenskega sadeža, ki pomaga odvajati nečistoče, in listov mete, znanih po svojih pomirjujočih lastnostih, ki so kot nalašč pri prebavnih motnjah. 

Ta napitek, ki ga je enostavno pripraviti, bo zagotovo pomiril vaš želodec in vam hitro pomagal do bolj ravnega trebuha. 

Odkrijte recept za učinkovit koktajl proti napihnjenosti:

  •  2 litra vode
  • 1 čajna žlička naribanega ingverja
  • 1 kumara brez kože, narezana na tanke rezine
  • 1 limona, narezana na tanke rezine
  • 1 pest metinih listov

Limona

Limona je blago naravno odvajalo in diuretik.  Ker ima limona te lastnosti, lahko s pitjem limoninega soka ublažite zaprtje in iz telesa odplaknete odvečno sol.  Ko se odstrani dodatna sol, bo vaše telo zmanjšalo količino vode, ki jo zadržuje (s tem vam bo pomagalo pri "odvajanju vode").  Tudi meta je odlična pri napihnjenosti, saj pomaga pri prebavnih motnjah.  Z limono in poprovo meto boste uživali v polnovrednem in okusnem soku, ki vam lahko pomaga zmanjšati napihnjenost.  Tako kot vsak sok, ki ga pijete proti napihnjenosti, ga pijte neposredno iz kozarca (ne skozi slamico), da ne boste pogoltnili dodatnega zraka (ki je lahko še en vzrok za napihnjenost).

Kumare

Zaradi visoke vsebnosti vode je kumara prav tako eden od odličnih sokov za preprečevanje napihnjenost trebuha.  Tako kot druge vrste pridelkov, ki jih izpostavljam v tem članku, je tudi kumara naravni diuretik.  Vsebuje toliko vode, da pomaga odstraniti odvečno sol iz vašega sistema, s tem pa preprečuje zadrževanje vode in tako pomaga zmanjšati napihnjenost.  S sokom iz kumare boste dobili zdrav napitek proti napihnjenosti s hladnim, osvežilnim okusom.  Lahko pa jih preprosto dodate svojim običajnim receptom za sokove.

Pustite stati čez noč in naslednji dan pijte ves dan.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako ohraniti bele superge čiste: Odkrijte 7 trikov za čiščenje vašega najljubšega para čevljev

Priporočamo tudi: Monica Bellucci čudovita v elegantnem črnem suknjiču asimetričnega kroja

Najbolj brano