Poletna osvežitev s sokom limone: Predstavljamo vam vse prednosti limon, ki jih boste oboževali v poletnih mesecih

9. 7. 2022
Poletna osvežitev s sokom limone: Predstavljamo vam vse prednosti limon, ki jih boste oboževali v poletnih mesecih (foto: Instagram)
Instagram

Limonina dieta očisti telo in omogoča lažje izločanje toksinov, deluje odvajalno, energijsko, antioksidativno, diuretično. Kot nalašč za vroče poletne mesece, ko je skok v kopalke vse, kar si v resnici želimo. 

Ta majhen kisel sadež iz Azije je prodrl v naše vsakdanje življenje. Po poti na Bližnji vzhod je limona postala sestavni del naše vsakodnevne prehrane. Radi jo vključimo v svoj vsakdanjik, saj je najbogatejša z vitaminom C v družini citrusov. Ta vitamin je naš zaveznik pri zmanjševanju utrujenosti in stresa, pa tudi pri spodbujanju presnove.Limone so resnično čudežna sestavina v vaši kuhinji. Z vrnitvijo sonca in vročine ima limona v rokavu še več trikov, s katerimi nas želi prepričati, da jo posvojimo. Tukaj so vse prednosti limon, ki jih boste oboževali v poletnih mesecih. 

Ne spreglejte:

Z dnevno prehrano, v katero vključite sok limone, lahko dosežete bolj uravnotežen življenjski slog in bolj zdravo telo. Limone vsebujejo različne minerale in elemente v sledovih, kot so kalij, magnezij in baker, zato so pravo dopolnilo vaši prehrani. Spodbuja prebavo in izboljšuje prehodnost. Z nekaj nasveti, kako piti več limoninega soka, lahko uživate v zdravem načinu za resnično čiščenje prebavnega sistema.

Poletna dieta z limono, ki vas ne bo pustila ravnodušne

Limonina dieta ne vsebuje le malo kalorij, temveč zaradi visoke vsebnosti vitamina C zagotavlja tudi več energije in zagona. S pitjem tople vode s sokom polovice limone se lahko učinkovito borite proti utrujenosti in krepite svoj imunski sistem. Manj utrujeni boste v čudovitih poletnih večerih lažje opazili vse terase v prestolnici. Koristi limone so poznali že v 18. stoletju in limone uporabljali pri lajšanju artritisa in preprečevanju degenerativnih bolezni. 

Hidratantne lastnosti in koristi limone

Pitje mešanice vode in limone pomaga ohranjati dobro hidracijo telesa. Zaradi tega naravnega diuretika se izločijo toksini. Dieta z limono spodbuja delovanje ledvic in preprečuje skladiščenje elementov, ki so lahko škodljivi za naše telo. Je dober depurativ, poleg tega pa skrbi za pH ravnovesje v telesu. Limonin sok, ki je prepogosto odrinjen na stranski tir, ker naj bi bil kisel, nasprotno sprošča alkalne ostanke, ki so pomembni za naš sistem. Ko se toksini odstranijo, bo vaša polt čistejša in svetlejša. Limona s svojim antioksidativnim delovanjem zmanjšuje gube in drobne linije. Deluje tudi na nečistoče, ki povzročajo akne. Limona ima veliko lepotnih skrivnosti, brez katerih ne smete biti!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L’Eau Detox (@leaudetox)

Izkoristite limonino dieto in preizkusite nekaj receptov za razstrupljanje, ki vam bodo pomagali, da se vrnete v formo ter poskrbeli, da se boste v poletnih mesecih počutili lahkotni in polni energije! Limone, bogate z vitaminom C, so hrana za izgorevanje maščob in povsem naravno sredstvo za zmanjševanje apetita. Če se med obroki počutite lačni, spijte limonino vodo in izognili se boste želji po visokokalorični hrani! Dieta z limono omogoča počasnejše vključevanje sladkorja v kri. To zmanjša skladiščenje ogljikovih hidratov in maščob v telesu. Še več, absorpcija limoninega soka vam celo omogoča, da je vaš zadah svež in prijeten ves dan! Njegov antiseptični učinek preprečuje razmnoževanje bakterij, ki povzročajo slab zadah. In če redno pijete limonin sok, ne skrbite več za razjede v ustih! Limone so resnične tako priročne in vsestranske!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kendall Jenner po razhodu s fantom internet pretresla s fotografijo, o kateri govorijo vsi

Priporočamo tudi: Modni slogan modne revije Dior 2022 se je tokrat ponašal z videzom preprostega in čistega sloga, ki navdihuje

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik