Ste vedeli, da je baker čarobna lepotna sestavina proti staranju? Strokovnjaki nam razkrivajo vse njegove prednosti

Je lahko ta sestavina za nego kože naravni odgovor za botoks? 

Ste vedeli, da je baker čarobna lepotna sestavina proti staranju? Strokovnjaki nam razkrivajo vse njegove prednosti - Foto: Instagram

Zdi se, da nas vsak dan seznani nova sestavina za nego kože, ki bi jo morali "vključiti" v svojo rutino nege kože. Medtem ko je večina novic nepotrebnega trženjskega hrupa, je eden od novih članov lepotne police, ki dobi več pozornosti kot večina, baker. Bakreni peptidi - natančneje. Ljubitelji nege kože že dolgo slavijo elementarno lepoto, saj so srebro, diamant in zlato uporabljeni v nekaterih najučinkovitejših kremah lepotne industrije. Medtem pa se baker, ki je manj privlačen pri dragem nakitu, vendar je zmagovalec pri negi kože, že vrsto let uporablja za zdravljenje vseh vrst bolezni, od aken do razgradnje kolagena, in je ključna sestavina številnih novih izdelkov. Ne glede na to, ali je vaša koža suha, mastna, zrela ali nagnjena k aknam, je to sestavina, ki jo morate dodati v svoj repertoar.

Baker je eden od naravnih elementov v telesu," pravijo strokovnjaki. Je pomemben mineral, ki sodeluje v številnih ključnih procesih v tkivih po vsem človeškem telesu. Bakrov peptid, tako je pogosto naveden na etiketah izdelkov za nego kože, je element bakra v kombinaciji s tremi aminokislinami. V človeškem telesu se pojavlja tudi naravno in ga je mogoče varno presnavljati. Ker igra ključno vlogo pri proizvodnji kolagena in drugih vezivnih tkivih, je to element, ki v ozadju opravi veliko dela za ustvarjanje zdrave in močne kože. Prispeva tudi k proizvodnji melanina, hormona, ki je odgovoren za barvo las in kože.

Ne spreglejte: 

Številne najbolj priljubljene in spoštovane blagovne znamke na svetu v tej sezoni predstavljajo serume z bakrovimi peptidi, ki obljubljajo vse od zaščite pred oksidacijo, zmanjšanja gub in dviga ravni kolagena.

To je druga vrsta peptida (nepričakovano) modre barve. Peptidi so na splošno gradniki beljakovin, ki so osnova naše kože. Ko beljakovine naše kože izgubijo peptide, začne izgubljati elastičnost. To pomeni, da naša koža postane hrapava in hrapava, sproščena, lažje se oblikujejo gube, spremeni se tekstura. Tako so za nekatere bakreni peptidi ključni del rutine nege kože proti staranju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

Bakrovi peptidi imajo pomemben učinek proti staranju kože, povečujejo njeno čvrstost in gostoto ter zmanjšujejo drobne linije in gube. Na splošno izboljšajo počutje kože, in ker je peptid antioksidant, lahko izboljša teksturo in tonus kože, je izredno koristen za vse vrste kože.

Kako koristni so bakrovi peptidi?

Če ste že brali ali slišali za bakrove peptide, ste morda videli, da jim ljudje pravijo "botoks v steklenici". Morda ni čisto tako, a njegovi učinki so gotovi. Botox je posebna blagovna znamka nevrotoksina, imenovana botulinum tipa A do G. Botulinski toksini imajo učinek paralizacije mišic za omejeno obdobje, običajno dva do tri mesece, ko se injicirajo v terapevtskih količinah neposredno v mišico. Ko paralizirate mišico, ta ustavi gibanje in gubanje obraza, kar preprečuje in zmanjša pojav gub, ki prihajajo skozi vaše izraze - kot so črte nasmehov in mrščic. Botox lahko pomaga tudi pri dvigovanju delov obraza, če ga strateško injiciramo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

Seveda pa se bakrovi peptidi uporabljajo lokalno in ne morejo privesti do enakih rezultatov, vendar pa so lahko nekatere pozitivne koristi podobne. Ko so peptidi pravilno formulirani in dostavljeni koži na stabilen in učinkovit način, lahko popravijo poškodovane beljakovine v naši koži – peptide koži povrnejo izgubljeno elastičnost in beljakovine, rezultat pa je proizvodnja večje količine kolagena. In ko je koža bolj elastična, se napne, izgleda dvignjeno in gube se zdijo manj očitne in ne nastanejo tako zlahka. Pomembno je omeniti, da so to učinki in vplivi, ki jih vidimo pri uporabi številnih vrst peptidov, bakreni peptidi pa so le ena posebna oblika. 

Čeprav je naravno napihnjena in čvrsta koža dovolj, je dokazano, da je baker učinkovit tudi pri celjenju ran; za našo kožo izraz "rana" velja tako za akne in suho, prizadeto kožo kot za rez na prstu, zato je to dobra sestavina, ki pomaga reaktivni koži, da se hitreje in bolje zaceli, kar vodi k manjšim brazgotinam. Je tudi naravni biocid, kar pomeni, da je antibakterijski in protiglivični.

Še posebej zanimiv vidik je, da bakreni peptidi prav tako odstranjujejo poškodovano vezivno tkivo, kar lahko pomaga zmanjšati videz določenih madežev. Sem spadajo brazgotine, sončne pege, neenakomeren ton in pigmentacija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Kdo bi jih moral uporabljati?

Bakreni peptidi so odličen izdelek za vse, ki želite zmanjšati znake staranja ali za vse, ki imate težave z izgubo elastičnosti kože. Seveda pa samo ena učinkovina ne more narediti toliko čudežev za kožo, zato ne pozabite, da mora vaša rutina vključevati mešanico različnih sestavin, da bo učinkovita. Je odličen izdelek za kombiniranje s sestavinami, kot so hialuronska kislina in antioksidanti.

Če niste prepričani, kako zgraditi rutino, je najbolje, da se pogovorite z zaupanja vrednim zdravnikom, dermatologom ali estetikom.

Fotografije: Instagram/@sophia_geiss

Preberite še: Kate Middleton presenetila s svojim videzom: Izbrala je trendne hlače z začetka tisočletja in nepričakovane čevlje z ravnim podplatom

Priporočamo tudi: Moja pot z endometriozo: "Simptomi so bili na začetku tako diskretni, da ne bi nikoli pomislila, da jo imam"

Najbolj brano