Vzljubite svoje podočnjake: Vizažisti poudarjajo, da bi morali preskočiti korektor za oči, če želite francosko lepoto

Verjeli ali ne, glavni lepotni trend na modni pisti so tokrat podočnjaki, z njimi pa si boste zagotovili pravi francoski videz in šarm. Ste se pripravljeni odreči korektorju? 

Vzljubite svoje podočnjake: Vizažisti poudarjajo, da bi morali preskočiti korektor za oči, če želite francosko lepoto - Foto: Profimedia

Na pariškem tednu mode je bilo vsekakor dovoljeno, morda celo zaželeno, da podočnjaki na obrazih manekenk zasijejo. Z novim slavnim trendom "poudarjanja" podočnjakov pa se strinja tudi slavna vizažistka Hannah Murray, ki pravi, da je sama več kot navdušena nad francosko lepoto in trdi, da je v poudarjanju teh čudovitih tonov okoli oči nekaj izrazito naravnega in seksi. Vizažistka Hannah Murray je namreč naličila modele za modno revijo modne znamke Chloe. Videz manekenk je pustila "gol",  brez maskare, brez zavihanih trepalnic, brez svinčnika za obrvi in ​​brez težkega korektorja, v katerem se pogosto radi "utopimo". "Preveč korektorja spremeni obliko vašega obraza, ta pa izgubi svojo razsežnost," pravi slavna vizažistka. Kaj pa pravite vi, bi se za dosego francoske lepote res lahko odrekli korektorju in svoje temne podočnjake pustili nedotaknjene? 

Ne spreglejte: 

Modni strokovnjaki zagotovo govorijo v prid podočnjakom, ki ostanejo nedotaknjeni in celo pravijo, da so takšni podočnjaki, katerih se sicer že leta drži slab sloves, saj vsi poznamo tiste slavne reke, ki gredo nekako takole: "oh, kakšne podočnjake imaš danes, nisi nič spal", danes izrazito zaželeni in izražajo modo, ki je tako silna, da je spremljala modne znamke na pariškem tednu mode. Nov trend smo lahko zasledili na revijah Loewe, Meryll Rogge, Anne Isabella in celo Dior, kjer je vizažist Peter Philips preskočil korektor pod očmi, da bi podprl idejo o prihodnosti, v katerem ženske vladajo svetu - in ustvarjajo svoja pravila lepote, kjer jih nič ne ustavi, tudi vidni podočnjaki!

Loewe, kolekcija jesen in zima 2022

Loewe, kolekcija jesen in zima 2022

Vizažistka Hannah Murray je takšen koncept ličenja oz "ne ličenja" poimenovala kar "surova, čvrsta in močna" ličila in prepričana je bila, da bo takšna nova podoba obraza, ki je čista, naravna in sveža pustila vtis v svetu in v občinstvu. V zakulisju Serres du Parc Andre Citroen se je vse začelo z nego obraza, kjer je prosojna obnovitvena krema za oči nadomestila močno pokritost. "Moj cilj je bil poudariti naravno lepoto modela," je pojasnila Harper, ki trdi, da je zdrava koža najboljše ličilo. Umetnica, rojena v Združenem kraljestvu, se je pred kratkim preselila v Pariz in pravi, da je očarana nad francosko lepoto, lepoto, ki je okoli nje, očarana nad to lahkotnostjo in modno brezbrižnostjo. 

Chloe, kolekcija jesen in zima 2022

Chloe, kolekcija jesen in zima 2022

Bomo ta trend lahko posvojili tudi mi? Korektor je izredno priročna stvar za vse dni, ko je naša noč ostala neprespana, preprost nanos po obrazu in že smo bili videti spočiti in sijoči. Strokovnjaki pravijo, da moramo na takšno, sicer močno usidrano vedenje pozabiti ter pozabiti na uporabo korektorja, tudi ko naše podočnjaki sežejo skoraj do tal. Morda pa so podočnjaki lahko lep znak, ki ga predamo družbi v kateri živimo, da nas tisti dan pusti pri miru, kaj pravite?  Z nami se zagotovo strinjajo lepotni strokovnjaki, ki pravijo, da se imamo pravico izraziti, točno tako kot se tisti trenutek počutimo. Ličila so lahko orožje, prav tako pa je orožje lahko izbira, da se nekega dne preprosto ne bomo naličili. Glavno pa je, da smo točno to, kar želimo biti sami in ne to, kar od nas zahteva družba. In ne skrbite več, podočnjaki so sedaj moderni!

Dior, kolekcija jesen in zima 2022

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najbolj priljubljena pričeska iz našega otroštva je osvojila Instagram: Trend devetdesetih let se vrača in osvaja pomlad 2022

Priporočamo tudi: Po 5 urah v frizerskem salonu ima Gigi Hadid ponovno dramatično spremembo barve las

Najbolj brano