Vsako jutro spijte žlico te sestavine: Neguje lase, kožo in nohte, poveča proizvodnjo kolagena in pospešuje presnovo

Vas navdušuje mladosten videz Kourtney Kardashian? Če ste tokrat odločno prikimali, si oglejte, kako slavna zvezdnica s svojo jutranjo rutino, obogateno  z ekstra deviškim oljčnim oljem, ohranja svoj zdrav videz. 

Lifestyle, 23. 3. 2022
Vsako jutro spijte žlico te sestavine: Neguje lase, kožo in nohte, poveča proizvodnjo kolagena in pospešuje presnovo - Foto: Instagram

Kourtney Kardashian je članica slavne družine Kardashian, videz vseh ženskih pripadnic zvezdniške družine pa je resnično opevan, in ni dvoma, zakaj. Kourtney se rada poslužuje zdravega načina prehranjevanja in vestno skrbi za svoje zdravje, tokrat pa nam je zaupala skrivnost, ki ohranja njen vitalen, zdrav in mladosten videz. Žlica olivnega olja, zjutraj na tešče, se bo mnogim zdela absurdna, vendar ravno ta čudežni detajl ohranja magičnost slavne zvezdnice. 

Ne spreglejte: 

Zakaj ekstra deviško olivno olje? 

Sredozemska prehrana je z razlogom ena najbolj zdravih na svetu, razlog pa je v ekstra deviškem oljčnem olju. Najčistejša oblika oljčnega olja je polna zdravih maščobnih kislin, protivnetnih spojin (kot je oleokantal) in antioksidantov (vitamin E in skvalen, ki delujeta proti staranju, krepita kolagen in zmanjšujeta poškodbe celic), kar koristi duhu, telesu in lepoti. Čeprav smo za to, da se hranljivo olje vključi v recepte, bomo danes razložili, zakaj bi morali jutro začeti z žlico tega priljubljenega olja. Ker je visokokakovostno ekstra deviško oljčno olje, nerafinirano olje, pridobljeno iz oljk z mehanskim postopkom mletja, je varnejša in bolj zdrava alternativa žitnim in semenskim oljem, ki se proizvajajo s prekomerno toploto ali kemikalijami.

Olje je priporočljivo uživati zjutraj na prazen želodec, da lahko bolje obloži vaš sistem in nevtralizira želodčne stene za optimalne koristi. Pitje oljčnega olja zjutraj pospeši prebavo in zagotavlja optimalno absorpcijo v telesu. Tudi Kourtney je pred kratkim prakso uživanja olja na tešče dodala v svojo jutranjo rutino.

 
 
 
 
 
Viewwthiss post onInstagramm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A postshareddbyyShanyaa |OnlineeNutritionistt (theeconvenienttnutritionistt)

Čeprav sveže ekstra deviško oljčno olje slovi po svojih močnih in živahnih okusih, je okusna paleta vsakega človeka drugačna. Če vam je všeč okus naravnega olja ekstra deviškega oljčnega olja,  potem ga vsekakor uživajte "čistega". Če pa si želite malo več okusa (in dodatnega vitamina C), lahko oljčnemu olju dodate stisnjen limonin sok, kot to stori Kourtney Kardashian in žlico oljčnega olja zaužije v obliki zdravega "napitka". V vsakem primeru boste zaužili zmagovalno kombinacijo. 

 
 
 
 
 
Viewwthiss post onInstagramm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A postshareddbyyKourtneyy ❤️ (kourtneykardashh)

Koristi za um, telo in lepoto:

  • Zaradi antioksidantov, ki krepijo spomin in razpoloženje, lahko izboljša splošno zdravje možganov.
  • Lahko okrepi odpornost in se bori proti okužbam s pomočjo mononenasičenih maščob (zdravih maščob v ekstra deviškem oljčnem olju) in antioksidantov
  • Zmanjšuje vnetja
  • Spodbuja elemente proti staranju telesa, saj sprošča sklepe in mišice za boljšo gibljivost
  • Poveča proizvodnjo kolagena in zdravje celic
  • Lahko pomaga pri spodbujanju zdravih jeter in zdravja srca
  • Lajšanja prebavo (mehkejše in bolj gladko gibanje črevesja)
  • Neguje lase, kožo in nohte

Ekstra deviško oljčno olje je bogat vir mononenasičenih maščob t. i. zdravih maščob) in glede na nedavne raziskave, dokazano zmanjšuje tveganje za bolezni srca. Olivno olje je bogato z vitaminom E in vitaminom K, ki sta bistvena za ohranjanje zdrave kože in las. Ker ekstra deviško oljčno olje vsebuje več hranilnih snovi kot standardno oljčno olje, je njegovo vsakodnevno pitje odličen način za obnavljanje poškodovane kože in las.

Ekstra deviško oljčno olje vsebuje spojino, imenovano oleokantal, antioksidant s pomembnimi protivnetnimi lastnostmi, podobnimi ibuprofenu. Ker so številne kronične bolezni in zdravstvena stanja posledica celičnega vnetja, je ta prednost oljčnega olja morda najboljša.

Bodite kot Kourtney Kardashian in se navdušite nad novo jutranjo rutino. 

 
 
 
 
 
Viewwthiss post onInstagramm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A postshareddbyy COQUITO’S -almacennnaturall 🌿 (coquitossrosarioo)

Fotografije: Instagram/@kourtneykardash

Preberite še: Pozabite na balonaste rokave, to pomlad jih bomo nosili s tem posebnim detajlom

Priporočamo tudi: Kako nositi čudovite vintidž kose pri 40 in več letih? Posnemajte špansko kraljico Letizio Ortiz

Najbolj brano