S penino proti celulitu: Po mnenju znanosti je penina odlična, če se želite znebiti pomarančnega videza kože. Poglejte, kako!

Pomarančna koža ali celulit se zgodi tudi najboljšim med nami, nanj niso imune niso hollywoodkse zvezdnice. Čeprav se še nekaj časa ne bomo razkazovali v kopalkah, razen če seveda načrtujete pobeg v tople kraje, ni nikoli prezgodaj, da bi začeli razmišljati o odpravi celulita ali vsaj o zmanjšanju njegovega videza. Stvar je preprosta in zahvaljujoč sestavini, ki se zagotovo skriva v vaši shrambi, se celulita lahko prav zares znebite.

S penino proti celulitu: Po mnenju znanosti je penina odlična, če se želite znebiti pomarančnega videza kože. Poglejte, kako! - Foto: Profimedia

Med vsemi lepotnimi težavami, s katerimi se ženske vsakodnevno soočajo, ima celulit še vedno to čast, da se o njem govori v tihih šepetanjih. Medtem ko je pogovor o pozitivnem odnosu do telesa napredoval z velikimi koraki, je treba pomarančno kožo, kot jo običajno imenujemo, še vedno sprejeti kot stanje kože s hormonskimi ali presnovnimi vzroki.

Celulit je posledica kopičenja maščobe na koži, ki se brez opozorila prikrade na naše telo in nam daje videz "pomarančne kože", ki se mnogim zdi vizualno neprivlačen do te mere, da se pri njih pojavijo kompleksi. Težava je v tem, da odstranitev vdolbinic, ko se enkrat naselijo, še zdaleč ni enostavna naloga. Če ste mislili, da se s to pošastjo borijo le ljudje s prekomerno telesno težo, se motite - tudi vitki ljudje lahko zlahka dobijo celulit. Poleg genetskih dejavnikov sta najpogosteje kriva hormonsko neravnovesje in slaba prekrvavitev - k slednji pogosto pripomore sedeči način življenja.

Ne spreglejte: 

Če so različni invazivni tretmaji, ciljno usmerjene kreme, injekcije ali celo šport rešitve, da bi se jih znebili, še zdaleč niso vse učinkovite. Vendar pa pri tem niso računali na strokovnjake, ki so odkrili sredstvo za boj proti celulitu, ki je, milo rečeno, nepoznano. 

To je... šampanjec!

Čeprav se zdi presenetljivo, naj bi bila ta mehurčkasta pijača, ki jo radi pijemo zvečer, zaradi vsebnosti polifenolov zelo bogata z antioksidanti, ki naj bi spodbujali boljši prenos krvi v telesu in prispevali k boljšemu odvajanju toksinov. Šampanjec je dober diuretik, ki spodbuja delovanje bezgavk in pomaga odpraviti celulit. 

Šampanjec, sredstvo proti celulitu, ki ga je treba uživati zmerno...

Če vemo, da je eden glavnih vzrokov za celulit slaba prekrvavitev, se to zdi verjetno. Po ugotovitvah tega poročila bi morali spiti dva kozarca šampanjca na dan, da bi te maščobne obloge pod kožo izginile. Ni gotovo, da si vsi lahko privoščimo to razkošje, ki nam na dolgi rok lahko celo bolj škodi kot koristi. 

Ne pozabimo, da je šampanjec še vedno alkoholna pijača, zato ga je treba uživati zelo zmerno. Če vam lahko pomaga odpraviti celulit, pa ne bo prizanesel vašemu zdravju, zlasti ne zdravju vaših jeter. 

Zapomnite si: vaše prehranjevalne navade niso izključno odgovorne za to, ali se pri vas pojavi celulit ali ne, čeprav uživanje hranilno bogatih živil zagotovo ne bo škodilo, če si prizadevate zgladiti celulit, pravijo strokovnjaki. Pazite na vnos natrija, ki lahko povzroči zabuhlost in zadrževanje vode, ter uživate veliko vlaknin in polnozrnatih živil (pomislite na otrobe in ovsena žita), ki izboljšujejo prekrvavitev. Ne pozabite tudi na sadje in zelenjavo.

Povzeto po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Se že več let borite z mučnimi migrenami? Vaše migrene imajo rešitev, če se izogibate tem ključnim živilom, ki jih imamo pogosto najraje

Priporočamo tudi:Poti do zadovoljujoče spolnosti po menopavzi

Najbolj brano