Najboljše sadje za hujšanje: Lahko vas nasiti kot rogljiček, a le, če ga jeste tako

18. 11. 2023
To je najboljše sadje za hujšanje, ki si ga lahko privoščite, a pazite, kako ga uživate. (foto: Profimedia)
Profimedia

Če načrtujete dieto, obvezno vključite to sadje v svoj jedilnik.

Nekateri nutricionisti trdijo, da nas pomaranče nasitijo bolj kot rogljički in celo bolj kot energijske ploščice.

Ljudje pa delamo napako, če uživamo le stisnjeno sadje, saj tako vnesemo veliko sladkorja in izgubimo vlaknine, ki so za prehrano zelo pomembne.

Ne spreglejte:

V 100 gramih pomaranče je le 196 kJ (47 kcal), v rogljičkih pa skoraj desetkrat več. Ker pa bo bela moka hitro dvignila inzulin, boste zelo hitro spet lačni.

Poleg pomaranč bi bilo dobro jesti ananas, saj ima v 100 gramih le 242 kJ (58 kcal). Vsebuje tudi veliko vlaknin in vsebuje encim bromelain, ki pospešuje presnovo.

Ker na debelost lahko vplivajo tudi kronični vnetni procesi, je ananas koristen tudi zaradi svojih protivnetnih procesov. Ananas je dober zaveznik pri zniževanju holesterola, njegov fin okus pa vam lahko pomaga, da se odrečete drugim sladkarijam.

Tretje sadje na dietnem jedilniku naj bo jabolko. Ne samo, da vsebuje veliko vlaknin, ki pomagajo pri dobri prebavi, ampak vsebuje tudi flavonoide, ki pomagajo pri izgorevanju trebušne maščobe.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: "Neprijetno in čudno" so nekateri komentarji: Nežni poljubi Charlene in Alberta Monaškega pred kamerami so naleteli na posmeh

Priporočamo tudi: Je to Jennifer Garner, ki jo poznamo? Igralka se je odločila za jesensko preobrazbo svojih las in svoji pričeski privoščila "Beurre Brunette" pramene

Morda vas bo zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan