Edini pravi način, da začnete svoje jutro: Preprosta vsakodnevna navada za hujšanje in bolj zdravo življenje

9. 1. 2023
Edini pravi način, da začnete svoje jutro: Preprosta vsakodnevna navada za hujšanje in bolj zdravo življenje (foto: Profimedia)
Profimedia


Nič več ekstremin diet in stradanja, iščemo dobro premišljen trik, kako se znebiti odvečnih kilogramov. Vsi vemo, da lahko uživanje tople vode pomaga pri izgubi nekaj kilogramov, vendar je za najboljše koristi pomembno vedeti, kdaj jo je treba piti. 

Eden od preprostih nasvetov, s katerim lahko vsakdo vsak dan okrepi svoje telo, je, da zjutraj na prazen želodec spije kozarec vode.

Za hujšanje ni treba iskati receptov za hujšanje ali drugih drastičnih diet. Poleg tega pogosto pozabljamo, da dieta pomeni pomanjkanje in s tem veliko bolj krhko zdravstveno stanje. Preživele diete stevardese ali 100-odstotna čokolada pozimi so na mestu, saj naše telo potrebuje vitamine, hranila, minerale, vlaknine in dobre maščobe, da se lahko spopade s tem letnim časom, ki je zelo zahtevno. Včasih je potrebna le malenkost ali vsakodnevni nasvet, da se poslovite od nekaj odvečnih kilogramov in poskrbite za svoje zdravje. Naslednji nasvet, ki ga priporočajo številni strokovnjaki in strokovnjaki za prehrano, vam bo pomagal združiti hujšanje z dobrim zdravjem.

Ne spreglejte:

Hidrirano telo je ena od pomembnih stvari za ohranjanje zdravja. Vendar večina ljudi ne ve, da lahko pitje tople vode telesu in koži prinese še več koristi.

Ni skrivnost, kako čudežno deluje topla voda na naš imunski sistem. Tako hladna kot topla voda imata svoje prednosti in slabosti. Kozarec hladne vode vam pomaga, da se ohladite po intenzivni vadbi, medtem ko vroča voda pomaga odplakniti toksine iz telesa in omogoča boljšo prebavo hrane. Ena izmed najbolj priljubljenih prednosti pitja tople vode je, da pomaga človeku izgubiti nekaj kilogramov.

Če ste hidrirani, je to idealen način za ohranjanje telesne teže. Izkazalo se je, da lahko s segrevanjem vode, preden jo zaužijete, dejansko izboljšate tudi presnovo. Samo nekaj kozarcev tople vode nas loči od izgube telesne teže. Topla voda pospešuje presnovo v telesu. 

Metoda kozarca vode zjutraj na prazen želodec!

Če dan začnete s kozarcem vode sobne temperature, boste rehidrirali speče organe, kot so možgani. To je dober način, da jih prebudite, pa tudi, da bodo čez dan bolje delali.

Metoda s kozarcem vode bi bila še posebej učinkovita tudi pri odstranjevanju toksinov, ki so se zaradi statičnega položaja v ležečem položaju v telesu nakopičili ponoči. Nečistoče, ki se najpogosteje kopičijo v ledvicah, črevesju in jetrih. Če se jih želite takoj in hitro znebiti, se jih lahko znebite s kozarcem tople vode.

Ta preprosta tehnika je tudi odličen način za spodbujanje hujšanja. Ta znani kozarec vode, ki ga je treba piti na prazen želodec, bi omogočil boljšo absorpcijo hranilnih snovi čez dan, poleg tega pa bi v telesu zaviral lakoto. To bo spodbudilo vaš metabolizem in vam pomagalo izgubiti te nadležne kilograme.

Tehnika pomaga odpravljati bolečine v trebuhu med menstruacijo

Koristi pitja tople vode lahko pomagajo premagati bolečine v trebuhu med menstruacijo. Zaradi menstruacije se prvi dan veliko žensk pogosto pritožuje nad bolečinami v trebuhu. Z uživanjem vode lahko te pritožbe ustrezno odpravite. Topla voda namreč lahko pomaga zmanjšati bolečine.

Izboljša krvni obtok

Ko spijete kozarec tople vode, se odstranijo nakopičene obloge v živčnem sistemu in maščobne obloge v telesu. Ta proces pomaga odplakniti toksine, ki so prisotni v telesu, kar posledično izboljša krvni obtok. Topla voda je tudi sproščujoča, saj pomaga sprostiti mišice, odpravlja slabo prekrvavitev in pomaga pri pretoku krvi.

Pitje vroče ali mlačne vode vsak dan zjutraj ali čez dan lahko pomaga pri hujšanju na tri načine.

Spodbujanje presnove: Pitje vroče vode spremeni telesno temperaturo. Da bi nadomestilo toplo temperaturo vode, naše telo zniža notranjo temperaturo in aktivira presnovo. Bolečine v želodcu zaradi motenj prebavnega trakta so običajno odpadki, ki se zadržujejo v črevesju in povzročajo zaprtje ter bolečine v trebuhu. Pitje tople vode lahko pomaga črevesju, da se skrči in pospeši proces izločanja. Poleg tega pitje tople vode aktivira prebavni trakt. Voda deluje kot mazivo ali lubrikant vzdolž organov prebavnega sistema ter pomaga pri hidraciji in odplakovanju toksinov.

Razgrajuje maščobe: Pri hujšanju je treba paziti na vnos maščob. Vroča voda razgrajuje maščobe v telesu in jih mobilizira v molekule, tako da jih vaš prebavni sistem lažje izgoreva.

Zmanjšuje apetit: Topla voda vam lahko pomaga pri zmanjševanju apetita.

Povzeto po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Nobene Zarine hlače, če sploh kakšne, se ne prilegajo tako dobro kot te satenaste hlače s širokimi hlačnicami

Priporočamo tudi:Kako določiti prečko las glede na obliko obraza in tip las: Dobra pričeska lahko vaš obraz uokviri bolje kot šminka

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan