Pozabite na vidne tangice, to je še bolj drzen vodilni trend oblek leta 2022

Prosojna obleka je glavni modni trend za naslednjih nekaj mesecev... Tukaj si preberite, kako jo nositi.

Pozabite na vidne tangice, to je še bolj drzen vodilni trend oblek leta 2022 - Foto: Profimedia

Pariški teden mode se je že zaključil in vse oči so bile uprte v Rihanno in njen nosečniški trebušček. Na predstavitvi nove Diorjeve kolekcije 1. marca si je pevka, rojena na Barbadosu, drznila obleči drzno, popolnoma prosojno obleko, ki jo je dopolnila z vinilnimi škornji in ogrlicami.

Ta trend, pri katerem se golota razkriva na subtilen način, je bil neposredno iz devetdesetih (in ga je takrat takoj posvojila Kate Moss) opažen že v kolekcijah za pomlad in poletje 2022 znamk Coperni, Versace ali modnih znamk, kot so Nensi Dojaka, Eckhaus Latta in Di Petsa, za katere ima prosojna obleka posebno mesto v njihovih kreacijah za jesen in zimo.

Versace pomlad in poletje 2022

Coperni pomlad in poletje 2022

Zdi se, da se bo prihodnjo zimo potrdila modna vrnitev prosojne obleke, ki bo v pudrasti različici in v povezavi z opernimi rokavicami za Fendi in Bottega Veneta ali samostojno, po vzoru kolekcij Dolce & Gabbana ali Nensi Dojaka.

Fendi jesen in zima 2022

Bottega Veneta jesen in zima 2022

Nensi Dojaka jesen in zima 2022

Kako nositi prozorno obleko?

Možnosti je več: bolj drzni jo lahko nosijo tik ob koži, po zgledu slavne mrežaste obleke Jane Birkin, ki jo je pred nekaj leti razkrila na straneh revije Vogue Paris: "Nisem vedela, da je tako prozorna. To je bil učinek bliskavice fotografovega fotoaparata. Če bi vedela, ne bi nosila hlačk!" Za večjo treznost sta na voljo še dve možnosti: plastenje ali prek bodija ali lepega kompleta spodnjega perila z visokim pasom.

Coperni, cena: 552 evrov

Missoni, cena: 384 evrov

SIR., 207 evrov

Ambra Maddalena, cena: 207 evrov

CULT GAIA, cena: 342 evrov

CULT GAIA, cena: 686.99 evrov

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Horoskop: Kako bo v marcu na vaše znamenje vplivala Venera v vodnarju?

Priporočamo tudi: Letizia Ortiz navdušila v hlačah, ki vsaki ženski podaljšajo noge: Popolne so za elegantne stajlinge za ženkse nad 40 let

Najbolj brano