Hollywoodske zvezdnice trenutno prisegajo na to dieto: obljublja enostavno izgubljanje kilogramov in negativno vpliva na lakoto

Kako v kratkem času izgubiti nekaj kilogramov? Do poletja? Trenutno je v ZDA najbolj priljubljena jogurtova dieta, ki jo je sestavila igralka Jeannie Mai skupaj s svojo skupino nutricionistov in dietetikov.  

Hollywoodske zvezdnice trenutno prisegajo na to dieto: obljublja enostavno izgubljanje kilogramov in negativno vpliva na lakoto - Foto: Profimedia

Dieto je preizkusilo že nekaj zvezdnikov, med drugim Courtney Cox in David Arquette, pa nekaj Victoria Secret´s manekenk, ki so bile posebej navdušene, da niso bile lačne, a so hujšale. Nanjo prisega tudi italijansko uredništvo revije Vogue od koder smo pobrali vse podatke in jedilnik.

OPOZORILO: Nikakor ne priporočamo, da se poslužujete diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale zdravju. Preden se lotite hujšanja, se posvetujte z zdravnikom in drugimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali sestaviti uravnotežen program prehrane in gibanja. 

“Maščoba na splošno proizvaja hormon kortizol, ki negativno vpliva na lakoto. Ko jeste jogurt, kalcij iz njega pošlje celicam sporočilo, da izločajo kortizol. Prav tako aminokisline pomagajo kuriti maščobe, zato zelo enostavno izgubljate kilograme,” je za Vogue povedal nutricionist Michael Zemel, ki pravi, da je to “dieta za zaposlene”, ker jo je enostavno vzdrževati, vedno da učinek in ne vzame veliko časa. Zajtrk in večerjo jeste doma, prigrizke pa vzamete s sabo na delo.

Kako deluje dieta?

Vsak dan jejte navaden jogurt ali z okusom sadja, ki ga je enostavno prebaviti. Lahko pijete tudi kavo in čaj brez sladkorja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanne Vloet (@sannevloet)

Jedilnik

Zajtrk
Črna kava ali čaj s saharinom, čajna žlička pšeničnih otrobov in navaden jogurt.

Dopoldanska malica
Sadni jogurt.

Kosilo
Izbirate lahko med tremi jedmi: dva paradižnika, polnjena z gobami in rižem, losos pečen na žaru ali v pečici z zelenjavo ali pečen krompir ali zelena solata s paradižnikom, koruzo in grahom.

Sladica
V skodelici zmešamo dva jogurta, dodamo jagode in grozdje.

Popoldanska malica
Jogurt, čaj ali kava.

Večerja
Navaden jogurt s svežim sadjem.

Dieta, ki temelji na jogurtu, zaradi visokega števila kalcija in fosforja ni primerna za tiste z visokim holesterolom ali ledvičnimi kamni ali hepatiki. Dieti ne smete slediti več kot dva tedna.

Preberite več na Aktivni.si

Fotografije: Instagram/@sannevloet

Preberite še: 12 kosov pod 70 evrov, ki se vam jih še vedno splača kupiti na razprodajah

Priporočamo tudi: Horoskop: Ženske, rojene v teh 4 znamenjih, najlažje pozabijo na preteklost

Najbolj brano