Znana slovenska osebna trenerka razkrila največjo napako, ki jo počnemo pri zmanjšanem kaloričnem vnosu hrane ...

Delila je svojo izkušnjo toksičnega odnosa s hrano.

Znana slovenska osebna trenerka razkrila največjo napako, ki jo počnemo pri zmanjšanem kaloričnem vnosu hrane ... - Foto: IG / Nuša Gnezda

Gostja tokratne epizode ELLE podkasta je bila osebna trenerka in strokovnjakinja za treniranje žensk med nosečnostjo in po porodu, Nuša Gnezda. Voditeljici, modni in lepotni urednici Elle, Petri Windschnurer, je med drugim razkrila največjo napako pri nizkem kaloričnem vnosu hrane.

To je dejstvo, da ženske ob njem še preveč treniramo. Posameznica, ki se loti treningov namreč na psihološki ravni nezavedno zmanjša količinski vnos hrane. Ker je padec na energetskem nivoju in počutju res občuten, se velikokrat vse skupaj konča z opustitvijo diete in treningov. 

Obenem je povedala malce več o obdobju, ko se je hrane bala. Povedala je, da je ta strah preplavil vsa področja njenega življenja in jo močno omejeval. K temu je dodala, da se je takrat posluževala prej omenjene kombinacije prenizkega vnosa hrane in ogromno treninga, kar je po njenih besedah največja črna luknja. "In to v obdobju, ko sem to hrano pravzaprav najbolj potrebovala."

Takrat je bila Nuša stara namreč manj kot dvajset let. Dobro se zaveda, da njeno izkušnjo tudi danes deli mnogo žensk. To početje k sreči ni pustilo posledic na njenem fizičnem zdravju, kar pripisuje mladosti. "Drugače je, če si ti star dvajset let kot pa štirideset. Telo je drugačno, telo ima več energije za samoobnovo. Takrat je dovoljeno več kiksov." Vsekakor pa je veliko bolje tudi pri mladih letih vzpostaviti zdrav odnos do prehrane, svojega telesa in s tem tudi do sebe.

Celoten video pogovora si lahko ogledate tukaj: 

Fotografija IG/Nuša Gnezda

Preberite še: Salma Hayek je edina ženska, ki je tudi pokrita od glave do pet videti kot seks bomba

Priporočamo tudi: Nuša Gnezda: "Žensko telo je po porodu drugačno in ne bo nikoli več takšno, kot je bilo prej."

Najbolj brano