Slavna igralka in ikonična lepotica je avtorica dveh kuharskih knjig, preverite njen recept za hitro in odlično kosilo.
Pred Sophio Loren je bila Sofia Villani Scicolone. Sofia Loren se je rodila v Rimu in odraščala v skrajni revščini pod vodstvom ambiciozne igralke, ki je bila videti povsem kot Greta Garbo. Ko je leta 1950 na tekmovanju za miss Italije osvojila naziv "miss elegance", so filmski ustvarjalci kmalu opazili Lorenino nezemeljsko lepoto. Leta 1953 je že dobila svojo prvo glavno vlogo v filmu Aida in jo je pod svoje okrilje vzel italijanski superproducent - in Lorenin takrat še bodoči mož - Carlo Ponti. In ker je igralka prava ljubiteljica vsega dobrega in lepega, je tudi prava oboževalka testenin in Italije. Zagotovo ste vsaj enkrat slišali slavno izjavo Sofia Loren: "Raje jem testenine in pijem vino, kot da nosim velikost 0".
Na srečo se italijanski filmski divi ni bilo treba odpovedati gastronomskim užitkom zavoljo dobre linije, poleg igralskih talentov, pa je ta slavna zvezdnica prepoznavna tudi po svojih kulinaričnih mojstrovinah. Legendarna igralka je izdala dve kuharski knjigi, v katerih povsem nepričakovano osrednje mesto zasedajo testenine.
Ne spreglejte:
- 6 nedietnih pravil za vitko in fit postavo: Osredotočite se na beljakovine in pametno izbirajte živila
- 12 vidnih znakov, ki kažejo, da zaužijete preveč sladkorja: Dvig telesne teže in upočasnjena presnova
- Dieta Jennifer Lopez, ki jo morate preizkusiti do poletja: Brez ogljikovih hidratov ali sladkorja za rezultate po 10 dneh
Sophia Loren je nekoč dejala: "Za vse, kar vidite, so zasluži špageti." Argument o testeninah je bil po mnenju ene najbolj zaželenih žensk, kar jih je svet kdajkoli poznal, utemeljen. Italijanka Sofia Loren je bila prva igralka, ki je prejela oskarja za tujejezično vlogo (za film Dve ženski leta 1962), in je postala svetovna zvezda, ki je vzbudila veliko navdušenja. Na snemanju filma Hišni čoln se je z njo želel poročiti Cary Grant, vendar je ostala predana svojemu veliko starejšemu ljubimcu Carlu Pontiju, s katerim je bila poročena več kot štirideset let do njegove smrti leta 2007. Igralka pa je postala tudi slavna ter strastna kuharica, "kuhanje je dejanje ljubezni, darilo, način, kako z drugimi deliti majhne skrivnosti, pravi.
Med prebiranjem njenih kulinaričnih skrivnosti je izstopal prav poseben recept: njeni limonini špageti. Ne samo, da gre za velik poklon jedi, za katero je Lorenova dejala, da je zaslužna za njeno veliko lepoto, ampak je tudi združitev različnih čudovitih stvari: česna, limone, smetane. "Že tako je jed izredno bogata, a sem vseeno prilagodila recept, ki sem ga našla na portalu Tasty Kitchen, saj imam rada še bolj limonine špagete, zato sem dodala nekaj soka in lupine ter več parmezana in bazilike", je dejala Sofia.
"Vso omako lahko pripravite že med kuhanjem vode", pravi igralka. Pazite le, da ne zažgete masla (ali česna), ko pa vmešate smetano, se vse skupaj zlahka poveže. Ko osnovno omako združite s špageti, fettuccini ali drugimi tankimi testeninami, lahko to jed poljubno okrepite s čimer koli želite. Na koncu boste dobili goljufivo preprosto in okusno - testeninsko jed.
To je ena od tistih jedi, ki se lahko prileže ob številnih priložnostih: pozno nočna malica. Kosilo. Odlična priloga k lososu. Govorimo o izrazito bogati jedi, a tudi opojni kot Sophia Loren.
Predstavljamo vam enega njenih najbolj znanih receptov za kremne špagete z limono.
Sestavine:
- 250 g špagetov
- 60 g masla
- 3 stroki česna
- olupite 3 limone
- 60 ml limoninega soka
- 120 ml smetane za kuhanje
- Sol in poper po želji
- 25 g naribanega parmezana
- pest sveže bazilike
Recept Sofia Loren je enostaven za pripravo:
Testenine skuhamo na običajen način. Velik lonec z vodo posolite in vodo segrejte na visoko temperaturo. Ko voda zavre, skuhajte testenine, dokler ne postanejo al dente. Česen drobno sesekljamo, limonino lupinico naribamo in iztisnemo sok. V veliki ponvi na srednjem ognju stopite maslo. Prepražimo česen, dodamo polovico smetane za kuhanje in začinimo po okusu. Kuhajte nekaj minut, občasno premešajte. Dodamo gotove testenine, nato prelijemo s preostalo smetano. Dodamo limonin sok in lupinico ter premešamo, da se vse poveže. Dodamo drobno sesekljano baziliko in pred serviranjem potresemo s pravo mero parmezana.
View this post on Instagram
Fotografije: Profimedia
Preberite še: Met Gala je vsakoletno igrišče za vizionarski in brezkompromisni glamur: Oglejte si prizorišče ikoničnih lepotnih preobrazb najlepših zvezdnic
Priporočamo tudi: Izbrali smo 10 najlepših bluz in srajc trenutnih pomladnih kolekcij
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?