Dieta Jennifer Lopez, ki jo morate preizkusiti do poletja: Brez ogljikovih hidratov ali sladkorja za rezultate po 10 dneh

Dieta Jennifer Lopez je ena najbolj učinkovitih in priljubljenih na svetu. Poskusite shujšati do poletja tudi sami!

Dieta Jennifer Lopez, ki jo morate preizkusiti do poletja: Brez ogljikovih hidratov ali sladkorja za rezultate po 10 dneh - Foto: Instagram

Na besedo "dieta" prav gotovo nimamo najboljših asociacij, največkrat zato, ker je naša prva misel stradanje, disciplina in omejitev vseh sladkih radosti. Poleg tega smo bili že tolikokrat razočarani, ker nobena dieta prav zares ni delovala.

Dieta Jennifer Lopez več kot očitno prinaša rezulate, kar dokazuje tudi postava latino dive. Za telo, kakršno ima Jennifer Lopez, bi ubijali že pri njenih dvajsetih, kaj šele pri petdesetih. Pevka, igralka in super zvezdnica je pri 52 letih videti še bolje kot v 90. letih prejšnjega stoletja.

Ne spreglejte: 

Glavno pravilo diete, ki se jo poslužuje tudi zvezdnica, da se ogljikovi hidrati lahko zaužijejo le do 14.30 ure popoldan, zasnoval pa jo je slavni trener David Kirsch. Gre za nekakšen mini intervalni post, pri katerem je vnos ogljikovih hidratov omejen na jutranje in zgodnje popoldne. V tem vremenskem oknu so dovoljeni ovseni kosmiči, testenine, stročnice in podobno. Po 14.30 so na jedilniku živila, bogata z beljakovinami – kot so meso, ribe in sir ter veliko svežega sadja, zelenjave in solat.

Prav tako je JLo iz prehrane izločila sladkor v vseh oblikah, pa tudi alkohol. Slavna zvezdnica pa nikoli vsega ne stavi samo na prehrano, zaveda se, kako pomembna je skrb za celotno telo in že celo življenje prisega na fizično aktivnost. Poleg tega, da je odlična pevka, je Lopezova tudi nadarjena plesalka in se na odru razživi. Medtem ko ima senzacionalno energijo, ko nastopa, so redni plesni treningi nekaj, kar rada počne in ji pomaga ohranjati dobro kondicijo. Ne le da vsak dan najde čas za plesne vaje, ampak je tudi povedala, da je ples nekaj, zaradi česar je resnično srečna in zdrava: "Ples je bil vedno velik del mojega življenja in to, da si vzamem čas, da premikam svoje telo in počnem nekaj, kar je tako dobro zame, je ključ do moje sreče ... nekaj je v tem, da vidim, česa je moje telo sposobno, in občutim naval endorfinov, ki pride ob dobrem plesu, kar mi resnično pomaga izboljšati samozavest in razpoloženje, je povedala pevka. Ples pa zagotovo ni vse, rada se igra tudi z utežmi in redno zahaja v fitnes. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Zakaj je ta dieta tako učinkovita?

Ogljikovi hidrati nam namreč do poldneva dajejo dragoceno energijo, ki nam pomaga, da zdržimo dan in ostanemo osredotočeni. Poleg tega se do večera dovolj gibljemo, da zaužite kalorije tudi porabimo. Stvar pa se sprememni pozno popoldne ali zvečer, ko morda uživamo v sočni pici in se nato uležemo na kavč ali gremo spat. Tako pa se odvečna energija shrani v maščobno tkivo in lahko pridobivamo na teži. 

Kot vsak zdrav človek se tudi Jennifer po svojih najboljših močeh izogiba nezdravi in predelani hrani ter verjame v moč polnovrednih živil. Jennifer se drži premišljene diete in je zelo stroga pri vrsti ogljikovih hidratov, ki jih uživa, ter se izogiba stvarem, ki so predelane. Od ovsenih kosmičev, polnozrnatih žit, sladkega krompirja, kvinoje, dober zajtrk zanjo vsebuje zdrav odmerek dobrot. Pri poznejših obrokih se raje nasiti z zelenjavo, zdravo zelenjavo in sadjem ter omeji vnos tistih, ki vsebujejo več sladkorja. Beljaki, piščanec in puran v njeno prehrano vnesejo dodaten odmerek beljakovin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Koliko ogljikovih hidratov lahko zaužijete točno do 14.30?

Seveda nekdo, ki ima fizično zahtevno delo, potrebuje več kalorij kot nekdo, ki sedi za mizo osem ur. Kirsch, ustanovitelj te diete pa svetuje, da poslušate svoje telo in jeste le takrat, ko ste zares lačni. Potem se boste po desetih dneh lahko veselili prvih vidnih uspehov.

Jennifer verjame, da takšna dieta ni vse in še vedno stavi na pravilo, da je zmerno in v omejenih količinah, da ne bi presegla kalorične meje in da bi zadovoljila tudi željo po sladkem, ne da bi se prikrajšala. V enem od intervjujev je zapisala, da ne verjame v upoštevanje hitrih ali modnih diet in da se je prednosti zmernosti naučila z leti: "Skozi leta sem se naučila, kako pomembno je vzdrževati bolj zdravo prehrano, še vedno jem nekatera živila, ki jih imam rada, vendar vse v zmernih količinah. Ne bom se prikrajšala", je še dodala. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Fotografije: Instagram/@jlo

Preberite še: Črn blazer Carle Bruni je ikonična in čutna jakna pomladi 2022. Poglejte, s čim ga je kombinirala

Priporočamo tudi: Poskusili smo občasno postenje in lahko vam povemo, da vam res pomaga pri izgubi teže. Poglejte, kako se ga lotiti

Najbolj brano