Jutri se ponovno odpira Odprta kuhna. To so vsi novi ponudniki!

Svoje ponvice, voke, žare, friteze, hladilnike in najširše nasmehe bodo ponudniki Odprte kuhne »zalaufali« ob 10. uri na Pogačarjevem trgu.

Jutri se ponovno odpira Odprta kuhna. To so vsi novi ponudniki! - Foto: Promocijsko gradivo

Kulinarična tržnica, ki uteleša gurmanski razcvet Ljubljane, bo tako vstopila v svojo 11. sezono in s tem v drugo desetletje delovanja. Na petkovi otvoritvi sezone, ki bo potekala do 21. ure, se bo predstavilo več kot 50 različnih ponudnikov, med njimi kar osem novih. 

»Vsako leto je ključni poudarek na raznolikosti in kakovosti, se pa morda zadnja leta bolj nagibamo k jedem za dušo in ugodje. Prizadevamo si, da sestavimo okusno mešanico svetovnih kuhinj, uspešnic ulične hrane in domačih jedi iz različnih slovenskih regij ter vse skupaj začinimo s ščepcem trendov in novosti,« o ponudbi pravi direktor in ustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy.

In katere okusne novosti bodo obiskovalci lahko poskusili že na otvoritvi?

- dobrote velike ljubljanske uspešnice Pekarne Ana svetovno priznane chefinje Ane Roš,

- mehka svinjska lička z domačimi njoki iz Hiše Jerin

- jedi s sočno in revolucionarno slovensko alternativo mesu Juicy Marbles

- izbor vrhunskih evropskih pršutov z zaščitenim geografskim poreklom MEMON Prosciutto e Vino CF

- stolpi ameriških palačink iz Gelaterie DiMatteo

- pisane ter zdravja in svežine polne hitre sklede Boul

- pravi domači štrudlji pri Sladkem Piskru in 

- zmajski kurtoši iz Dragon Street Food.

Sodelovanje je sicer že potrdilo skupno več kot 60 različnih ponudnikov, od tega skupno deset novih. Poleg že omenjenih sta to še restavracija Breg, ki bo poskrbela za kanček luksuza z ostrigami in šampanjcem, ter ekipa Drinx.si, ki bo obogatila ponudbo vrhunskih vin. Tudi stojnica Brine, ki je doslej ponujala osvežilne džin tonike, bo svoj nabor razširila z drugimi imenitnimi koktejli in tako ob pomladnih petkih ogrevala vzdušje za festival Brina, ki ga organizacijska ekipa Odprte kuhne načrtuje za začetek junija, tokrat z novim konceptom.

Seveda tudi letos eno osrednjih načel priljubljene kulinarične tržnice ostaja trajnost. Odprta kuhna namreč že vrsto let orje ledino na področju trajnostne organizacije velikih javnih druženj. »Že pred leti smo iz Odprte kuhne izločili vso plastiko, vestno ločujemo odpadke, k trajnostnim načinom delovanja spodbujamo naše partnerje, spodbujamo trajnostni pristop pri pripravi jedi z lokalnimi, sezonskimi sestavinami in s čim manj odpadka, obiskovalce pa vabimo, da Odprto kuhno obiščejo peš, s kolesom ali javnim prevozom,« še poudarja Lior Kochavy in dodaja, da bodo tudi letos ob zaključku vsake Odprte kuhne v Ljubljani viške hrane v sodelovanju s Slovensko filantropijo razdelili družinam v socialni stiski.

Poleg Ljubljane bo obiskala še Novo mesto, Novo Gorico, Slovenj Gradec in Ptuj.

So se vam že pocedile sline?

Preberite še: Vabljeni na dogodek 500 Podjetnic: Služb ne iščemo, mi jih ustvarjamo

Priporočamo tudi: Tukaj je nova ELLE! Modna in lepotna urednica se tokrat sprašuje, koliko mode je pravzaprav še ostalo v modi

Najbolj brano