Kvinoja ni bogata le z beljakovinami, ampak tudi z vlakninami, ki pospešujejo prebavo, zato bo hitro poskrbela za občutek sitosti, hkrati pa prispevala k pravilnemu delovanju prebavnega sistema in izločanju toksinov. Ne smemo pozabiti na nizek glikemični indeks, ki hkrati omejuje odlaganje maščob. Njena visoka vsebnost netopnih vlaknin vpliva na občutek sitosti in ga povečuje. Študije so pokazale, da uživanje kvinoje vpliva na boljše procesiranje glukoze, večjo porabo energije in manjšo absorpcijo maščob v krvi. Kvinoja vsebuje tudi veliko mangana, ki vpliva na prebavne hormone in encime, kar krepi prebavne procese v telesu. Druge študije tudi razkrivajo, da lahko redno uživanje kvinoje prepreči nastanek kopičenja kilogramov.
Ne spreglejte:
- Vi hodite, kilogrami pa se topijo: To je število kalorij, ki jih lahko pokurite v zgolj eni uri
- To je najbolj zdravo sadje na svetu, ki ga skoraj nikoli ne uživamo: Najboljši delež C-vitamina in močno sredstvo za hujšanje
- Angelina Jolie in Salma Hayek v elegantnih jesenskih stajlingih ujeti skupaj na večerji! (med sabo sta spoznali svoja otroka)
Povzeto po članku iz GRAZIA FR
Fotografije: Profimedia