"Hrana za tolažbo", ki jo je princesa Diana uživala vsaj enkrat na teden: Bogata vegetarijanska jed, ki jo morate preizkusiti (recept)

17. 1. 2024
Vsak od nas ima najljubšo jed, ki se ji nikoli ne more odreči, in to je bila najljubša jed Diane, priljubljene "ljudske princese". (foto: Profimedia)
Profimedia

Vsak od nas ima najljubšo jed, ki se ji nikoli ne more odreči, in to je bila najljubša jed Diane, priljubljene "ljudske princese".

Vsak od nas ima najljubšo jed, ki se ji nikoli ne bi mogel odpovedati in za katero po dopustu v tujini ali v kraju, kjer smo se brez nje morali znajti, zaprosimo takoj, ko se vrnemo, da potešimo svoje brbončice in se spet počutimo kot doma. Vsakdo jo ima, tudi princese, tiste prave, in tiste, ki so zaznamovale sodobno zgodovino, saj so postale ikone in osebnosti, ki ne bodo nikoli pozabljene, tako kot lady Diana.

Ne spreglejte:

Kajti da, tudi ona je imela svoj kulinarični "must-have", ki se mu ni mogla odpovedati in ki bi ga po besedah kuharja, ki je 15 let služil kraljevi družini prav v letih, ko je bila princesa živa, lahko imenovali Dianina najljubša jed. Jed, ki jo je sama zahtevala, da jo pripravijo zanjo in za njena dva sinova Williama in Harryja kot nekakšno "hrano za tolažbo", ki je bila vedno pripravljena princesi in njenima dvema največjima zakladoma zagotoviti dobro počutje.

Katera je bila najljubša jed lady Diane?

Jed, ki jo je ob 60. rojstnem dnevu lady Diane objavil Darren McGrady, omenjeni kuhar, ki je na svojem kanalu na YouTubu pojasnil njeno pripravo in predvsem razkril njeno ime, jajca Suzette.

Vegetarijanska jed, ki jo je princesa rada uživala vsaj enkrat na teden, temelji na poširanih jajcih, krompirju, holandski omaki in špinači. Skratka, jed z malo sestavinami, preprosta, a bogata s hranilnimi snovmi, ki jo lahko poskusite pripraviti, da se boste počutili nekoliko bolj kraljevsko in se približali okusom Diane, nikoli pozabljene princese britanskih in svetovnih src.

Kako pripraviti jajce Suzette, Dianino najljubšo jed

Če želite uživati v jajcih Suzette, ki jih je oboževala princesa Diana, morate najprej v pečici speči krompir s kožo, dokler se v sredini ne zmehča, nato pa ga pustiti, da se ohladi. Nato ga na sredini prerežite na dve polovici in z žlico izdolbite meso, ne da bi poškodovali lupino. Masi dodamo maslo, rumenjak ter ščepec soli in popra, zmes z vilicami zgnetemo do gladke mase, nadev pa prenesemo v vrečko za vlaganje in ga vlijemo v lupino krompirja s kožo. Zmes položimo na pekač in pečemo v pečici, dokler se robovi ne obarvajo zlato rjavo.

Medtem ko pečica dela svoje delo, morate pripraviti spremljajočo omako tako, da lonec napolnite z vrelo vodo in nad njo postavite veliko ognjevarno skledo. Dodamo rumenjake in stopljeno maslo, ki jih dobro stepemo, nato pa dodamo še malo limoninega soka, soli in popra, da dobimo lepo omako. To pa še ni vse.

Na tej točki pripravite tudi poširano jajce in špinačo, ki ju popražite v ponvi s kapljico olja, soljo in poprom. Zdaj je čas, da vse skupaj postrežete na krožnike. Ko krompir vzamete iz pečice, morate sredino napolniti s kuhano špinačo in nato dodati poširano jajce. Vse skupaj prelijte z odlično omako in jo začinite s peteršiljem ali pehtranom.

Zdaj pa je čas, da tudi vi uživate v Dianini najljubši jedi in da jo okusijo tudi tisti, ki jo imajo radi.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Barva las, ki jo bomo v letu 2024 videli povsod: Frizerji predlagajo odtenek, ki bo osvežil in polepšal vaš lepotni videz

Priporočamo tudi: Dieta, s katero je Oprah Winfrey shujšala za 20 kg: Ničemur se ne odpoveduje, a bodite pozorni na eno podrobnost