To so jedi, ki jih je princesa Diana nekoč jedla vsak dan

Potopimo se v skrite kotičke prehrane in jedi, na katere je v času svojega življenja stavila princesa Diana. Njen nekdanji kraljevi kuhar je postregel s sočnimi podrobnostmi, katerih zagotovo nismo poznali. 

Lifestyle, 26. 3. 2022
To so jedi, ki jih je princesa Diana nekoč jedla vsak dan - Foto: Instagram

Princesa Diana je bila znana kot "ljudska princesa" zaradi svoje prizemljene narave in ljubke pristnosti, s katero je rada postregla v javnosti, v stiku z realnostjo in "preprostostjo", pa je rada ostajala tudi pri nečem tako preprostem, kot so to lahko obroki. 

Kuharski mojster Darren McGrady je več kot 15 let služil kraljevi družini. V Buckinghamski palači je 11 let pripravljal hrano za kraljico, nato pa je po ločitvi od princa Charlesa leta 1993 začel kuhati za princeso Diano, ki je nato živela v stanovanju v Kensingtonski palači. Po besedah nekdanjega kraljevega kuharja Darrena McGradyja, si je Diana vedno prizadevala za "normalne" obroke - nekoč je celo odpovedala razkošno kosilo in namesto tega princa Harryja in princa Williama peljala v McDonald's. 

Ne spreglejte: 

Nekdanji kraljevi kuhar je v nedavnem intervjuju razkril, kaj je princesa Diana jedla vsak dan, in izkazalo se je, da je valižanska princesa najraje jedla prehrano z malo ogljikovimi hidrati in maščobami. Verjeli ali ne, princesa Diana je oboževala polnjene paprike in puding iz kruha in masla - tako zelo, da je, ko ga je McGrady pripravljal, prišla v kuhinjo in pojedla rozine, ki so krasile vrh sladice, se spominja McGrady. Princesa Diana je le ob posebnih priložnostih jedla rdeče meso, nikoli ni jedla govedine, svinjine in le občasno je jedla jagnjetino. Stavila je na jedi iz piščanca, rib, pogosto se je celo odločila za vegetarijansko jed. 

Nekdanji kuhar McGrady pa je izdal skrivnost njenega skromnega zajtrka, ki ga je princesa oboževala, sama pa je verjela, da z njim ohranja vitko postavo. Najljubši zajtrk princese Diane je bila skromna pločevinka Heinzovega pečenega fižola. Prav tako pa je, na svoj dober dan, jutro začela z grenivko, muslijem in kosom toasta.

Kaj je princesa Diana jedla za kosilo?

McGrady se spominja enega Dianinih najljubših obrokov za kosilo, in sicer paprike, polnjene z bučkami, gobami, rižem, mocarelo in parmezanom, s kepico dimljene paradižnikove omake.

Dejal je, da se je valižanska princesa vedno odločila za nemastno različico tistega, kar je bilo planirano za kraljevsko večerjo ali obrok. McGrady je dejal, da je moral popolnoma "prenoviti" jedilnik, da bi se izognil maščobam, ki jih princesa v svojem jedilniku ni želela. Diana je zahtevala, da se v prehrani izogibajo težkim omakam in kremam.

"Dianina sinova William in Harry sta imela najraje tipično otroško hrano, vključno s pico, ribjimi palčkami in krompirjevimi kožicami, nadevanimi z mocarelo", je dejal McGrady. Prav tako pa sta oboževala pastirsko pito in bananin kruh. 

Nadarjeni kuhar McGrady se rad spominja, kako pogosto sta s princeso Diano dečke "prevarala", da sta mislila, da jesta enako jed kot njuna mati. "Hranila sva jih s pečenim krompirjem in pečenim piščancem, vendar sva jim odstranila kožo. ... Za Diano pa sem pripravil kuhan krompir, ki sem mu dodal beljak in papriko", se spominja McGrady. 

Kaj je princesa Diana jedla za večerjo?

Najljubša večerja, ki jo je Diana uživala zelo pogosto je bila skleda ukrajinske juhe iz rdeče pese. Juha je vsebovala rdečo peso, naravni jogurt, čebulo, piščančjo osnovo, mleko, kislo smetano, sol in poper.

McGrady je bil odgovoren za kuhanje za Diano pet dni na teden, pri čemer ji je čez vikend pogosto pustil posebne krožnike s hrano z navodili, koliko sekund jih mora segrevati v mikrovalovni pečici.

McGrady je dejal, da princesa ni znala kuhati in da je morala biti priprava hrane povsem "osnovna".

McGrady ima lepe spomine tudi na delo za kraljico Elizabeto II, za delo v kraljevi palači, pa pravi, da so bili to zelo srečni dnevi, na katere ima zelo lepe spomine.

Fotografije: Instagram/@princesdianaa

Preberite še: 7 največjih lepotnih trendov, ki smo jih opazili na pariškem tednu mode

Priporočamo tudi: Letizia Ortiz vsako leto izgleda mlajša: Španska kraljica je ljubiteljica tega naravnega botoksa za boj proti znakom staranja

Najbolj brano