7 največjih lepotnih trendov, ki smo jih opazili na pariškem tednu mode

Če ste bili navdušeni nad modnimi trendi in osupljivimi kreacijami, ki smo jih zaljubljeno občudovali na pariškem tednu mode, boste zagotovo občudovali tudi vse lepotne novosti, ki jih je ponudil teden mode. Oglejte si, kaj novega na področju lepote je ponudil pariški teden mode. 

7 največjih lepotnih trendov, ki smo jih opazili na pariškem tednu mode - Foto: Profimedia

Pariški teden mode je vedno veliki finale modnega meseca in tudi letošnja sezona kolekcije jesen in zima 2022 ni bila nič drugačna, še posebej zato, ker so se ob tej priložnosti vrnili polni fizični dogodki, mi pa smo lahko občudovali najbolj presenetljive in značilne lepotne detajle. Ta mesec mode je bil pravi navdih za katarzične spremembe in pobeg od ustaljenih idealov lepote. Čeprav so lasje večinoma individualno pripadali določeni modni hiši, se je pojavilo nekaj izrazitih trendov, kot so sveže različice klasičnega paža, ki je segal vse do čeljusti ali preoblikovalna moč domiselne barve za lase. Ličila so bila odeta v razkošne odtenke, ki so nesramno slavili moč barv, medtem ko so se bleščeče kovinske barve pojavile v vznemirljivih novih oblikah, tako na očeh kot na ustnicah - slednje so bile na ustnicah v obliki pirsingov. Obnovljene strategije ličenja so prinesle šokantne barvne izjave, od neokusnih pastelnih do globokih polnočnih odtenkov, pa tudi ekstravagantne poglede na kovinske oči in klasične rdeče ustnice. 

Tukaj je sedem najpomembnejših in najbolj izrazitih trendov, ki smo jih opazili na pričeskah in ličenju s pariškega tedna mode.

Ne spreglejte: 

1. Eleganten in ukrivljen paž

Chanel, kolekcija jesen in zima 2022

Chanel, kolekcija jesen in zima 2022

Ta eleganten, nežno ukrivljen paž pri konicah je odraz kolektivne želje po korenitih spremembah: sveže pričeske so se to sezono pojavile na številnih modnih brveh. Več različnih različic je bilo mogoče videti pri Stelli McCartney, kjer so bili modeli s teksturiranimi trepalnicami in z ostrimi, enako dolgimi čopki. Potem je bil tu Chanel, kjer je frizer James Pecis za zaključek kolekcije, ki jo je delno navdihnila Anglija šestdesetih let prejšnjega stoletja, ostrigel 15 ostrih bobov po vzoru Vidala Sassoona. "Redko se zgodi, da si ljudje želijo res čistega ostrega paža" priznava James Pecis. To je še razlog več, da se lotimo novega poglavja, ki bo nadvse osupljiv."

2. Zasenčene oči v barvi draguljev

Saint Laurent, kolekcija jesen in zima 2022

Saint Laurent, kolekcija jesen in zima 2022

Valentino, kolekcija jesen in zima 2022

Med vsemi barvnimi izjavami te sezone so imele največji vpliv tiste, ki so bile predstavljene v bogatih draguljskih tonih. Pri Saint Laurentu je bila skoraj povsem črna kolekcija poudarjena z nasičenimi vijoličnimi in modrimi odtenki. Močno pobeljene obrvi so le še povečale njegovo drznost. Umetnica ličenja Pat McGrath je navdihnila "svoboda, individualnost, radovednost in iznajdljivost rožnate barve", zato je Valentinov grafični vzorec mačjih oči uskladila s kolekcijo v barvi fuksije.

3. Spektakularne pričeske 

Schiaparelli, kolekcija jesen in zima 2022

Schiaparelli, kolekcija jesen in zima

V tej sezoni so bili lasje, ki so bili na modnih brveh, tako težnostni kot tudi nazaj in navzdol potegnjeni - vse po zaslugi Cyndie Harvey. Za Schiaparelli je strokovnjak ustvaril posamezne pričeske, ki so visele v zraku, kot je bila elegantna pričeska z zračnimi, valovitimi oblikami, in pričeska modela z razporeditvijo tankih konic, ostrih kot britev, ki so udarno krasili glavo manekenke. 

4. Lažni piercingi 

Balmain, kolekcija jesen in zima 2022

Balmain, kolekcija jesen in zima 2022

Če se ne želite zavezati k trajnemu piercingu, lahko najprej poskusite z mnogimi neobvezujočimi triki. Eden od teh je bil prikazan v obliki obroča za ustnice, ki ga je na modni brvi prikazal Balmain, ko je poudaril gole ustnice s kovinskimi vzorci v zlati in srebrni barvi na sredini spodnje ustnice. Za najbolj ekstremne videze pa si oglejte Givenchyjeve začasne piercinge za obraz, ki so bili pritrjeni na čelo nad očmi in so prikazovali lepoto kovinskih draguljev.

Givenchy, kolekcija jesen in zima 2022

5. Zbledela barva las

Miu Miu, kolekcija jesen in zima 2022

Lepota največjega modnega trenda barvanja las v tej sezoni je, da so umetni odtenki z vsakim pranjem le še bolj hladni. Tega koncepta ni bilo mogoče bolje dokazati kot na reviji Miu Miu, ko smo na manekenki lahko opazovali zbledelo rožnato barvo las, ki je rahlo spominjala na dekliške odtenke. Še en poudarek je prišel iz modne revije Rokh, kjer je ena od manekenk vzbujala pozornost s svojimi zbledelimi lasmi v sivo modrih odtenkih.

Rokh, kolekcija jesen in zima 2022

6. Srebrni detajli 

Dior, kolekcija jesen in zima 2022

"To je skoraj kot svetleč srebrn madež v notranjih kotičkih," je o Diorjevem usmerjenem očesu te sezone povedal umetnik ličenja Peter Philips. "Je zelo enostaven za nošenje, pritegne pozornost na oči in ga lahko kombiniraš s skoraj vsemi ličili. Sadovi strateško postavljenega kovinskega tona na očeh so bili vidni tudi pri Vaqueri, kjer je strokovnjakinja Fara Homidi veke več modelov zasenčila s srebrno belino, ki je oddajala nežen nebeški sijaj.

7. Nove rdeče ustnice

Miu Miu, kolekcija jesen in zima 2022

Dries Van Noten, kolekcija jesen in zima 2022

Kako poskrbeti, da bodo klasične rdeče ustnice vedno sveže? Z eksperimentiranjem z obliko in barvami. Pri Miu Miu je legenda ličenja Pat McGrath še bolj poudarila neonske ustnice v svetlo koralno rdeči barvi, tako da je dodala še kanček prozornega sijaja za privlačen učinek. Nazadnje je Dries Van Noten predstavil učinek ombré v rdeči barvi fuksije, ki je bila v senci in je pozdravljala malce nepopolnosti.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jennifer Lopez je pravkar nosila pričesko, ki je nismo več pričakovali

Priporočamo tudi: Pripravite to naravno masko za hitrejšo rast las: Zmanjša izpadanje las in naredi lase močnejše in bolj bujne

Najbolj brano