Erotična kuhinja

Hrano je treba pripravljati z ljubeznijo! Od ljubezni do čutnosti pa je le korak, zato se čim prej zatopite v te vroče recepte, ob katerih boste začutili mravljince. Seveda je treba jedi poskusiti v dvoje . .

Erotična kuhinja

Venerine prsi

Mehke in sladke, tople in bogatega okusa. Temu posladku s kokosom se ni mogoče upreti.

1. Segrejte 20 g masla. 75 g nastrganega kokosa zmešajte s 40 g sladkorja, nato vmešajte stopljeno maslo in 1 majhno stepeno jajce. Zmes za 30 minut postavite v zamrzovalnik.

2. Presejte 150 g riževe moke, vanjo vlijte približno 2 dcl vrele vode in testo mesite, da postane gladko in enotno. Razdelite ga na 8 delov in te razvaljajte na 8 krogov premera 10 cm.

3. Iz zamrzovalnika vzemite kokosovo zmes in jo razdelite na 8 cmokov. Vsak cmok ovijte v testo.

4. V veliki posodi zavrite vodo. Vanjo vrzi­te cmoke in jih kuhajte 5 minut. Odcedite jih in povaljajte v nastrganem kokosu. Na vsak cmok položite pol bele kosmulje in ga postrezite še toplega.

Ljubezenski napoj

Ta eliksir iz vina, medu in omamnih začimb – preludij v preostale vrste omam – vabi, vznemirja . . Tako kot strasten poljub. Ne ponudimo ga na prvem zmenku!

1. V možnarju zdrobite 10 g cimeta v palčki, 5 g

zelenega kardamoma, 1 zrno črnega popra in 1 nageljnovo žbico. Ostrgajte in sesekljajte 10 g korenine ingverja. Zdrobite 1 strok vanilje.

2. 1 buteljko bogatega belega vina s 100 g medu kuhajte do vretja, nato odstavite z ognja ter dodajte začimbe, vaniljo in ingver. Preden napitek precedite skozi krpo in ga prelijete v steklenico, počakajte, da se ohladi.

3. Preden postrežete, postavite za najmanj 24 ur v hladilnik.

Zelenjavni prigrizki

1. 10 belušem odrežite spodnje olesenele dele. Operite jih in 5 minut kuhajte na pari.

2. Omaka: 125 g slanega masla narežite na majhne koščke. Posta­vite jih na hladno. V posodi segrejte 1 žlico soka pomaranče, 1/2 žličke pimenta in 1 ščepec ingverja v prahu. Vmešajte 2 rumenjaka in stepajte, dokler ne dobite enotne zmesi. Posodo postavite v vodno kopel in 5 minut stepajte. Ko se začne mešanica zgoščevati, začnite košček za koščkom dodajati slano maslo in še 5 minut stepajte. Začinite po okusu, nato dodajte še sok 1/2 zelene limone.

3. Beluše pomakajte v to kremasto omako in uživajte.

Paličice za dame

Za 6 lizik s čajem matcha in črnim sezamom

Zavrite 2 dcl polnomastnega mleka in 1 dcl rastlinske smetane. Odstavite z ognja. Stepite 2 rumenjaka z 2 žlicama sladkorja, 1 žlico čaja matcha in z 2 žlicama črnega sezama. Prilijte še kremasto mleko in zmes med kuhanjem mešajte, dokler se ne zgosti. Zmes naj se ohladi, nato jo vlijte v modele za lizike, vanje zabodite paličice sladke koreninice ali cimeta in za najmanj 2 uri postavite v zamr­zovalnik.

Za lizike z žafranom in s pimentom

Čaj matcha in črni sezam nadomestite z 1 ščepcem žafrana in z 1 žličko pimenta.

Kitajska noč

1. 8 lepim škampom odstranite glave in lupino z repkov. 1 majhen paradižnik olupite, odstranite mu semena in ga razrežite na majhne koščke. Ostrgajte in na drobno sesekljajte 1 cm svežega ingverja. 2 čebuli olupite in razrežite na tanke kolobarje. Nastrgajte lupino 1 limone. 2 rezini ananasa razrežite na majhne koščke.

2. Pripravite 5 dcl piščančje juhe iz jušne kocke. Na žlici olivnega olja ocvrite 1 sesekljano šalotko, ingver, koščke paradižnika in ananas. Dodajte 1 žličko omake nuoc mam (ribja omaka), 5 minut še kuhajte, nato prilijte juho. Tako pripravljena juha naj se v odprti posodi na blagem ognju kuha 30 minut.

3. Tik preden postrežete, v vročo juho stresite 100 g riževih rezancev, repke škampov, čebuli in nastrgano limonino lupino. Jed naj še 4 minute brbota, nato jo začinite s poprom in 4 listi koriandra.

Sladek poljub

Mačje jezičke skupaj pomakajta v začinjeno, kremasto in nadvse čutno čokolado. Aaaah, kako pregrešno dobro!

1. 1 uro pred pripravo testa za mačje jezičke vzemite iz hladilnika 2 jajci in 55 g

slanega masla. Zmehčano maslo in 70 g sladkorja dobro zmešajte, nato dodajte 2 beljaka in vse skupaj stepite. Ko bo testo enotno, vanj stresite 70 g presejane moke in rdeče barvilo za hrano. Testo naj 30 minut počiva na hladnem. Pečico ogrejte na 180 °C (stopnja 6). Testo na povoščenem papirju razmažite na 5 cm široke kose, z nožem jih oblikujte v jezičke in postavite v pečico. Ko jezički ob robovih porjavijo, jih vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo. Hranite jih v hermetično zaprti posodi, da bodo ostali hrustljavi.

2. Čokolada z začimbami: nastrgajte 80 g črne čokolade s 70 % kakava in jo med mešanjem segrejte v posodi s 3 dcl polnomastnega mleka. Ko je zmes tako vroča, da se iz nje kadi, jo odstavite z ognja, dodajte 1 rumenjak in za 1 obrat mlinčka mešanice začimb po želji (čili, ginseng, poper, nageljnove žbice . . ) ali piment v prahu, medtem pa ves čas mešajte. Čokolada mora biti kremasta in gladka.

3. Majhne rdeče jezičke pomakajte v čokolado z začimbami in uživajte.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri