5-dnevna razstrupljevalna dieta po receptu Gwyneth Paltrow: Pospešuje metabolizem in zagotavlja mladosten videz

Se tudi vi sprašujete, kako Igralka Gwyneth Paltrow ohranja svoj mladosten videz? Pa ste vedeli, da prisega na razstrupljevalno dieto? Pokukajte v njen čudežni jedilnik. 

Lifestyle, 25. 2. 2022
5-dnevna razstrupljevalna dieta po receptu Gwyneth Paltrow: Pospešuje metabolizem in zagotavlja mladosten videz - Foto: Instagram

Že vohate pomlad? Pomlad se počasi prebuja, s tem pa tudi naše telo hrepeni po spremembi. Počasi se prebujamo iz meseca ljubezni, ki je prišel h koncu in stopamo v prvi pomladni mesec, ki obljublja nove začetke, nove energije in ni boljšega meseca, da tudi svojemu telesu privoščimo malce nežnosti in počitka, po vseh zimskih dobrotah, ki smo jih zaužili. V mislim imamo namreč razstrupljevalni tretma. To je letni čas, ko boste najverjetneje začeli s programi razstrupljanja, da ponastavite svoj metabolizem in poiščete zdravo ravnovesje, če seveda niste med tistimi najbolj zagretimi in pogumnimi, ki so svoje razstrupljanje začeli že v mesecu januarju.

In ker se resnično vsi navdušujemo nad videzom igralke Gwyneth Paltrow, naj vam zaupamo, da je sama velika zagovornica razstrupljevalne diete, celo tako močno, da je ustanovila program razstrupljanja, imenovan Goop, ki je posvečen zdravemu življenjskemu slogu. In preden se dokončno navdušite nad tem detoxom in svoj hladilnik napolnite s samimi zelenjavnimi dobrotami, naj vas nežno opomnimo, da v razstrupljevalno akcijo stopite le, če sami čutite, da je vaše telo pripravljeno. 

Ne spreglejte: 

Petdnevno razstrupljanje, ki ga vodi zvezdnica Gwyneth Paltrow sledi smernicam eliminacijske prehrane dr. Alejandra Jungerja, ki je znano po tem, da recepti ne vsebujejo kofeina, alkohola, mlečnih izdelkov, glutena, koruze, soje, rafiniranega sladkorja, školjk, belega riža in jajc. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

To povabilo, da poskrbite zase, je tudi povabilo k pozornemu poslušanju. Se tudi vam, zdi, da je zgoraj omenjena dieta precej striktna in več vzame, kot dovoli? Če se resnično želite lotiti te diete, vam polagamo na srce, da se je lotite previdno in počasi. Zaupajte vašemu telesu, ga poslušajte, saj ta vedno ve, kaj in koliko potrebuje. Vašemu telesu lahko naredite več škode kot koristi, če mu naenkrat odvzamete vsa živila, ki so bila dolgo na vašem seznamu uživanja. Če bi se resnično radi lotili spremembe, je veliko bolj priporočljivo, da za začetek v svoje obroke vnesete več zdravil živil, le tako boste zdrav življenjski slog lahko ohranjali dolgoročno. Sam program Goop sicer obljublja energičnost, jasne misli, zadovoljstvo, sestavljen je iz resnično zdravih živil, in je vsekakor lahko vaša inspiracija za nov začetek. Na koncu tega programa pa boste tudi bolje spoznali svoje telo, zatrjuje ekipa Goop.

Poleg receptov pa program z recepti in prehrano, vključuje tudi kombiniranje beljakovinskega prahu, ki ga dodajate smutijem, dodatkov za podporo črevesnemu mikrobiomu in delu jeter, organa, ki je odgovoren za razstrupljanje in izločanje toksinov, ter suhe krtače za jutranje aktiviranje mikrocirkulacije. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Petdnevni razstrupljevalni jedilnik

"Ta detox temelji na prehrani. Naša znanstveno-raziskovalna ekipa je razvila razstrupljanje celega telesa, ki se osredotoča na uživanje okusne in prave hrane ter ustvarjanje časa, v katerem se lahko osredotočimo na gojenje zavedanja, obnavljanje telesa in podporo splošnemu počutju," pojasnjuje Gwyneth Paltrow.

Poglejmo si, kako za svoj videz skrbi igralka Gwyneth Paltrow. 

Ponedeljek

Pred zajtrkom: mlačna voda z limono ali vaš najljubši zeliščni čaj.
Zajtrk: zeleni chia puding
Kosilo: zeliščna solata iz čičerike in rdeče pese
Prigrizek: zelenjava z avokadovo tahini omako
Večerja: hašiš s puranjim mesom, bučo in ohrovtom

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Torek

Pred zajtrkom: mlačna voda z limono ali vaš najljubši zeliščni čaj
Zajtrk: tacos iz sladkega krompirja z avokadovo tahini omako
Kosilo: Dokončanje ostanka Hasha od prejšnje večerje.
Večerja: losos na žaru in zelenjava v omaki s črnim fižolom ter mešanico rjavega riža in cvetače.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Sreda

Pred zajtrkom: mlačna voda z limono ali vaš najljubši zeliščni čaj
Zajtrk: smuti s cvetačo, čokolado in mandlji
Kosilo: lososove riževe kroglice s solato iz kumar
Prigrizek: zelenjava z avokadovo tahini omako
Večerja: hrustljavi piščančji kotleti s solato iz komarčka, jabolka in zelja

Četrtek

Pred zajtrkom: mlačna voda z limono ali vaš najljubši zeliščni čaj
Zajtrk: Chia puding
Kosilo: solata s prekajeno postrvjo in vinaigrette iz rdeče pese

Večerja: enolončnica iz čičerike, leče in korenja, začinjena z zelišči in jogurtom

Petek

Pred zajtrkom: mlačna voda z limono ali vaš najljubši zeliščni čaj
Zajtrk: smuti s cvetačo, čokolado in mandlji
Kosilo: ostanki začinjene enolončnice iz čičerike, leče in korenja
Večerja: ocvrt piščanec in vegetarijanski rezanci

Veliko smo že slišali o razstrupljevanju in detoxu, in seveda ste vabljeni vsi, da sam tretma poskusite na lastni koži, vendar to storite le, če čutite, da je za vas pravi čas, ste utrujeni in brez energije. Preden pa se lotite diete, si na glas ponovite, da je naše telo izreden stroj, kateremu včasih ne pripisujemo pravega pomena. Naše telo je tako bistro, da vsakodnevno izvaja detox, naša jetra se konstantno čistijo in če se sami že sicer zdravo prehranjujete, detoxa pravzaprav ne potrebujete. 

Fotografije: Instagram/@gwynethpaltrow

Preberite še: Pozabite na kavbojke, spomladi bomo oboževali te dolge hlače

Priporočamo tudi: Obraz Nicole Kidman pri njenih 54. letih predstavlja izziv: “Imela je vsaj 5 različnih lepotnih posegov”

Najbolj brano