Petdnevna dieta z bananami: Vsebuje največ protirakavih snovi in obljublja učinkovito izgubljanje teže

12. 2. 2022
Petdnevna dieta z bananami: Vsebuje največ protirakavih snovi in obljublja učinkovito izgubljanje teže (foto: Instagram)
Instagram

Hujšanje z bananami? Kdo bi si mislil, vendar dieta resnično prinaša rezultate. 

Zagotovo ste že slišali, da je banana živilo, ki odlično vpliva na naše endorfine, saj vsebuje protein triptofan, ki ga naš organizem spremeni v seratonin, ki odlično deluje na našo psiho. Torej, bi lahko rekli, da več banan, ki jih zaužijemo, bolj srečni bomo? Kako pa banana deluje v dieti? Poglejmo...

Do nedavnega je kombinacija banane in hujšanja veljala za nekaj popolnoma nezdružljivega, saj smo dolgo verjeli, da banana in hujšanje nista ravno najboljša prijatelja. Vendar ta dieta, ki se skriva pod večimi imeni, čeprav na nekoliko netradicionalni način, preverjeno deluje in zagotavlja izgubo odvečnih kilogramov. Če smo zdaj privabili nasmeh na obraz vsem ljubiteljem banan, ki bi sicer radi shujšali, je naše delo tu skoraj končano.

Japonska jutranja bananina dieta, znana tudi kot "Asa Banana Diet", je dieta za hujšanje, ki je leta 2008 prevzela internet, izumitelj te diete je namreč samo v pol leta shujšal za dobrih 13 kg. Priljubljenost te diete je v nekem trenutku postala tako velika, da trgovine z živili niso mogle zadostiti povpraševanju ljudi po bananah. Vendar v tem trenutku še ni potrebe po paniki, vsaj za tiste, ki si ne morete in ne upate predstavljati, da bi v dnevu jedli samo to čudežno živilo, saj dieta ne deluje na ta način.

Ne spreglejte: 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taras Mironyuk (@tmironyuk)

Dieta z bananami je precej prijazna telesu in celostnemu sklopu zdravega življenja, saj poudarja pomen zdrave prehrane in zgodnjega odhoda v posteljo. Dieta striktno poudarja pomen spanca, saj ima kvaliteten spanec pomembno vlogo pri hujšanju. Banane pa so znane po tem, da vsebujejo veliko vlaknin in netopnega škroba, zaradi česar spodbujajo presnovo in preprečujejo napihnjenost. Banane prav tako vsebujejo veliko vitamina C, vitamina B6, kalija in mangana. Za resničen učinek te diete pa se morate držati le nekaj preprostih pravil. Ključno pravilo te diete je, da nikakor ne podpira stradanja. 

Jutranja bananina dieta zapoveduje, da svoj začetek dneva pričneta z banano. Pazite, da je vaša banana sveža, torej ne uporabite zamrznjene ali kuhane banane, še bolj pomembno pa je, da pojeste toliko banan, kolikor je potrebno, da bo vaš želodec prijetno sit. Zraven popijte dva kozarca mlačne vode.

Kosilo in večerja pri tej dieti dovoljujeta največ odstopanj, vendar vseeno pazite, da bo izbor vaše hrane čim bolj raznolik in seveda zdrav. Za kosilo si lahko pripravite solato, uporabite stročnice, zdrava žita in zdrave maščobe. Za tiste, ki ste bolj drzni in stavite na vse ali nič, si za kosilo lahko pripravite tudi uravnotežen smuti. Ta naj vsebuje vir zelenja, npr. špinača, banana, pest borovnic, pest mandljev, lanena semena ter vodo. Tako boste svojemu telesu zagotovili lahek obrok, ki bo poskrbel tudi za detoks vašega telesa. Priporočljivo je, da smuti pijete kar se da počasi. Večerje ne jejte po 20 uri. 

Če ste eni izmed tistih, ki imajo večji apetit, si med obroki zagotovite tudi potrebne malice. Za malico lahko izberete banano, dieta pa prav tako dovoljuje črno čokolado. Takšna dieta lahko traja največ 5 dni, z njo pa boste izgubili kar nekaj maščobe in kakšen odvečen kilogram. Če se boste lotili diete, ki od vas zahteva bolj striktni režim in boste strogo upoštevali pravilo, kjer lahko jeste le banane, pa ne pozabite, da takšna dieta ne sme trajati več kot 3 dni.

Osnovna pravila diete: 
  • v času kosila in večerje jejte raznovrstno, zdravo hrano;
  • med dieto zaužijte veliko zelenjave;
  • ko začutite lakoto, pojejte banano;
  • v času diete iz prehrane izločite mleko, mlečne izdelke ter meso;
  • v času diete pijte mlačne vodo;
  • jejte počasi;
  • zadnji obrok pojejte vsaj štiri ure pred spanjem;
  • ne jejte predelanih živil in sladkorja

Fotografije: Instagram/@kourtneykardash 

Preberite še: 5000 let staro zdravilo: Znižuje holesterol in sladkor, zmanjšuje boleča vnetja in pomaga pri hujšanju!

Prenerite tudi: David Beckham razkril jed, ki jo Victoria Beckham je vsak dan že 25 let: Na ta način ohranja svojo vitko postavo

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan