4 / 12
2. Toast z olivnim oljem, česnom in sirom
Kot pojasnjujejo strokovnjaki, je med številnimi prednostmi in lastnostmi oljčnega olja tudi to, da je vir mononenasičenih maščobnih kislin, kot so oleinska kislina (omega 9), linolna kislina (omega 6) in linolenska kislina (omega 3). Olivno olje zagotavlja tudi mikrohranila, kot so v maščobi topni vitamini, saj je bogat z vitaminom A (β-karoten) in vitaminom E ali tokoferolom. Olivno olje ima protivnetne, protitumorske, protitrombotične, antioksidativne, antibakterijske, hipoglikemične, kardioprotektivne, antidiabetične in hepatoprotektivne lastnosti.
Ne spreglejte:
- To je sadje, ki bi ga morala vsaka ženska jesti največ: Razkrivamo njegove prednosti in poseben recept
- Kako ohraniti težo po veliki izgubi kilogramov: Vadba za moč naj postane vaša najboljša prijateljica in nikar ne jejte, če niste zares lačni
- Bi se radi znebili maščobe okoli trebuha? Nič lažjega, to sadje je vaš novi zaveznik za hujšanje (in ne govorimo o grenivki)
Fotografije: Profimedia