Nega v hladnih dneh: ne pozabite na roke

Ker so roke poleg obraza najbolj opazen in izpostavljen del telesa, ne smemo pozabiti na njihovo nego. Ženske pa jih še posebej rade okrasimo z laki za nohte, kar je še dodaten detajl pri izražanju svojega sloga.

Nega v hladnih dneh: ne pozabite na roke - Foto: Fotografija Imaxtree

Nasveti za nego rok iz domače police.

Svoje roke zavarujte in negujte. Uporabljajte rokavice.

Najbolj priporočljivo je, da pri hišnih opravilih nosite zaščitne rokavice. Če imate neobčutljive roke in ne uporabljate rokavic, pa jim vseeno privoščite nekaj nege med opravili. Dodajte nekaj kapljic mandljevega olja (približno eno čajno žličko) čistilu za pomivanje posode. S tem boste ohranili mehko in vlažno kožo.

Namig: če se vam roke v zaščitnih rokavicah potijo ali vam iz kakšnega drugega razloga ni prijetno, pod plastičnimi uporabite še tanke bombažne rokavičke.

Odstranite odmrle celice.

Uporabite mešanico morske soli in limone za odstranjevanje odmrle kože. Če obraz redno negujete s pilingom, ga občasno privoščite tudi svojim ročicam. Pri drgnjenju si lahko pomagate staro zobno ščetko. Z mešanico razvajajte roke dvakrat na teden, s čimer boste ohranjali enakomerno barvo polti na rokah in koža bo mehka.

Razvajajte jih s posebno masko.

Roke si temeljito umijte z mlačno vodo, nato jih zdrgnite z grobo krpo. Dokler je koža še vlažna, nanesite zmes, ki jo pripravite iz čajne žličke medu in čajne žličke olivnega olja. Roke položite v majhne plastične vrečke, preko njih pa nanesite bombažne rokavice. Zaradi toplote, ki jo ustvari rokavica, bo maska bolj učinkovita.

Z mlekom učvrstite nohte in navlažite kožo.

Segrejte skodelico mleka le toliko, da bo toplo in vanj namočite roke. Mleko vsebuje mlečno kislino, naravno alfa hidroksi kislino, ki nežno odstranjuje odmrlo kožo. V njem pa je tudi veliko kalcija, ki okrepi krhke nohte.

Obnohtno kožico mehčajte in negujte z olivnim oljem.

Če imate zelo grobo in težko obvladljivo obnohtno kožico poskusite vanjo čim bolj pogosto vtirati olivno olje. To lahko počnete vsak večer nekaj minut med gledanjem vaše najljubše oddaje. Nikdar pa obnohtne kožice ne strizite.

Najbolj brano