Elle poletni horoskop

Veliki poletni horoskop 2007 za obdobje od 21. junija do 21. septembra 2007. »Ko so ljudje srečni, ne opazijo, ali je zima ali poletje, « je nekoč izjavil Čehov. A zvezdni poletni vodnik vedno pride prav.

Elle poletni horoskop - Foto: Fotografije arhiv ELLE

Za vsako znamenje boste našle trimesečni horoskop z nasveti kako ostati vitke in vitalne skozi celo poletje.

OVEN (21. mar – 20. apr)

 • Julij

  Mesec, ko se boste lahko popolnoma posvetile lenobnemu življenju in brezskrbni zabavi. Čas za kljunčkanje v dvoje bo v prvi polovici meseca, takrat bodo samske ovnice najbolj privlačna in tudi najbolj razigrano razpo­ložena ljubezenska tarča. Druga polovica meseca je namenjena previdnejšemu izkazovanju čustev.

 • Avgust

  Od razbeljenih strasti, ki so vas tako lepo grele prejšnji mesec, bodo ostala le tista čustva, ki imajo prihodnost. Naveličale se boste vsega, kar po vašem mnenju ne pelje nikamor, morda se boste celo odločile za konec partnerskega odnosa ali pa se boste vsaj globoko izprašale, koga in koliko resnično ljubite.

 • September

  Dokaj trnovo pot boste morale prehoditi v tem mesecu, preden bo vse tako, kot hočete. Niste vajene, da zadev ne držite v svojih rokah ali da se dolgo prilagajate drugim. Ljubezensko življenje bodo še vedno pretresali dvomi, a nezvestoba vam ne bo dišala. Željne dogajanja in novosti se odpravite na krajše potovanje.

Vitke in vitalne vse poletje

Ovnice vzdržujete vitko in športno telo tako, da ste ves čas v gibanju, saj kot ognjeno znamenje težko zdržite pri miru in štejete kalorije. Ste pogumne, samodisciplinirane in zelo motivirane, k teku ali trebušnjakom vas ni nikoli treba priganjati. Kjerkoli se pojavite, morate biti prve, ljubite izzive in hitrost, rutine se hitro naveličate. Za vas so idealni eksplozivni športi, torej se lahko brez omahovanja oziroma pri priči opremite z boksarsko vrečo, uživate v rolanju, kolesarjenju in teku! Mnoge ovnice obožujejo izjemno hitro vožnjo, zato se lahko sproščajo tudi na dirkališčih, seveda v vlogi voznice. Ko vam uspe odkriti čare tistih športov, ki vključujejo meditacijo in vztrajnost, je vaš gibalni krog sklenjen. Vedno poskrbite za dovolj gibanja, sicer vas lahko začne boleti glava, o kakšni pretirano dobri volji pa potem sploh ni vredno govoriti. Pri prehrani pazite na količino, saj diete za vas niso priporočljive, ker postanete razdražljive in prepirljive. Namesto pekoče in začinjene hrane, ki jo imate tako rade, posegajte po svežem sadju in zelenjavi.

BIK (21. apr – 21. maj)

 • Julij

  Zelo vroč mesec je pred vami. Samske bikice boste precej bolj vročekrvne kot ponavadi, mikale vas bodo avanture, po katerih bi lahko odkorakale brez obveznosti, a bodite previdne. Prava kombinacija vas lahko tako zmede in zavede, da se boste brezglavo zaljubile. Vezane boste nerazumljivo posesivne in gospodovalne.

 • Avgust

  Potrebovale boste čas, da uredite misli in čustva, zato ne boste več tako spogledljive, kot ste bile prejšnji mesec, čeprav zanimanje za vas s tem niti najmanj ne bo pojenjalo. Ravno nasprotno, pogosto boste tarča osuplih pogledov, vendar se boste zakopale v delo, ki bo postalo pogost izgovor za beg od težav.

  Poslušajte notranji glas.

 • September

  Nastopilo bo olajšanje v odnosih, razčistile boste s stvarmi, ki so vas mučile, vprašanje pa je, kdaj jih boste tudi zares pozabile. Pogosto boste zaradi vpliva Venere v Levu čustvene rane zdravile s pretiranim zapravljanjem in z glasno zabavo, kar lahko pusti globoko luknjo v vaši denarnici. Pomagalo bi, če bi se spet posvetile delu in obrzdale svojo zapravljivost, užitek pa znale poiskati tudi v nematerialnih zadevah.

Vitke in vitalne vse poletje

Tako kot rade načrtujete vse drugo, tudi pri iskanju idealne telesne vadbe ne želite ničesar prepuščati naključju. Morda vas res ni najlažje pripraviti do tega, da s svojo zadnjico primigate do telovadnice, a ko se enkrat lotite klesanja telesa, ste lahko zelo vztrajne in predane. Pomembno je, da najdete vadbo ali šport, ki vam resnično ustreza, ne glede na to, kako moderen je, sicer se lahko na svojo motiviranost hitro nehate zanašati. Bikice rade nabirate moči v fitnes centrih, kolesarite, pogosto ste navdušene nad pohodništvom, od skupinskih športov pa vam je še najbolj všeč to, da ste zraven in pripomorete k boljšemu, vedrejšemu delovanju skupine. Ker zelo rade dobro jeste in imate nekoliko počasnejšo presnovo, vam svetujemo previdnost pri izbiri in kombinaciji hrane –­ privoščite si vse, vendar po malem, in upoštevajte načela ločevalne diete. Pijte veliko tekočine in ne nagrajujte se s sladkim.

DVOJČKA (22. maj – 21. jun)

 • Julij

  Čeprav bodo v vas tlele ideje, boste korakale na mestu in se obotavljale storiti odločilni korak. Izboljšanje se kaže po prvi tretjini meseca, vendar ohranite trezno glavo in trdna tla pod nogami, saj preizkušenj še ni konec. V ljubezni vam bo šlo precej bolje, samozavestno boste osvajale moški spol, samskim vroča poletna avantura ne bo ušla.

 • Avgust

  Zdelo se bo, da je bil julij le zatišje pred nevihto, ki jo boste povzročile. Planeti se bodo odeli v barve, ki so vam pisane na kožo, razživele se boste in nič se vam ne bo zdelo nemogoče. Nemogoče vas bo ustaviti, ko si boste nekaj ali nekoga zaželele, ljubezenske skušnjave bodo za vezane dvojčice velike . .

 • September

  Z veseljem se boste ukvarjale s svojim delom, zelo uspešne boste v sodelovanju z drugimi, pri čemer vam bo pomagala tudi očarljivost Venere v Levu. Seveda boste žele uspeh tudi na ljubezenskem področju, čeprav boste včasih kar zahtevne. Kdor vas bo hotel imeti, vas bo moral znati razvajati.

Vitke in vitalne vse poletje

Dvojčice potrebujete gibanje prav toliko kot zrak, ki ga dihate. Najbolje se počutite, ko na polno delujeta tako um kot telo, zato izberite vrsto vadbe, ki bo poskrbela za oboje. Nemirne, kot ste, boste seveda preizkusile vse mogoče, vendar le redko vztrajale, saj se ponavadi hitro navdušite nad čim drugim. Nekaj zagotovo drži – rade imate skupinske športe, pri katerih bolj kot v tekmovalnosti uživate v druženju, ki ga prinašajo. Všeč vam je vse, od odbojke do aerobike in plavanja, skoraj vedno gojite več športov hkrati in po možnosti na svežem zraku. Če se do sedaj še niste ukvarjale z jogo ali s pilatesom, je letošnje poletje pravi čas, da to končno storite in si izklešete popolno postavo. Dvojčice niste obsedene s hrano, vsaj ne s tem, koliko je pojeste. Kljub vitki postavi pa ves čas preverjate, kaj dajete v usta, in se držite takšnega ali drugačnega prehranjevalnega režima. Sicer kot ponavadi ne vztrajate dolgo pri takšni strogosti, a vseeno pazite, da bo vaše telo dobilo, kar potrebuje. V svoje prehranjevalne navade vnesite red.

RAK (22. jun – 22. jul)

 • Julij

  Želeli si boste miru in intime, največja družba, v kateri boste hoteli biti, bo vaša družina, še rajši pa boste uživali sami s partnerjem. Privlačila vas bo tujina, tako iz poslovnih kot iz zasebnih razlogov, slednje še najbolj velja za samske, ki jih lahko obisk tujine preseneti z zaljubljenostjo. Klicu srca se ne boste mogle upirati, čas pa bo pokazal svoje.

 • Avgust

  Pretresale boste svoje nedavne odločitve, ki ste jih imele za večne, a ste ugotovile, da ste si o vsem skupaj ustvarile napačno sliko. Kljub situaciji, ki jo doživljate kot zelo zapleteno, boste ohranile pozitivno razpoloženje in se rajši posvečale prijetnejšim platem življenja, kot sta zabava in druženje s prijatelji. Klicu preteklosti pa vseeno ne boste mogle kar tako ubežati, saj ste pustile prevelik vtis, da bi lahko kdorkoli pozabil na vas.

 • September

  Dovolj vam bo čustvenih pretresov, ki jih kot začaranih ni konca, zato se boste z vso vnemo spet posvetile poslovnemu življenju, v katerem boste nizale zmago za zmago. Kljub uspehu boste svoje cilje zastavile bolj dolgoročno, počasi in zanesljivo si boste ustvarile lepo materialno zaledje, ki ste ga hotele.

Vitke in vitalne vse poletje

Vas je ponavadi treba o nujnosti gibanja prepričati z lepimi besedami, saj poznate tisoč izgovorov, zakaj je lepše in udobnejše doma? Konec koncev si lahko privoščite devede z vadbo in telovadite na ta način, kajne? Pa vendar tako zelo uživate v skupinskih športih, ste požrtvovalne in bi za svoje soigralce storile vse, da je to lahko dovolj dober razlog za premik, poleg tega, da ste nekaj storile zase. Poletni čas je idealen za igre ob in v vodi, tek zgodaj zjutraj in večerno meditacijo, vsaj nekaj od tega počnite vsak dan in sprememba bo več kot očitna. Zaradi napetih čustvenih situacij, ki lahko vodijo v stres, se ne tolažite s hrano, ne posegajte po sladkarijah, kolikor je to sploh mogoče, ampak se odpravite na dolg sprehod v naravi. Vaših obrokov naj bo več, a naj bodo majhni in ne pretirano začinjeni, pijte veliko vode, izogibajte se sladkanim in gaziranim pijačam.

LEV (23. jul – 23. avg)

 • Julij

  Dela boste imele več kot dovolj, še same ne boste razumele, kdaj in kako ste si lahko vse to nakopale, toda obveznostim ne boste mogle ubežati. Toliko bolj vam bo nasmešek na ustnice privabljalo živahno ljubezensko življenje, v katerem se vam bo nasmihala sreča. Samske levinje bodite pozorne na dobre mačkone!

 • Avgust

  Vaša samozavest bo zaradi poudarjenega vpliva planetov v Levu naraščala s svetlobno hitrostjo in same sebi se boste zdele najboljše. Vse, kar se vam je še v juliju zdelo zelo naporno, bo za vas zdaj mala malica, obveznosti se boste lotevale z optimizmom in navdušenjem. Počakati boste morale še lep čas, da boste lahko ločile zrnje od plevel.

 • September

  Nič več ne boste izgubljale časa z malenkostmi, ki na koncu ničesar ne spremenijo, vedele boste, kam pelje vaša pot, in svojega cilja ne boste več hotele izpustiti izpred oči. V ljubezni boste preživljale zlato obdobje letošnjega leta, saj bo na vas sijala Venera v Levu in poskrbela, da bo v vaši postelji še posebno vroče.

Vitke in vitalne vse poletje

Levinje ste ponosne na svoje telo in ga izjemno pozorno negujete. Nikoli vam ni žal ne časa ne denarja, ki ga porabite za osebno nego, čeprav podatek, koliko vlagate vase, skrbno ohranite zase. Čeprav avtoritete načelno ne prenašate najbolje, vam lahko v obliki osebnega trenerja zelo koristi. Potrebujete nekoga, ki vas bo ves čas spodbujal in pogosto hvalil, to vas motivira. Fitnes z velikimi ogledali in množico teles, katerih pozornost lahko plenite, je idealno mesto za razkazovanje lastnih naporov in vizualni užitek. Redna športna vadba bo v vas prebudila tekmovalnost in športnega duha, pri skupinskih športih pa boste čutile težnjo po vodenju. Vam pač ni mogoče oporekati, ko zavohate uspeh in zmago. Pri povečanih naporih pazite na hrbtenico in vedno si vzemite čas za raztegovanje. Čeprav imate izjemno rade sonce, se ga v najhujši vročini izogibajte, dolgočasile se tudi v senci ne boste, pa še koža vam bo hvaležna. Ne pretiravajte z mastno hrano, ki bi obremenila vašo presnovo.

DEVICA (24. avg – 22. sep)

 • Julij

  Začele se boste posvečati družini in prijateljem, v drugi polovici meseca pa se boste z veseljem predajale vsemu, kar prinaša radoživo ljubezensko življenje. Vezane boste s partnerjem ponovno odkrile vse, kar vaju povezuje, samske pa boste brez sramu in zadržkov spoznavale, kaj se vam ponuja.

 • Avgust

  Pod okriljem Venere v Devici boste delile srečo z nekom prav posebnim, in čeprav bo morda trajalo nekaj časa, da to dokončno sprejmete, bodite potrpežljive same do sebe. Za dodatno prijetno razpoloženje bo poskrbela družba prijateljev, ki bo vaše misli speljala od problemov in vas pripravila do smeha.

 • September

  Čeprav ste vedele, da vas čakajo spremembe, se vam zdi, kot da vas je ujela nevihta na prostem, vendar se ne bojte. Potrebovale boste veliko vztrajnosti in energije, a vse skupaj vam bo vlilo voljo za nove izzive. Brezpogojno bi si morale vzeti kakšno prosto nedeljo, sicer boste zaradi napetosti čustveno negotove.

Vitke in vitalne vse poletje

Device sledite izreku Zdrav duh v zdravem telesu, zato ni treba posebej poudarjati, da ste s svojim zdravjem, videzom in počutjem skorajda obsedene. Pazite pri prehrani, namesto s slastno tortico se rajši posladkate s sadjem, skrbno izbirate kozmetiko in se disciplinirano gibljete, torej najmanj dvakrat na teden. Športa ne doživljate kot prisilo, ampak kot sprostitev, ki vam pomaga do boljšega počutja na vseh področjih, težko razumete ljudi, ki so zanemarjeni in tarnajo o težavah s težo oziroma postavo. Nimate rade eksplozivnih športov, saj vas znojenje v potokih odbija, zato izbirate športe, ki zahtevajo mirnejši pristop, a vseeno ponujajo zadovoljiv rezultat. Poletje je idealni čas za zunanje dejavnosti, letos se posvetite kolesarstvu ali golfu, ki vas bo navdušil z natančnostjo in tudi pomiril, saj vključuje veliko hoje. Vedno lahko uživate v večernem teku ali odkrivate čare joge in pilatesa, kar boste lahko nadaljevale vse leto. Imate občutljiva prebavila, na vašo prebavo vpliva vsak stresni dogodek, zato jejte veliko sadja (pazite, da ne bo pregreto) in žitaric, močno pa omejite tudi uživanje rdečega mesa.

TEHTNICA (23. sep – 23. okt)

 • Julij

  Sprejmite dejstvo, da vsega slabega ne morete ustaviti, lahko pa se potrudite na področjih, kjer lahko kaj storite, na primer pomagate svoji družini, razveselite bližnjega prijatelja ali razbremenite partnerja. Začnite se zavedati, da je lepota življenja odvisna od tega, kako nanjo gledate, in je nekaj, kar prihaja iz vas samih in ne od drugih.

 • Avgust

  Možnost službene poti, delo v tujini ali celo menjava službe bi vam koristila, saj bi vam novosti vlile navdušenje, ki ga že nekaj časa pogrešate. Sicer je mesec pred vami dokaj prijeten, pozornost boste končno začele usmerjati k vsem, ki vam resnično nekaj pomenijo. Konec avgusta bo nekoliko težaven.

 • September

  Včasih ste lahko nenavadno pridne in disciplinirane, če ste le dovolj motivirane in imate pred seboj jasen cilj. Zaradi vpliva družabnega in prijaznega Merkurja v Tehtnici boste blestele tudi zasebno, saj se vašemu očarljivemu šepetu ne bo mogoče upreti. A dejanja so nekaj drugega kot lepe besede, kajne?

Vitke in vitalne vse poletje

Oh, telovadba oziroma vsak telesni napor, ki ni povezan z erotičnimi užitki, ni ravno vaš način gibanja in porabljanja kalorij, ampak prav tako se zavedate, da brez tega ne gre. Seveda potrebujete veliko predpriprav, da vas športno okolje sploh zagleda – potrebujete vsaj eno prijateljico, s katero boste obiskovali vadbo, da vas bo spodbujala in da vam ne bo dolgčas, medtem ko se boste potili. Potrebujete novo opremo ali oblačila, saj vam je zelo pomembno, da ste lepe, ne glede na to, kako zariple in zasople ste. In končno potrebujete šport, ki vas bo pritegnil tudi s svojo estetiko, česar pri metanju diska ravno ne morete pričakovati. Izberite si individualen šport, ki ne temelji na tekmovalnosti in celostno obdela telo, na primer plavanje, v katerem boste naravnost uživale. Še bolj kot v vodi se boste našle v plesu, kjer se tehtnice ponavadi razcvetite, saj vsebuje športno komponento, partnerja, ki vas trdno drži, da o lepem vtisu, ki ga pustite za seboj, sploh ne dolgovezimo. Ko boste našle aktivnost, ki vam je všeč, tudi težav z disciplino ne boste imele. Za zraven si privoščite masaže in lepotne terapije, ki bodo poleg telesa pomirile tudi vašo dušo.

ŠKORPIJON (24. okt – 22. nov)

 • Julij

  Pritok pozitivne energije vas bo navdal z optimizmom, zato boste skovale nekaj zelo ambicioznih načrtov, ki se jih vseeno poskušajte lotiti preudarno. Za ljudi boste neubranljivo privlačne, saj boste zanje vedno našle toplo besedo ali dober nasvet, ne da bi jih obsojale. Vzemite si čas za prijatelje, vendar na ta račun ne zanemarite partnerja in družine.

 • Avgust

  Prav nič ne boste pri miru, meje med delovnim in prostim časom se bodo kar nekako zabrisale, ve pa boste uživale v aktivnosti. Kljub zagnanosti pa boste našle čas tudi za vragolije, ki se lahko končajo z resnejšim razmislekom o tem, koga hočete imeti poleg sebe v lepih in težkih trenutkih.

 • September

  Malce popustite, kar zadeva vaša velika pričakovanja, in ne bodite tako stroge do sebe, za vse se bo še našel pravi trenutek. Čeprav ste sposobne še veliko več, raje dokončajte, kar ste začele. V prostih trenutkih boste bolj kot za glasno družbo razpo­ložene za večere v dvoje, polne romantike in strasti. Samskim se obeta zanimiv preobrat.

Vitke in vitalne vse poletje

Škorpijonke nujno potrebujete svoj ventil, s katerim lahko sproščate izjemne količine energije, ki se zadržujejo v vas, a samo seks ne bo dovolj. Res je, da vas zaprti prostori in skupinska vadba precej odbijajo, ampak tudi to znate prenesti, če imate pred seboj cilj, za katerega se trudite. Kakorkoli že, tekmovalnost in bojevitost sta vam položeni v zibelko, zato pogosto pristanete v elitni skupini športnikov, ki dosegajo najvišje rezultate, pa čeprav zgolj ljubiteljsko. Ste izjemne pri športih, ki zahtevajo vztrajnost in dolgotrajen napor, kot je tek na dolge proge ali celo maraton, blestite v borilnih veščinah, kjer se lahko popolnoma zberete in skoncentrirate svojo energijo pa še zaposlite duha. Poleti vas seveda vleče v bližino vode, zato je skrajni čas, da osvojite še kakšen vodni šport, če ga še niste. Skoraj nikoli nimate težav s težo, zato pri prehrani redko pazite in vase vržete vse, kar je pač na dosegu roke. Ni vam treba šteti kalorij, le red vnesite v prehrano in začnite dan z zajtrkom. Nujno pazite na količino zaužite kave in alkohola!

STRELEC (23. nov – 21. dec)

 • Julij

  Na poslovnem področju vam ne bo več tako pomembno, kako visoko na lestvici pomembnih ljudi ste, ampak koliko za to dobite, zato se boste goreče postavljale po robu vsemu, kar bi vas lahko omejevalo, tudi nadrejenim. Na ljubezenskem področju akcije ne bo manjkalo, bojevale se boste same s seboj in svojimi načeli.

 • Avgust

  Premislite, zakaj imate občutek, da morate prava čustva prikrivati, saj z bolečino v srcu ne boste v nobenem odnosu veliko dosegle. Na poslovnem področju delajte korak za korakom, stvari niso odvisne samo od vas, pravzaprav boste velikokrat imele občutek, da imate premalo svobode pri svojem delovanju. Vzemite si čas za dogovarjanje.

 • September

  Retrogradna Venera v začetku meseca vas bo obremenjevala, saj se boste v mislih kar naprej vračale v preteklost in v neskončnost premlevale, ali so bile vaše odločitve pravilne. Če niste prepričane, potem se prepričajte. Z molkom in s trmo ne boste rešile ničesar, sploh pa ne ljubezenskih težav. Zberite pogum in zaigrajte z odprtimi kartami.

Vitke in vitalne vse poletje

Prav obsedene z zdravim življenjem strelke ravno niste. Pomembno vam je, da ste ves čas v pogonu, lahko pa vseeno dolgo traja, da se načrtno lotite telesne vadbe. Same veste, da ste kljub družabnosti velika individualistka, zato si izberite šport, v katerem boste lahko same sebi določale tempo, skupinske športe pa si pustite za zabavo. K sreči vas vedno zanimajo novosti in neobičajne reči, zato vam bo všeč šport, ki ga ne srečate na vsakem koraku ali se z njim ne ukvarja polovica človeštva. Plezanje in odkrivanje novih poti sta idealna, samoten tek po neznanem gozdu tudi, če zberete pogum, pa odkrijte čare jadralnega padalstva, čeprav vas tudi jadranje na vodi ne bo razočaralo. Če še nikoli niste poskusile nobene borilne veščine, ki jo podpira močna filozofija, je zdaj pravi čas, da se spoznate s svojimi zmogljivostmi. Pri prehrani svetujemo zmernost in predvsem odločen ne večernemu ali celo nočnemu pretiravanju z gurmanskimi užitki. Napolnite duha in vaše telo bo sito!

KOZOROG (22. dec – 20. jan)

 • Julij

  Hočete uspeh in potrebujete ga takoj, ampak tokrat bo treba še malo počakati na bleščeče zmage. Vse pravzaprav izvira iz tega, da ste v ljubezni zelo nezaupljive in zaradi tega tudi nesproščene. Partnerju ne boste mogle zaupati svojih občutkov, nekatere se lahko zapletete v odnos, ki vam bo popil veliko energije, sreče pa ne bo prinesel.

 • Avgust

  Precej boljši mesec od prejšnjega! Spremenile se boste v zelo zadovoljno žensko, ki življenje in njegove darove sprejema zelo umirjeno, čeprav boste pod obvladanim površjem brbotale od nemira. Čas je idealen, da prevetrite odnose in si privoščite nekaj hoje po robu. Iz vročega flirtanja se lahko razvije večja strast, ki vam bo polepšala življenje.

 • September

  V prihodnjih dneh se boste večkrat vprašale, ali ste z nekom na pravi poti, saj same še vedno opazite prav vse, kar je nasprotnega spola in privlačno. Čas ni primeren za delanje bliskovitih zaključkov, zato se ustavite in umirite, preden sprejmete odločitev, glede katere se lahko izkaže, da niti ne veste, odkod je prišla.

Vitke in vitalne vse poletje

Kot vedno ste tudi pri športu usmerjene v dolgoročno doseganje ciljev, saj veste, da čez noč ne boste mogle doseči zaželenih rezultatov. Izjemni napori in hitre diete niso za vas, prav tako pa ne boste vztrajale pri aktivnosti, pri kateri se bo trud prepočasi poznal. Kozoroginje morate biti uspešne pri vsem, česar se lotite, in šport ni nikakršna izjema. Zaradi jeklene volje vam je popolnoma vseeno, ali trenirate same ali v skupini, cilj je jasen – biti morate najboljše. Občutek zmagoslavja rade delite, poraze pa težko prenašate, zato se tudi pri skupinskih športih nagibate k tistim, kjer se kot posameznica lahko izkažete s trudom in z nadarjenostjo. Morda se vseeno najlepše in najboljše počutite v objemu skalovja, zato je priporočljivo, da se vsaj enkrat na leto nagradite s trekingom, ki bo potešil tudi vašo dušo. Pri prehrani ste naravno zmerni, vendar na lakoto prepogosto pozabite, kar seveda ni dobra naložba v zdravje. Poskrbite, da boste zaužile vsaj en topel obrok na dan (ki ni hitra prehrana), ne pozabite na dodatno uživanje vitaminov in mineralov.

VODNAR (21. jan – 18. feb)

 • Julij

  Posvetite pozornost partnerju, strast bo preskakovala ozračje, izrazite jo, dajte pobudo in naj se zabava začne! Konec meseca boste občutile dodatno energijo, z ovirami boste preprosto pomedle in dale pot svoji volji. Usmerite se naprej in navzgor, zakaj ne bi imele prav vsega, če ste tega sposobne in željne?

 • Avgust

  Odlično boste začele in vaša neustrašnost bo utišala celo tiste, ki so vam svoj čas metali polena pod noge. Pazite se povečane čustvene preračunljivosti, ki bi vas lahko pripeljala do pretiravanja, počistite notranjo navlako in se osredotočite na prihodnost. Doma boste postale bolj zahtevne in odločne, partner bo moral ugoditi vsaki vaši želji.

 • September

  Spomnite se, da je jutri še en dan in da vam ni treba storiti vsega naenkrat. Vzemite si čas za srečo v ljubezni in negujte odnos, izhodišča so popolna za partnersko in družinsko razvajanje – še posebej za partnerja poskrbite, kot si zasluži. Same ne boste potrebovale veliko, da se vnamete in daste pobudo.

Vitke in vitalne vse poletje

Dobro bi bilo, da se notranji nemir naučite krotiti oziroma ga na pozitiven način odvajati iz sebe. Ker ste inovativne in svobodomiselne, vas vse, kar že poznate, začne hitro dolgočasiti, zato ste s športi, ki so omejeni le na notranje prostore, pogosto skregane. Izjema so skupinske aktivnosti, vendar ne aerobika, ampak igre z žogo, badminton, morda celo bovling. Rajši od vsega tega pa ste na svežem zraku, po možnosti globoko v naravi, kjer si takšne in drugače športne igre lahko izmišljujete sproti, s pravili vred! Na piknikih s svojo razigrano domišljijo naravnost blestite, ko se premaknete v bližino vode, pa se navdušujete nad športi, ki združujejo več stvari hkrati, kot je na primer jadranje, kjer se element vode meša z elementom vetra oziroma zraka, spusti s kajaki in skrivnostne vožnje s kanuji pa so tako ali tako vaša posebnost. Pri hrani pazite na umetne sestavine in druge snovi, ki so ji dodane, saj kot navdušenka nad vsem modernim velikokrat pozabite na zdravje; v večnem hitenju pa lahko pretiravate s hitro prehrano in z energijskimi napitki. Privoščite si več naravnega!

RIBI (19. feb – 20. mar)

 • Julij

  Včasih je svet okoli vas kar prelep, da bi mu lahko verjeli, in vrhunec vsega je vaša sreča v ljubezni, ki jo boste na začetku meseca lahko strastno uživale. Vse, kar ne bo povezano z domom ali s partnerjem, vas bo utrujalo in komaj boste čakale topel objem. Drugače bo v drugi polo­vici julija, ko vas bodo zamikali premiki – kamorkoli, kjer se dogaja.

 • Avgust

  Doživljale boste neobičajno smolo na eni in trenutke blažene sreče na drugi strani, zato boste težko ostale pri svojih načrtih, če jih ne boste hitro uresničile. Pri delu se boste nekoliko težje zbrale, prelagale boste sestanke in obljube, zato boste imele slabo vest. Nekaj iz preteklosti, kar se že dalj časa ponavlja, boste dokončno prekinile.

 • September

  Iz čustvenih pretresov v prejšnjih tednih se boste izvile s spoznanjem, da je vse to del življenja, in tako obrnile nov list. Ne grenite si življenja z redom, saj ga v tem obdobju ne potrebujete, potrebujete pa vero vase in svoje sposobnosti, zato si začnite na vsakem koraku dajati priložnost za nove poteze in sprejemajte vse, kar vam pride nasproti, če to spodbudno vpliva na vas.

Vitke in vitalne vse poletje

Z redkimi izjemami ribice pri telesni vadbi ponavadi trpite. Potenje, sopenje in bolečine v mišicah niso vaša vizija prijetnega preživljanja časa, do lepe postave si rajši pomagate s kakšno blago dieto ali z obiskom kozmetičnih salonov, kjer z lepotnimi terapijami in masažami oblikujejo vaše telo. Zares pravo voljo in željo po gibanju vzbuja v vas element vode, v kateri se počutite domače in prijetno. Vsak šport, ki je povezan z vodo, bi vam lahko ustrezal, za skladno in lepo postavo izberite plavanje in v tem vztrajajte tudi pozimi. Poskrbite, da bo z vašo športno aktivnostjo povezano še kaj prijetnega: plavanju naj na primer sledi masaža. Tako boste imele lep motiv za telesno aktivnost tudi, ko se vam ne bo preveč ljubilo. Priporočljiv način gibanja za vas so tudi ples, džez balet in podobno. Tako pri hrani kot pijači se izogibajte pretiravanju, sploh kadar ste pod stresom, zato se naučite meditacije, ki vas bo prizemljila.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri