Horoskop: Kaj pomeni T-kvadrat v astrologiji in kaj prinaša?

T- kvadrat sestavljata dva planeta v opoziciji, ki sta hkrati oba aspektirana s kvadratom na tretji planet. Predstavlja zelo napeto in dinamično strukturo.

Horoskop: Kaj pomeni T-kvadrat v astrologiji in kaj prinaša? - Foto: Profimedia

Aspekt lahko simbolizira tudi veliko konfliktov, nemirnost in stanje neugodja, po drugi strani pa povzroča, da je oseba, ki ima v svoji natalni astrološki karti T-kvadrat zelo energična. Energija T-kvadrata je v ujetništvu, zato zazna oseba razrešitev šele kasneje v življenju. Aspekt v negativnem smislu prinaša veliko negotovosti in notranjih blokad, ter tudi neprestanih hudih težavah v odnosih. 

T-kvadrat je pozicija, ki je sposobna uravnotežiti dva nasprotujoča si planeta, tretji pa postane prepuščen sam sebi. To je kombinacija v večini horoskopov slavnih osebnosti, ki so nadpovprečno vplivali na človeštvo. Znamenje in vrh hiše planeta kažeta, kje se napetost najbolj čuti. Nasprotno znamenje in hiša pa imata osrednjo vlogo pri usmerjanju človeka, kako najbolje rešiti dilemo, ki jo kaže T-kvadrat. T-kvadrat je nestabilen in zlahka se razburi, tudi zaradi malenkosti. Vsa pretirana energija, ki jo vzbudi močan T-kvadrat, je pogosto zelo provokativna, potiska osebo naprej z dobro opredeljenim občutkom za cilj in smer ter osebo prisili, da premaga vsako oviro na poti.

T-kvadrat se pojavlja v natalni karti kot posebna vrsta razmerja, v katerem imamo nasprotja, ki po naravi stvari predstavljajo samo dušo narave, vezano na združitev nasprotij, zato je veliko odvisno od tega, kako spretno nam uspe povezati nasprotja, vzdrževati ravnovesje in odnose v našem življenju. T-kvadrat je indikator določene neizogibnosti, združuje stvari, ki so zelo različne, zelo nezdružljive.

KARDINALNI T-KVADRAT

T-kvadrat je v znamenju ovna, raka, tehtnice ali kozoroga. Predstavlja dinamičen, hiter aspekt in takojšnje ukrepanje. Oseba, ki ima to pozicijo, se ne poglablja, ne zanimajo je abstraktne stvari in pogosto hiti z ukrepanjem, tudi če je situacija izjemno nevarna. Ponavadi se vmešava v zadeve drugih ljudi. V pozitivnem smislu je to oseba, ki je zelo zanesljiva in močna tudi v izrednih okoliščinah. Ta oseba se mora naučiti veliko lekcij, pomembnih za rast na področjih življenja, povezanih z uporabo osebne energije. Ta T-kvadrat daje veliko vitalnosti, zagona in samozavestnosti. To je najbolj ekstrovertiran T-kvadrat. Če želi uspeti v svojih prizadevanjih, mora razviti samodisciplino, notranji čas, potrpežljivost in splošen občutek za organizacijo. 

FIKSNI T-KVADRAT

T-kvadrat je v znamenju bika, leva, škorpijona ali vodnarja. Aspekt se sicer zdi počasen, vendar je zelo odločen. Oseba s to pozicijo vedno dobro preuči vse težave, preden ukrepa. Če ni deležna nemotenega pretoka energije, lahko deluje nekoliko bolj strogo v svojih pristopih in je lahko dogmatična. V svojem življenju se bo soočila z lekcijo na področjih, ki preizkušajo fiksne želje, čustva in navezanosti. Poudarjena je potreba po ohranitvi vsega, kar je v lasti. Karmični fokus je sprejemanje in spoštovanje vrednot in lastnine drugih ljudi. Visoke zaloge energije in čustvena moč pomagajo vzdržati vse ovire in zamude, ne da bi popustili ali izgubili smer. Notranji pritiski utrjujejo voljo. 

SPREMENLJIV T-KVADRAT

T-kvadrat je v znamenju dvojčkov, device, strelca ali rib. Aspekt, ki običajno kaže, da je treba biti usmerjen v ideje in ljudi. Da oseba lažje reši svoje težave se mora povezovati z drugimi. Glavna ovira pri tem je neodločnost ali obotavljanje. Spodbujevalna, mentalno zahtevna kombinacija se najbolje kaže v refleksiji, izobraževanju, komunikacijskih veščinah in potovanjih. Stres lahko preobremeni živčni sistem, zaradi pretirane stimulacije. Oseba izraža prekomerno motivacijo z intelektualnimi napori, ki zahtevajo intenziven študij. Čuti potrebo po razsvetljevanju družbe z različnimi načini poučevanja.

V vseh primerih T-kvadrat povzroča prepreke in zaplete na življenjski poti, v pozitivnem smislu prestavlja iskro akcije in smer pogona potrebnega za dosežke. V kolikor imate v svoji natalni karti T-kvadrat, sledite njegovim lekcijam in skušajte na čim bolj lahkoten način razrešiti njegove težavne pozicije.

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Met Gala je vsakoletno igrišče za vizionarski in brezkompromisni glamur: Oglejte si prizorišče ikoničnih lepotnih preobrazb najlepših zvezdnic

Priporočamo tudi: Poleti obožujete mini torbice? Odslej jih nosimo samo tako

Najbolj brano