Obožujemo vsestranski puli, ki je veliko več kot skrivač vratu

Puli v tej sezoni bo oprijet, prevelik, v čipki, v dvojni različici, barvit, klasičen.

Obožujemo vsestranski puli, ki je veliko več kot skrivač vratu - Foto: windschnurer, shutterstock.com, profimedia in imaxtree

Čeprav naj bi zgodovina pulija segala vse v 16. stoletje, se ga največkrat spomnimo kot oblačila, ki so ga več kot nepozabno nosile modne ikone petdesetih in šestdesetih, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe in Jackie Kennedy, medtem ko v svetu moške mode puli v 20. stoletju spremlja stil akademikov, filozofov, umetnikov. Puli naj bi kot znak upora nosili nasprotniki klasične moške srajce s kravato.

Puli na ulici

Zvezdnice in junakinje uličnega stila obožujejo puli, v klasični različici ali v kombinaciji z zelo vpadljivimi oblačili, ko zadržanost nima s skritim vratom nič skupnega.

Puli namesto botoksa in operacije

Nora Ephron v knjigi Moj vrat mi gre na živce pravi: »Na obraz si lahko naneseš ličila, pod oči korektor, lase si lahko pobarvaš, v gube in gubice si lahko vbrizgaš kolagen in botoks, na vratu pa razen operacije ne moreš narediti prav ničesar.« Ni res, puli je prava in modna izbira za omenjeno težavo.

Pripravila: Petra Windschnurer

Najbolj brano