To je edina jakna, ki jo potrebujete to jesen: Izbrali smo 10 najlepših usnjenih jaken

Usnjena jakna je nepogrešljiv kos vsake garderobe. Odlična je za prehodno obdobje, pogosto pa komaj čakamo, da jo vzamemo iz omare. Je eden tistih kosov, ki nikoli ne gredo iz mode in lahko povzdigne vsako obleko.

To je edina jakna, ki jo potrebujete to jesen: Izbrali smo 10 najlepših usnjenih jaken - Foto: Profimedia

Glede na to, da se bliža prava jesen, bomo usnjene jakne kmalu videli na vseh ulicah. Pred kratkim so se v modo vrnile prevelike usnjene jakne, ki so jih navdihnila 80. in 90. leta, a tudi pasane v pravem Y2K stilu. Ne glede na to, ali ste obdržali tisto staro usnjeno jakno, ki ste jo nosili pred 15 leti, ali ste si od očeta iz mladosti izposodili odlično usnjeno jakno, jeseni ne bo minilo brez tega brezčasnega kosa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MICHELLE INFUSINO (@michelleinfusino)

Brezčasen kos

Prva usnjena jakna se je pojavila leta 1913 in je od takrat stalnica v svetu mode. Vendar pa je šele leta 1928 prišla v prodajo prva usnjena motoristična jakna. Imenovala se je Perfecto in je bila zasnovana za Harley Davidson. Predstavljala je veliko novost v kolesarskem svetu, saj je bila prva jakna, ki je imela funkcionalne zadrge namesto prejšnjih gumbov. Kmalu zatem so se ljudje začeli zavedati velike modne možnosti, ki jih ponuja usnjena jakna in da izgleda izjemno kul. V svojih filmih sta jih nosila lepotca starega Hollywooda, Marlon Brando in James Dean, zaradi česar je ta kos postal zelo priljubljen. Čeprav so jih takrat povezovali s podobo slabega fanta, ni trajalo dolgo, da so vsi začeli nositi usnjene jakne.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by emma chamberlain (@emmachamberlain)

Yves Saint Laurent je začel oblikovati usnjene jakne za ženske v 60. letih, ko je delal za Dior, v naslednjih desetletjih pa je usnjena jakna postala simbol punk gibanja. Upor in kontrakultura nista minila brez usnjenih jaken, s časom pa so bile jakne vedno bolj priljubljene in na vrata so prišle prevelike usnjene jakne. Prehodili so dolgo pot, a nikoli niso izginili. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ines Heli (@ines.heli)

Nešteto možnosti kombiniranja

Privlačnost usnjenih jaken je tudi v kakovosti materiala, ki ga lahko nosite iz sezone v sezono. Splača se investirati v dobro usnjeno jakno, ki je odlična za jesen ali kakšno prehodno obdobje in vam ni treba skrbeti, da bo kdaj iz mode. Danes so usnjene jakne zelo vsestranske in se podajo k vsaki obleki. Usnjeno jakno lahko kombinirate na različne načine. Čez maksi krila in obleke, s kolesarskimi hlačami, s klasičnimi kavbojkami in belo majico ali kot grungy dodatek k obleki in petam. Nekaj ​​je gotovo – z usnjeno jakno ne boste zgrešili.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yuyan (@itsyuyann)

Prebrskali smo naše priljubljene spletne trgovine in izbrali najboljše usnjene jakne za to jesen.

Zara, cena: 49, 95 evrov

Massimo Dutti, cena: 349 evrov

Massimo Dutti, cena: 349 evrov

Massimo Dutti, cena: 299 evrov

H&M, cena: 49, 99 evrov

The Frankie Shop, cena: 234 evrov

The Frankie Shop, cena: 555 evrov

The Frankie Shop, cena: 310 evrov

Rotate, cena: 610 evrov

REMAIN, cena: 750 evrov

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najboljša semena, ki bi jih morala uživati vsaka ženska, ko dopolni 50 let: Upočasnjujejo staranje kože in kosti ter močno omilijo prve znake menopavze

Priporočamo tudi: Senčilo, ki se ga izogibajte, če ste stari nad 50 let: Ne uporabljajte ga, ker lahko močno poudari gube

Morda vas bo zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.

Najbolj brano