Samsung Electronics in Ljubljana Fashion Week vabita mlade ustvarjalce k oblikovanju unikatnega dodatka za zložljivi telefon Samsung Galaxy Z Flip4

LJFW, najuspešnejša slovenska platforma za spodbujanje in promocijo ustvarjalnosti na področju modnega oblikovanja, in podjetje Samsung Electronics, vodilno mednarodno tehnološko podjetje, v teh dneh razpisujeta kreativni projekt “Inspired by You”, s katerim k sodelovanju vabita mlade oblikovalce in ustvarjalce. Slednje pozivata, da ustvarijo unikaten dodatek za zložljivi pametni telefon Galaxy Z Flip4 in se potegujejo za privlačne nagrade. Na ta način mladim in manj uveljavljenim oblikovalcem ponujata odlično priložnost za razvoj lastnih kreativnih idej in predstavitev le-teh širši javnosti. 

Promocijsko sporočilo, 9. 11. 2022
Samsung Electronics in Ljubljana Fashion Week vabita mlade ustvarjalce k oblikovanju unikatnega dodatka za zložljivi telefon Samsung Galaxy Z Flip4 - Foto: promocijska fotografija

Dodatki za mobilne telefone so postali nadvse priljubljeni. Če starejši uporabniki izbirajo predvsem takšne, ki telefon dodatno zaščitijo, predstavniki mlajših generacij posegajo po takšnih, ki jim pomagajo še dodatno izraziti svojo individualnost in krepiti identiteto. Tega se pri podjetju Samsung dobro zavedajo, zato se trudijo  mlade navdihovati in nenehno spodbujati njihovo kreativnost. Obenem pa oblikovati elegantne in tehnološko dovršene pametne naprave, ki jih uporabniki zlahka prilagodijo svojemu modnemu stilu in življenjskemu slogu.  

"V podjetju Samsung se zavedamo, da mladi pri ustvarjanju in razvoju identitete potrebujejo navdih in spodbudo. Živimo v svetu, ki ga poganja tehnološki napredek, zato smo prepričani, da je izrednega pomena, da se tudi tehnološka podjetja vključujemo in razvijamo projekte, ki mladim pomagajo pri iskanju identitete in lastnega umetniškega izraza. Eden takšnih je poleg sodelovanja z LJFW tudi projekt YOUniversity, ki mladim prinaša aktivnosti, ugodnosti in možnosti, da spoznajo in preizkusijo tehnološke inovacije," je o projektu povedal Tomaž Semič, vodja marketinga pri Samsung Electronics Slovenija.

Pametni telefoni niso samo nepogrešljive naprave za opravljanje vsakodnevnih obveznosti in povezovanje s prijatelji, ampak tudi nepogrešljivi modni dodatek, ki odraža uporabnikov modni stil.  Iz tega razloga se podjetje Samsung že dlje časa povezuje tudi z modnim svetom. Kreativni projekt “Inspired by You” ni prvo sodelovanje, s katerim si Samsung najnovejše tehnološke trende prizadeva povezati modnimi. Podjetje je v letošnjem letu tako sodelovalo s priznanima modnima oblikovalkama Majo Ferme in Janjo Videc, ki sta oblikovali dodatke za telefone Galaxy S22 serije. Janja Videc pa je v seriji našla tudi navdih za oblikovanje nekaj kosov modne kolekcije, predstavljene na pomladnem Ljubljanskem tednu mode.  

Najboljše kreativne rešitve bodo nagrajene

Strokovna komisija v sestavi Bojana Fajmut, Alja Horvat in Nina Jagodic bo konec novembra izbrala 20 najboljših kreativnih rešitev, dodatkov za pametni telefon Galaxy Z Flip4, in jih  28. 11. 2022 v Gledališču Glej v Ljubljani predstavila širši javnosti.

Oblikovalci treh najboljših kreativnih rešitev bodo še dodatno nagrajeni. Najboljši po mnenju tričlanske komisije bo prejel potovanje za dve osebi v Milano v času Tedna mode in možnost predstavitve kolekcije/izdelkov/izdelka na LJFW – Ljubljanskem tednu mode, oktobra 2023. Drugouvrščeni bo prejel pametni telefon Samsung Galaxy Z Flip4, tretjeuvrščeni pa pametno uro Samsung Galaxy Watch5. 

"Preplet blagovne znamke Samsung in platforme LJFW v obliki natečaja za mlade oblikovalce s kreativno in smiselno uporabno nalogo me veseli in navdihuje. Vesela sem, da se na področju oblikovanja oziroma modnega oblikovanja pri nas tudi to jesen nekaj dogaja. Prepričana sem, da bomo našli veliko dobrih kreativnih, uporabnih in dovršenih "Inspired by you" rešitev," je o natečaju povedala Nina Jagodic, priznana kostumografinja in stilistka. 

"Komaj čakam, da vidim, kakšne bodo prijavljene rešitve in koncepti. Pri ocenjevanju prispelih del bom še posebej pozorna na kreativne rešitve, ki bodo poleg estetskih in funcionalnih parametrov upoštevale tudi trajnostni pristop k oblikovanju," dodaja Bojana Fajmut, svetovalka za poslovno kreativne rešitve in inovacije.

"Kot oblikovalka in ilustratorka bom najverjetneje najbolj pozorna na oblikovalski aspekt in končno vizualno podobo. Verjamem, da bodo izdelki odlični in da bo zato naša naloga pri izbiri zmagovalca še toliko težja," je zaključila Alja Horvat.  

Prijave so mogoče do 21. novembra 2022

Na kreativni natečaj se lahko prijavijo vsi kreativci/oblikovalci do vključno dopolnjenega 27. leta. Formalna izobrazba ni pogoj za prijavo. Prijave so mogoče do 21. novembra 2022. Več informacij o projektu, pogojih sodelovanja in materiale za prijavo natečaj je na voljo na spletni strani projekta.  

Samsung Galaxy Z Flip4: eleganta naprava, ki se prilagodi vsakemu modnemu slogu

Galaxy Z Flip4 ponuja izboljšavo najljubših funkcij uporabnikov, zato je vrhunsko orodje za samoizražanje. Njegova kompaktna oblika, ki spominja na morsko školjko, ponuja edinstvena doživetja, ki jih ne omogoča noben drugi pametni telefon. 

Personalizacija naprav je postala najpomembnejša lastnost v svetu IT naprav. Podjetje Samsung je s predstavitvijo pametnega telefona Galaxy Z Flip4 naredilo ogromen korak naprej prav na tem področju. Gre za napravo, ki izstopa po strojni opremi in inovativnem mehanizmu za zlaganje, prinaša pa zelo praktičen in kompakten dizajn. Opremljen je s 17-centimeterskim glavnim zaslonom Dynamic AMOLED 2X, medtem ko zunanji pomožni zaslon meri 4,82 centimetra

Prav ta zaslon na pametnem telefonu Galaxy Z Flip4 omogoča nove možnosti interaktivnosti – od klicev, sporočil, snemanja, upravljanja osnovnih nastavitev naprave do popolne personalizacije tem, ozadij in pripomočkov. Ohišje naprave je opremljeno s sprednjo in zadnjo dvojno kamero, ki jo odlikuje revolucionarna funkcija FlexCam za snemanje videa, selfijev ali drugih vsebin pod kotom med 75° in 115°.  

S tanjšim pregibom, poravnanimi robovi, kontrastnim meglenim zadnjim steklom in sijajnim kovinskim okvirjem je oblikovno najbolj dovršen doslej. Uporabniki lahko Z Flip4 v celoti prilagodijo znotraj in zunaj, saj lahko s pomočjo tem Galaxy Themes na pokrovu in glavnem zaslonu dopolnijo svoj slog s prilagojenimi pisavami, ikonami in vzorci. Poleg tega lahko uporabniki ustvarijo svoj naslovni zaslon z novimi vzorci ur in ozadji v različnih formatih, kot so slike, animirane slike in celo videoposnetki. 

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s prodornimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo oblikuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemov LSI sistemov in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na news.samsung.com

Najbolj brano