Rožnati oktober 2017: Marx ponosno podpira #pinkoctober z luštnimi roza majicami

Jana Koteska, prepoznavna članica združenja Europa Donna, se po aktivnem in ustvarjalnem sodelovanju pri projektu Lep je dan vrača z novimi idejami.

Moda, 3. 10. 2017
Rožnati oktober 2017: Marx ponosno podpira #pinkoctober z luštnimi roza majicami - Foto: Jani Ugrin, Arhiv Sportina

Tokrat je Jana Koteska posebej za Rožnati oktober v sodelovanju z blagovno znamko MARX oblikovala 3 različne majice s pozitivnimi sporočili: I can & I will (Zmorem in bom); Pink Warrior (rožnati bojevnik/ca) in Love is your Power (Ljubezen je tvoja moč).

Izbrala je močna sporočila ter jih zapisala v angleškem jeziku, ker bodo majice na voljo tudi v drugih državah. Povedala je: "Napisi so v angleščini tudi zato, ker je to tudi uradna majica letošnje Pan-evropske konference Evropske zveze Europa Donna, ki bo letos potekala v Sloveniji. K nam prihajajo tudi ostale članice iz več kot 35-ih držav."

Majice so narejene iz 100% organskega bombaža, ter tako še posebej prijazne naši koži. Z nakupom majice (14,99 eur) boste 3 eur namenili delovanju Europe Donne, za kar se vam v združenju že v naprej iz srca zahvaljujejo.

Te ljubke majice, ki zaznamujejo letošnji Rožnati oktober, so na voljo v vseh prodajalnah SPORTINA po Sloveniji in na Hrvaškem, od 22. septembra dalje.

Rožnati oktober 2017: Marx ponosno podpira #pinkoctober z luštnimi roza majicami

Rožnati oktober 2017

Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah.

V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1300 žensk in okoli deset moških. Rak dojk je visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je za zmanjševanje umrljivosti pomembno predvsem zgodnje odkrivanje bolezni in takojšnje učinkovito ter vsaki bolnici prilagojeno zdravljenje.

V Europi Donni vsako leto oktobra pripravijo številne aktivnosti, s katerimi želijo obeležiti rožnati oktober, osveščati širšo javnost o raku dojk in opozoriti na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni.

Fotografije: Sportina in Jani Ugrin (za Hofer)

Več o dogajanju in aktivnostih najdete na: europadonna-zdruzenje.si.

Preberite še: S šampinjoni v roza embalaži proti raku dojk

Najbolj brano