Čas za spremembe pri Mulberryju in Bossu

Poleg novega sodelovanja H&M sta modni svet te dni zamajali tudi novici, da Emma Hill zapušča mesto kreativne vodje pri znamki Mulberry, novi "šef" ženskih oblačil Hugo Boss pa je Jason Wu.

Lana Del Rey na reviji Mulberry s posebej zanjo izdelano torbico del rey v beli barvi. Foto: blog.mulberry.com

Hillova, ki ji pripisujejo zasluge za preobrazbo prej dokaj zaspane britanske znamke v svetovno znani sinonim za luksuz, odhaja po šestih letih. Razlog: "kreativna in operativna nesoglasja".

S svojo ekipo je oblikovalka, ki je prej delala tudi za hiše Burberry, Marc Jacobs in Gap, že dokončala kolekcijo za pomlad in poletje 2014, ki jo bodo predstavili 15. septembra na tednu mode v Londonu.

Prav Emma Hill (42) si je zamislila torbi uspešnici alexa in del rey, imenovani po Alexi Chung in Lani Del Rey. V prve vrste modnih revij je redno vabila najbolj zaželene zvednice trenutka.

Po govoricah sodeč naj bi zdaj sprejela ponudbo znamke Coach, ki jo zapušča Reed Krakoff. Slednji se namerava popolnoma posvetiti lastni znamki.

Novi kreativni direktor ženskega oddelka pri Hugo Boss pa je poslal tajvansko-kanadski oblikovalec Jason Wu (30), najbolj znan kot ljubljenec prve dame Michelle Obama.

Kmalu bodo kosi z etiketo te nemške znamke nastajali tudi v Wujevem studiu v New Yorku.

Najbolj brano