Zakaj bi si morali po vsaki jedi in pitju nujno izprati usta z vodo: Razlog vas bo motiviral pri hujšanju

Gre za osnovno higieno, pa jo prakticirate? Skrb za zobe se namreč ne konča pri ščetkanju zob.

Lifestyle, 31. 3. 2022
Zakaj bi si morali po vsaki jedi in pitju nujno izprati usta z vodo: Razlog vas bo motiviral pri hujšanju - Foto: Instagram

Odhajate od zobozdravnika, ravno ste dobili čisto novo zobno prevleko, ki naj bi vam zagotovila bleščeč nasmeh.Vse kar ste si lahko predstavljali in še več. Čas za praznovanje in kozarec redečega vina. Počakajte, pa je uživanje rdečega vina sploh dovoljeno, če želimo ohraniti svoj nasmeh? Kako pravzaprav lahko ohranimo svoj čudovit nasmeh in zdrave, lepe zobe?

Lep nasmeh je nekaj po čemer vsi hrepenimo. Vendar pa moramo za lep nasmeh tudi nekaj narediti. Morda verjamete, da si boste zagotovili bleščeče bele zobe zgolj s ščetkanjem, vendar se motite. Ščetkanje zob je pomembno za vse, ki si želijo ohraniti zdrav nasmeh, vendar je pomembno tudi, da preverite nekatere svoje slabe navade in sprejmete nekaj koristnih nasvetov. Zdaj že vemo, da je priporočljivo umivati zobe po vsakem obroku, vendar v nekaterih primerih ni mogoče vedno izvleči zobne paste in zobne ščetke iz torbice in to, sicer nujno opravilo, opraviti na licu mesta.

Ne spreglejte:

Tehnika izpiranja za popolnoma zdrave zobe

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOON (@moon)

Ste že slišali za tehniko izpiranja, ki pomeni, da si po pitju ali uživanju hrane usta vedno sperete z vodo? Kot pojasnjujejo strokovnjaki, to pomaga omejiti škodljiv vpliv nekaterih živil na naše zobe. Če so ta živila preveč sladka ali preveč kisla, lahko obarvajo in poškodujejo zobno sklenino. Prav tako pa se lahko po zaužitju hrane, delci hrane zataknejo med majhnimi režami v zobeh. Ti delci so primerno okolje za razvoj škodljivih bakterij, ki proizvajajo kisline in povzročajo zobno gnilobo. Z izpiranjem ust odstranimo vse takšne delce hrane, zato je izredno pomembno, da si takoj po zaužitju sperete usta. Ne pozabite le, da uporabite navadno vodo in ne vode z limono. Navadna voda lahko pomaga veliko bolj, kot bi pričakovali. Vendar pa obstaja preprosto pravilo, manj hrane je enako manj spiranja ustne votline in lepši zobje. Da bi zmanjšali tveganje, se poskušajte med obroki odpovedati vmesnim prigrizkom. Motivacija za hujšanje? Metoda deluje precej preprosto in mikavno, kajne?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Če ste med tistimi, ki brez prigrizkov nikamor ne zdržijo do naslednjega obroka, pa strokovnjaki svetujejo, da se odločite za grizljanje surove zelenjave, ki lahko do določene mere zmanjša nastajanje zobnih madežev. Odličen pa je tudi sir,  ki je naravno alkalen, nevtralizira nastajanje kislin in pomaga vzpostaviti normalen pH v ustih. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOON (@moon)

Vendar pa tehnika izpiranja zob in ustne votline ne sme nadomestiti ščetkanja zob, ki ga je treba opraviti vsaj dvakrat na dan. Poleg zobne ščetke, ki je bistvenega pomena, lahko za izboljšanje ustne higiene uporabljate tudi zobno nitko ali medzobne ščetke. Svetujemo tudi, da v svojo kozmetično torbico vključite ustno vodo, ki jo lahko uporabljate na poti in je bila razvita za pomoč pri obnovi zgodnje mineralne erozije sklenine in zagotavlja dolgotrajno svežino - kot nalašč za nepričakovana srečanja pod omelo.

Povzeto po članku iz GRAZIA FR

Fotografije: Instagram/@moon

Preberite še: Sok stebelne zelene: Kozarec soka na dan topi maščobo in koži vrača sijaj

Priporočamo tudi: Od blizu in zelo osebno o endometriozi: "Trpljenje nas ne bi smelo opredeljevati kot žensko" (iskrena izpoved spletne urednice)

Najbolj brano