Z dieto z jagodami 2 do 3 kg manj v 7 dneh: Sladka sadna dieta je idealna za hujšanje med poletjem!

15. 6. 2022
Z dieto z jagodami 2 do 3 kg manj v 7 dneh: Sladka sadna dieta je idealna za hujšanje med poletjem! (foto: Instagram)
Instagram

Tudi v vas misel na jagode zbudi prečudovite in slastne spomine? Ljubitelji jagod (in jagodičevja) boste nad to dieto navdušeni, saj temelji na povečanem vnosu jagod. V 100 gramih jagod je le okoli 30 kalorij, zato jih je priporočljivo vključiti v vsak obrok.

Videli ste jih v sladicah, marmeladah, smoothijih in koktajlih. Ne samo, da zaradi njih postanejo dekadentne dobrote bolj prijetne in sladke, tudi v svetu zdravja in telesne pripravljenosti so zelo pomembne. Sadež je poln vitaminov, vlaknin, brez holesterola, polifenolov, antioksidantov, brez maščob ter je dober vir kalija in magnezija. Poleg tega je eden najboljših virov vitamina C, ki krepi odpornost. Jagode so celo izredno koristne za srce; koristijo prebavnemu sistemu in so edino sadje, ki ima na zunanji strani semena (vir majhnih količin maščobnih kislin omega-3).

Najbolj ekstremno različico jagodne diete je leta 2004 uvedla nekdanja Spice Girl Victoria Beckham. Med potovanjem po Evropi naj bi se Beckhamova začela prehranjevati tako, da je vsak dan pojedla le en obrok jagod. Tudi če bi v času te diete Victoria Beckham zaužila 5 skodelic narezanih jagod, bi to pomenilo le 266 kalorij in manj kot 6 gramov beljakovin. Victoria je občasno svojo skopo jagodno prehrano dopolnila s kozicami, da bi pridobila več beljakovin. Takšno ravnanje je telesu škodljivo in ni priporočljivo, zato se pred vsako dieto posvetujte z zdravnikom.

Ne spreglejte: 

Jagodna dieta je dieta, ki bo razstrupila vaše telo in pozitivno vplivala na vaš organski sistem. Jagode vsebujejo malo maščob, veliko vlaknin ter so odličen vir vitamina C in mangana. Jagode so bogate tudi s cianidinom, flavonoidno spojino, ki lahko pomaga zmanjšati tveganje za bolezni, kot so bolezni srca. Jagode so tudi polno antioksidantov in protivnetnih encimov ter vsebujejo dovolj vlaknin, ki preprečujejo pridobivanje telesne teže in pomagajo pri lažjem gibanju črevesja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella🦋 (@parisbellagarsiia)

Kako je videti jagodna dieta?

Priporočljivo je, da dan začnete s 300 grami jagod za zajtrk, enako količino pa zaužijete za sladico po kosilu. Prigrizek vključuje tudi porcijo jagod, za večerjo pa se priporoča 500 gramov jagod in jogurt z zmanjšanim odstotkom mlečne maščobe pred spanjem.

Poleg jagod lahko čez dan pojemo polovico banane. Ta model prehrane je osredotočen na koristi, ki jih prinaša povečano uživanje jagod, vendar v okviru načel pravilne prehrane, ki zagovarjajo uživanje raznolike hrane iz vseh skupin. Enako količino lahko naredite z drugimi jagodami, kot so borovnice ali maline.

Primer jedilnika: 

Zajtrk: kava ali čaj z žličko sladkorja, 350 gramov jagod, pust sir.

Prigrizek: majhen sendvič (integralno pecivo, sir, piščanec ali puranje) s skledo sveže zelenjave.

Kosilo: bistra zelenjavna juha, zelenjavna solata z limoninim sokom in 1 žlico rastlinskega olja, 350 gramov jagod, kozarec belega vina.

Prigrizek: 350 gramov jagod.

Večerja: 500 gramov jagod s tofujem na žaru.

Priporočljivo je, da dan začnete s 300 grami jagod za zajtrk, enako količino pa zaužijete za sladico po kosilu. Jagodna dieta vam bo pomagala razstrupiti telo in se hitro znebiti kilogramov. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella🦋 (@parisbellagarsiia)

Povečan vnos jagod spodbuja razstrupljanje telesa in izgubo od 2 do 3 kg na teden. Prehranske vlaknine v jagodah bodo izboljšale prebavo, množica fitokemikalij pa bo poskrbela za antioksidativni učinek, ki bo ugodno vplival na imuniteto in svež videz kože. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Izbrali smo 10 najlepših parov belih superg, popolnih za letošnjo poletje

Priporočamo tudi: Severina je nosila nanavadne hlače, ki so ji odlično pristajale

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač