Kako Gisele Bundchen vzdržuje svojo vitko linijo? Predstavljamo vam vodnik vaj za popolno izoblikovano telo

Odločnost, ki jo premore le Gisele Bundchen in skrivnosti njene vitke postave, zbrane na enem mestu. Je res tako enostavno biti videti tako dobro?

Kako Gisele Bundchen vzdržuje svojo vitko linijo? Predstavljamo vam vodnik vaj za popolno izoblikovano telo - Foto: Instagram

Kraljica modnih stez in nekdanja članica lepotne zasedbe Victoria's Secret Gisele Bundchen, se že desetletja ponaša s fantastično linijo. Ni skrivnost, da v svoji manekenski karieri, v zgodnjih dvajsetih, trenirala veliko več kot danes, a kljub temu da na modnih stezah ni več tako aktivna kot nekoč, se 41-letna brazilska lepotica še vedno drži svojih ritualov, ki laskavo bogatijo njeno postavo ter hkrati vzpostavijo ravnovesje med telesom in duhom, na katerega že od nekdaj stavi brazilska lepotica.

Ne spreglejte: 

Njen videz prav nikogar ne pusti ravnodušnega, zanimivo in več kot pohvalno pa je, da se manekenka nikoli ni ukvarjala s stradanjem in težkimi dietami, temveč se je prehranjevala izključno uravnoteženo in zdravo.

To navado je ohranila vse do danes, v preteklosti je celo priznala, da si kljub zakoreninjenemu mnenju, da manekenke ne jedo sladkarij, ne predstavlja dneva brez njih in jih redno uživa, a šele po kosilu.

Ena njenih ključnih dnevnih prednostnih nalog je vedno gibanje, naj bo to jahanje ali sprehod, predstavljamo pa vam celotno rutino, ki ji sledi slavna manekenka, in tukaj je vse, kar potrebujete, če si tudi sami želite zagotoviti tako čudovito in izklesano postavo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Pilates

Pilates je odličen za oblikovanje pravilne drže ter za podaljševanje in krepitev tudi najmanjših mišic, na katere gotovo vsi pogosto pozabimo. Gisele pogosto vadi z inštruktorico pilatesa Nonno Gleyzer (tudi Body By Nonna) - nekdanjo ukrajinsko gimnastičarko.

Gisele je prava športnica - je fizično močna in ima neverjetno, globoko povezavo med dušo in telesom", je povedala njena osebna trenerka. Gisele zase pravi, da veliko telovadi in veliko je! 

S svojo trenerko se Gisele posveča predvsem spodnjim delom trebušnih mišic in poševnim mišicam, ki niso pomembne le za estetske namene, temveč pomagajo tudi pri "podpiranju hrbtenice in razbremenitvi hrbta" ter s tem preprečujejo bolečine.  Pomembna vaja, ki jo pogosto izvaja Gisele, pa so vaje za stopala, saj morajo modeli veliko hoditi v petah  in zelo pomembno je, da imajo močne mišice na stopalih in prožnost tetivnih tetiv. Gisele zase pravi, da si želi ustvariti videz, ki je močan in ženstven, vendar ne pretirano nabiti. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Brazilski Ju Jitsu

Ena od zadnjih Giselinih obsedenosti je ju jitsu, borilna veščina. "Odkar sem začela vaditi samoobrambo, se počutim močnejšo, samozavestnejšo in sposobnejšo. Menim, da je to pomembna veščina za vse, še posebej pa za ženske", je še povedala Gisele. 

Ju jitsu je odlična vadba za celotno telo, saj je fizično zahteven in hitro izboljša raven telesne pripravljenosti, vendar je eden od glavnih razlogov za njegovo priljubljenost dejstvo, da "vključuje veliko reševanja problemov, tako da vas izzove mentalno," pojasnjujejo strokovnjaki.  

To je odličen način za sprostitev in strokovnjaki pravijo, da se lahko tega športa udeležijo in v njem napredujejo ljudje vseh ozadij, oblik in velikosti.

Joga

"Pred mnogimi leti, ko sem preživela eno najtežjih obdobij v življenju, sem se potopila v zelo globok proces boljšega spoznavanja sebe," je povedala Gisele.  "S pomočjo joge in meditacije sem iz tistega obdobja prišla močnejša in srečnejša ter z zavedanjem, da ne glede na to, kako težki izzivi se zdijo v danem trenutku, ti vedno prinašajo priložnost za preobrazbo." Kot predana jogistka na Instagramu vedno objavlja slike, na katerih vadi, pa naj bo to na plaži ali ob hčerki.

Joga je odlična vadba z majhnim učinkom, ki sprošča napetosti in poskrbi za ustrezno raztezanje mišic, saj je odlična za prožnost, lajšanje stresa in kakovost spanja, če naštejemo le nekaj prednosti. Poleg tega je odlična za regeneracijo, kar je še posebej pomembno, če živite aktiven življenjski slog kot Gisele.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Pohodništvo

Seveda Gisele na splošno živi aktivni življenjski slog, kar v kombinaciji z uravnoteženo in hranljivo prehrano pomeni, da je njen odstotek telesne maščobe precej nizek. Rada hodi na pohode in se čez dan giblje, osebni trener Luke Worthington pa pravi, da je prav takšna dejavnost v ozadju ključna za doseganje razmeroma nizke ravni telesne maščobe. "Pomislite na to, da se namesto z dvigalom odpravite po stopnicah, da se v službo namesto z avtomobilom odpravite peš ali s kolesom - storite vse, kar je v naši moči, da bi dosegli dnevno število korakov." Dober cilj je 7 500 do 10 000 korakov na dan.

Plavanje in surfanje

Gisele je poosebljenje plažne lepotice, ki rada deska na deski, plava, vesla na deski ter na splošno uživa na soncu: "Ni lepšega kot občutiti sončno energijo," je dejala. Kopanje v vodi, ne glede na to, kako naporno vadbo izberete, je odličen način za vadbo skoraj vseh delov telesa, ne da bi pri tem tvegali poškodbe. Voda ustvarja upor, kar pomeni, da se mišice krepijo, potopitev v vodno telo - zlasti v morje - pa je odlična tudi za um.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Fotografije: Instagram/@gisele

Preberite še: Jennifer Lopez nosila klasično obleko, ki jo ženske nad 40 let obožujejo v vseh sezonah

Priporočamo tudi: Kate Middleton na platinasti jubilejni prireditvi navdušila v obleki v barvi fuksije

Najbolj brano