Izbrali smo 10 najlepših parov belih superg, popolnih za letošnje poletje

Bele športne copate kot simbol novega minimalizma, ki je funkcionalen in pragmatičen. Popolna dodatna oprema za hitrost današnjega časa.

Izbrali smo 10 najlepših parov belih superg, popolnih za letošnje poletje - Foto: Instagram

Modni sistem je športne copate uradno povzdignil v simbolni sodobni dodatek za generacije, ki so nenehno v gibanju in vse bolj dinamične.

Revolucija se je začela z vulkanizirano gumo, znanstvenim odkritjem Charlesa Goodyeara. Nato so blagovne znamke, kot so adidas, Converse in Nike, uporabile to tehnologijo in korak za korakom ustvarile visoko zmogljive modele, ki so bili ustvarjeni za športne zvezde. Ameriška vsakdanja moda in nato subkulture so prispevale k temu, da so se slavni beli copati umaknili z igrišč in aren.

Šele stilisti in oblikovalci so jih naposled vzljubili, tako da so postali eden od obveznih čevljev v sodobni garderobi. Danes nihče ni presenečen, če jih najde s pajkicami ali elegantno obleko.

Sčasom so postale simbol novega minimalizma, funkcionalnega in vsekakor bolj pragmatičnega, katerega cilj je (s slogom) obvladovati hitrost sodobnega življenja. Poudariti je treba, da samo hitra vožnja ni več posebnost športne prakse, temveč je življenjska sila digitalnega in pogojno tudi komunikacije s časom, v katerem živimo. Vse to predstavljajo superge.

V kratkem času so se superge Stan Smith pojavili na nogah Phoebe Philo in Marca Jacobsa. Adidasovi in drugi kultni beli športni copati so postali zvezde različnih uličnih slogov, kombinirani s kavbojkami, pa tudi z lahkimi plisiranimi krili, mini krili in modnimi oblekami. V kratkem času so superge po logiki digitalne hitrosti postale simbol ženskega opolnomočenja.

Izbrali smo 10 belih superg, s katerimi nikoli ne morete zgrešiti.

1.

ALEXANDER MCQUEEN, cena: 390 evrov

2.

ADIDAS ORIGINALS, cena: 100 evrov

3.

VEJA, cena: 100 evrov

4.

CONVERSE, cena: 140 evrov

5.

JW ANDERSON, cena: 295 evrov

6.

ISABEL MARANT, cena: 320 evrov

7.

COMMON PROJECTS, cena: 360 evrov

8.

STELLA MCCARTNEY, cena: 395 evrov

9.

ACNE STUDIOS, cena: 330 evrov

10.

New Balance, cena: 100 evrov

Fotografije: Instagram/@tamara

Preberite še: Maja Keuc - Amaya osupnila v elegantnem a drznem stajlingu

Priporočamo tudi: Jane Fonda se je poslovila od svojih sivih las! Odslej je rdečelaska

Najbolj brano