"Medena dieta", izjemno učinkovita dieta, ki bo navdušila vse sladokusce: Uživanje žlice medu vsak dan je vaše zagotovilo do vitke postave

Pitje medu in tople vode za hujšanje je zanesljiva pot do vitkejšega telesa. Antioksidanti v medu pomagajo odvajati toksine, njegove antibakterijske lastnosti pa ščitijo telo pred okužbami. To mešanico lahko pijete takoj zjutraj. Lahko jo poživite tudi z limoninim sokom ali dodate med v skodelico zelenega čaja za hujšanje.

"Medena dieta", izjemno učinkovita dieta, ki bo navdušila vse sladokusce: Uživanje žlice medu vsak dan je vaše zagotovilo do vitke postave - Foto: Profimedia

Večina nas pozna lepotne prednosti medu, toda ali ste vedeli, da je med učinkovita sestavina za hujšanje? Glede na raziskave lahko v treh tednih zmanjšate velikost obleke, če pred spanjem zaužijete žlico medu. Zveni preveč dobro, da bi bilo res? Tukaj je razlog, zakaj je med dober pri hujšanju. 

Kaj če bi nam med lahko pomagal izgubiti odvečne kilograme in pridobiti vitko in čvrsto postavo? Absolutno! To je zagotovo dieta za hujšanje, ki bo navdušila vse sladkosnede, ki ne morejo brez nje. Na tem sestanku za hujšanje ni zelene zelenjave ali izdelkov z nizko vsebnostjo maščob; povemo vam, kako in zakaj je medena dieta tista, ki ji morate slediti... Program za hujšanje, ki prihaja naravnost z druge strani Kanala in se imenuje medena dieta, je skoraj čudežna metoda hujšanja za hitro izgubo telesne teže.

Ne spreglejte:

Med je lahko zelo koristen pri uravnavanju telesne teže. Če imate prekomerno telesno težo, vam med ne pomaga le pri zmanjševanju telesne teže, temveč tudi zmanjšuje tveganje za nastanek srčno-žilnih motenj. Nove raziskave celo kažejo, da lahko v treh tednih zmanjšate velikost vaše konfekcijske številke samo tako, da vsak večer pred spanjem pojeste žlico medu!

Kako lahko nekaj, kar je tako sladko, kot med pomaga pri pridobivanju kondicije in hujšanju? Ali ne bodo kalorije v medu preprečile vaših prizadevanj za zmanjšanje telesne teže? Kot pravi avtor in strokovnjak za prehrano Mike McInnes, je vse to posledica presnovne moči medu. Ugotovil je, da med sproži spremembe v prebavnem sistemu, ki zagotavljajo, da ne boste podlegli težavnemu hrepenenju po sladkorju, ki ga vsi občutimo, in da med počitkom celo zmanjšuje maščobe!

Morda se sprašujete, ali lahko diabetiki jedo med? Brez skrbi, saj ima med v primerjavi s sladkorjem več hranilnih snovi in vitaminov ter več vode. Toda kot rečeno, vse, česar je preveč, je vedno škodljivo. Zato lahko sladkorni bolniki uživajo med v zmernih količinah. 

Med za hujšanje

Med ima kot živilo več prednosti, kot si lahko predstavljamo. Čeprav med vsebuje sladkor, vsebuje tudi koristne in potrebne minerale in vitamine. Večina posameznikov ima težave s hujšanjem, saj uživajo veliko sladkorja in predelane hrane.

Ko posameznik začne uživati med, telo začne kuriti več maščob. To se zgodi, ker med povzroči, da jetra proizvajajo več glukoze. Ta glukoza nato prisili možgane, da proizvajajo hormone za izgorevanje maščob. 

Kaj je medena dieta?

Ustanovitelj medene diete Mike McInnes je ugotovil, da športniki, ki so uživali hrano, bogato s fruktozo, kot je med, pokurijo veliko več maščob in imajo tudi večjo vzdržljivost. Med deluje kot gorivo, ki v jetrih povzroča proizvodnjo glukoze. Ta glukoza ohranja visoko raven sladkorja v možganih in jih sili k sproščanju hormonov za izgorevanje maščob.
Če želite izkoristiti medeno dieto, preprosto nadomestite vnos sladkorja z medom čez dan. Poleg tega morate vsak večer pred spanjem zaužiti tri žlice medu z vročo vodo. Če to kombinirate s telesno vadbo (poskusite telovaditi trikrat na teden), boste opazili, da se bo vaša telesna teža občutno zmanjšala. Študija je pokazala, da je mogoče s to medeno rutino popolnoma izklopiti mehanizem v možganih, ki povzroča željo po sladkorju.

Kako deluje?

McInnes meni, da nas večina težko shujša, ker uživamo preveč sladkorja in predelane hrane. Ko pred spanjem zaužijemo med, začne telo v teh zgodnjih urah spanja kuriti več maščob. Ko naredite še korak dlje in iz svoje prehrane zamenjate ves rafinirani sladkor z medom, ponovno uravnovesite možganski signal, ki vas sili k uživanju več sladkih stvari.

Medena dieta: prednosti medu

Antioksidant, pomirjujoč, krepčilen, bogat z magnezijem, poln vitaminov ... Za okrepitev, energijo ali ozdravitev slabega uma je med sestavina naše prehrambene rutine, ki jo radi uživamo, zlasti pozimi, zaradi njegove pomirjujoče in krepčilne teksture ter aktivnih antioksidantov, ki delujejo kot zaščitna pregrada za naše telo. Če pomislite, je med eden od tistih priljubljenih naravnih sladkorjev, s katerimi naravno nadomeščamo umetne sladkorje, zaradi katerih pridobivamo na telesni teži. Na toastu, v navadnem jogurtu ... Med postaja nepogrešljiv način za aromatiziranje in sladkanje vsakodnevnih izdelkov, od zajtrka do večerje.

Medena dieta: hujšanje z medom

Da, med vam lahko poleg vseh svojih osnovnih lastnosti pomaga tudi pri hujšanju! Kako to počne? Vse želje po sladkorju nadomestite z rednim uživanjem medu. Angleški strokovnjak za prehrano Mike McInnes v Daily Mailu poudarja: "Med ustvarijo čebele iz cvetnega nektarja. Čebele v naravnem procesu prebavijo del sladkorja in spremenijo njegovo sestavo. Prav ta preobrazba omogoča telesu, da bolje presnavlja med. Če torej vsak večer pred spanjem pogoltnemo žlico medu, bomo naslednji dan uravnavali željo po sladkorju.

Honey Diet: omejitve te čudežne prehrane

Bodite previdni, če se boste držali te ene žlice medu, ne boste dosegli vitkejše postave. To morate kombinirati z uravnoteženim in zdravim programom hujšanja, sicer ne boste videli pozitivnih rezultatov na svoji postavi.

Zato v tem zimskem obdobju stavimo na zelenjavo, beljakovine, stročnice, meso, pa tudi na dobre, vitalne maščobe. Žlica medu je tisti dodatek, ki nam omogoča, da v ustih ohranimo sladek okus, da ne bi pojedli škatle piškotov.
Ne gre za to, da bi bila cela žemljica premazana z medom, temveč za to, da bi zmanjšali splošno porabo rafiniranih sladkorjev in z medom ponovno odkrili okus dobrega naravnega sladkorja.

Povzeto po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še:9 resnično učinkovitih nasvetov za hitro in zdravo hujšanje to zimo: Po vsakem obroku si umijte zobe in nikar se ne odpravite po nakupih s praznim želodcem

Priporočamo tudi:Tem 5 astrološkim znamenjem se v prvi polovici leta obeta velik uspeh: Ribi spoznajo svojo sorodno dušo, eno znamenje pa čaka uspeh na poklicnem področju

Najbolj brano