Nova francoska pričeska Carle Bruni je idealna za vse ženske nad 50. let: Njena preobrazba je odličen primer, kako posodobiti svoj videz

31. 1. 2023
Nova francoska pričeska Carle Bruni je idealna za vse ženske nad 50. let: Njena preobrazba je odličen primer, kako posodobiti svoj videz (foto: Profimedia)
Profimedia

Kdo drug lahko bolje predstavi trend francoskega šika in večdimenzionalne pričeske kot Carla Bruni? Najnovejša preobrazba pevke in igralke je nedvomno odličen primer, kako lahko tudi sami posodobite svoj videz.

Carla Bruni je ena tistih ikon, ki ji je uspelo ohraniti nespremenjen slog skozi leta. Odkar je v 90. letih zaslovela kot supermodel, so njeni lasje v rjavi barvi ostali skoraj nespremenjeni, vendar se vedno prilagajajo trenutnim trendom. Poigrala se je z dolžino las, barvo - videli smo jo v laskavem medenem odtenku - in z vrsto različnih dimenzij frufruja, vendar v okviru klasične in prefinjene estetike, ki je bila zanjo vedno značilna. Po sezoni nošenja dolgih las in kodrastih lasnic se je pevka in igralka odločila za spremembo videza, ki je kot nalašč za tiste, ki želijo osvežiti svojo pričesko, in mimogrede dokazala, da je to idealen slog (tudi) za ženske po 50. letu.

Ne spreglejte:

Od bolj polnega videza je prešla k večplastnemu bobu srednje dolžine. Plasti so pravzaprav eden tistih trendov, ki so se pred nekaj sezonami vrnili z večjo močjo, in čeprav smo zdaj priča ponovnemu sproščanju, je Carla Bruni pokazala, da so še vedno zelo privlačne, zlasti za ženske po 50. letu, ki želijo svoji pričeski dati drugačen pečat, saj so idealne za gibanje las in ustvarjanje občutka, da imajo več volumna (kar je pri tej starosti, ko se lasje začnejo redčiti, idealno).

Najboljša stvar pri tej spremembi videza pa je nedvomno frufru. Pevka se je tokrat bolj posvetila svojim sprednjim lasem, ki jih je prej nosila v obliki zavese - bolj odprte in enostavne za česanje na stran - in se odločila za klasično francosko možnost: krajše, rahlo asimetrične, priostrene, z odprtimi prameni na sredini čela.

Tudi to je možnost, ki je idealna za pomlajevalni učinek, saj je, kot smo že omenili, ko smo govorili o tem, kako izbrati najbolj primerno frizuro, ta bolj nepravilni slog kot nalašč za sprostitev utrujenega videza in odstranitev let z obraza. Ker je naravnega videza, jo je na dolgi rok lažje vzdrževati, kar je idealno za tiste, ki še niso pripravljeni na frizuro. S tem in s kančkom rdečila, kot to počne Carla Bruni, je učinek dobrega obraza zagotovljen.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Francoski šik, ki ga bomo z veseljem posnemali: Tako zdaj vsa francoska dekleta nosijo svoje pričeske

Priporočamo tudi: Ana Klašnja je nosila najlepšo večerno obleko do sedaj

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač