Francoski šik, ki ga bomo z veseljem posnemali: Tako zdaj vsa francoska dekleta nosijo svoje pričeske

Si želite malce francoskega šika in elegance v vaših laseh? Je čas za spremembo? Navdihnite se s temi pričeskami, ki jih bomo v letu 2023 nosili vsi.

Francoski šik, ki ga bomo z veseljem posnemali: Tako zdaj vsa francoska dekleta nosijo svoje pričeske - Foto: Profimedia

Morda tega ne veste, če jo pogledate (v tem je bistvo), a za vsako lahkotno in kul Francozinjo stoji vrsta lepotnih strokovnjakov, od frizerjev do kozmetikov. Eden takih strokovnjakov je frizer David Mallett, katerega pariški salon se nahaja na Rue Notre Dame des Victoires. Za svoje elegantne stranke ustvarja prav takšne sanjske, razpuščene pričeske, kot jih povezujemo z ambicioznimi Parižankami. V nadaljevanju z vami deli nekaj takšnih stilov. 

Ne spreglejte:

In kako zdaj nosijo lase Francozinjei? "Obstaja pravi načrt mehkobe," pravi. "Tudi ko strižemo bob, ki je v preteklosti vseboval geometrijske linije, je zdaj zelo mehak. Francozinje želijo teksturo na konicah." Estetika je "boemska, poetična in mehka", najpomembnejše pa je, pravi, da striženje ne sme biti strogo.

Ena od frizur, ki je zelo aktualna na drugi strani Rokavskega preliva, je mehka pričeska v stilu "shag-meets-mullet". Jim Morrison s svojimi razmršenimi valovi je odlična - čeprav malo verjetna - predloga. "Gre za poetično mehko kaskado las, ki se odlično obnese na ravnih, valovitih in kodrastih laseh," pravi Mallett. "Kadar ima stranka dolge lase, poskrbimo, da so robovi res teksturirani, tako da se lasnice premikajo. Francoski lasje so nekoliko manj nevrotični."

Ravni lasje? "Mais non"

Pravi francozi imajo "popoln odpor do poker ravnih las" in menijo, da so zaradi tega lasje videti "mrtvi". Namesto tega se osredotoča na naravno gibanje: poskrbi, da so lasje videti popolnoma nepopolni, ležerni, a še vedno padajoči na pravi način. "Vsi se pretvarjajo, da jim je vseeno, a so v resnici porabili ure in ure za to, da bi bili videti, kot da jim ni mar," dodaja Mallett, ki se zabava. "Za Francozinje so lasje kot iz grozljivke ravni, zlikani, z ravnim sredinskim delom in poudarjenimi lasmi, ki se začnejo pri koreninah in gredo naravnost do konic. To je tisto, kar Francozinja sovraži!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Annabelle (@annabelle.belmondo)

Mehka, razpršena barva las

Francozinje se raje odločajo za bolj svobodno (a še vedno strokovno) barvanje las kot za enakomerno razporeditev svetlečih odtenkov po laseh. Mallet pravi, da jim je všeč temnejša senca pri koreninah in svetlejša, razpršena barva proti konicam. "Barva mora biti razsežna. Biti mora razpršena, mehka in nedefinirana," pravi. "Proti robovom se mora prelivati in topiti. Pretirani poudarki so prepovedani!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Violette (@violette_fr)

Najpomembnejša francoska pentlja

Od Jeanne Damas do Violette Serrat - vsi bi radi nosili francosko frizuro, kajne? Mallet pravi, da je trik v načinu striženja. "Pri striženju dolgega frufruja morajo biti konice videti skorja kot spodnji del obrabljenih hlač," pravi. Pozabite na vse, kar je ostro postriženo ali ostro kot britev. "Popolnoma raven frufru je znak, da ste prišli iz salona", pravi Mallett, "in to preprosto ne bi bilo francosko. "

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

Kako oblikovati lase na francoski način

"Veliko mojih strank si za dan rado ustvari mehko upogibanje las, in čeprav ne marajo uporabljati ravnalnikov v skladu z njihovim namenom, jih rade uporabljajo kot orodje za rahle valovite kodre," pravi Mallett. "Še en odličen nasvet je, da lase počešete z rokami. Za naše najbolj lene stranke pa svetujemo, da gredo spat z mokrimi lasmi - zbudijo se naravno razmršeni!" 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eléonore Jeanne (@eleonore.leojeanne)

Izdelki, ki jih lahko preizkusite zdaj

Tako kot pri vseh drugih elementih francoskih las morajo biti izdelki povsem neopazni, saj izboljšajo teksturo ali prikrito zgladijo kodranje, vendar ne smejo biti preveč očitni. "Vsak si želi malo valov, vendar potrebujete izdelek, ki lase ukroti, ne da bi jih obtežil," pravi.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Chanel predstavlja nove odtenke rdečih žmink za pomlad in poletje 2023: Pokukajte v obogateno linijo Rouge Allure Velvet

Priporočamo tudi: 8 ključnih nasvetov za ohranjanje teže v zimskem času po 50. letu: Prvi obrok v dnevu naj bo bogat z beljakovinami in ne predajajte se skušnjavam

Najbolj brano